Wie zijn wij in Zuid-Afrika

Wie zijn wij van Ntshava Safaris?
Nederlanders in Zuid-Afrika sinds 1996“Niets anders dan de lucht van Afrika inademen en er daadwerkelijk doorheen wandelen,
kan de onbeschrijfelijke sensaties van Afrika overbrengen.”
William Burchell
Engelse ontdekkingsreizigerGET INTO THE WILD
NTSHAVA SAFARIS
Sinds 1996


Zooooo…. Ntshava Safaris wie is dat dan wel niet?

Dit-ben-ik


Dit ben ik! Degene die hier zit.

Pieter Blaak
De oprichter van Ntshava Safaris

Beleef, voel en ervaar het echte Afrika. Reis naar Afrika zoals het moet. Zonder vooroordelen en stel je hart en ziel open. Dan pas ervaar je Afrika echt. Let op Afrika is geen Europa. Alles is anders, alles gaat anders.

Sta open voor Afrika en Afrika staat open voor jou.

En dit is wat ik het fijnste vindt. Genieten van Afrika en alles wat Afrika mij te bieden heeft. Ik ben al in Afrika sinds 1996 en de founder van Ntshava Safaris. Greater Kruger Park Zuid-Afrika.

Vragen? Contact mij

Wij verzorgen alleen kwaliteitsreizen en safari’s in Zuid-Afrika. Geen consessies. Altijd vertrouwd en goed geregeld. Internationaal regelmatig uitgeroepen tot beste Safari company in Afrika. Stap in de wereld van National Geographic en Animal Planet. Wij weten waar jij moet zijn tijdens jouw reis of vakantie in Zuid-Afrika.

De enige echte Zuid-Afrika specialist voor Zuid-Afrika reizen en safari’s in Zuid-Afrika. Van prima betaalbaar tot zeer exclusieve luxe reizen en safari’s

Meer lezen over Ntshava Safaris en duurzaam reizen in Zuid-Afrika

Duurzaam Reizen in Zuid-Afrika met Ntshava Safaris

Eco vriendelijk en duurzaam reizen wordt steeds belangrijker en zeker in Zuid-Afrika. Mensen gaan bewuster op reis, weg van massatoerisme en zorgen dat de voetsporen die ze achterlaten zo klein mogelijk is. De impact van een verre reis zoals naar Zuid-Afrika bijvoorbeeld moet zoveel als mogelijk beperkt blijven.

Waarom duurzaam reizen in Zuid-Afrika met Ntshava Safaris?

De meeste mensen vinden reizen in en naar Zuid-Afrika geweldig. Reizen in Zuid-Afrika levert heel veel op. Je ontdekt de mooiste plekken, doet de beste ervaringen op en leert nieuwe mensen en andere de Afrikaanse cultuur kennen. Reizen in Zuid-Afrika brengt veel ontspanning, geeft veel energie en laadt mensen weer op.

Maar niet alles en iedereen profiteert van toerisme helaas.

We weten inmiddels allemaal dat toerisme positieve en negatieve effecten heeft op het milieu, de natuur, wildlife en de lokale bevolking. Aan de ene kant worden lokale natuur en cultuur verstoord en wordt milieu vervuild. Aan de andere kant zorgen de inkomsten van toerisme dat lokaal op de bestemming kan worden geïnvesteerd in educatie, gezondheidszorg, werkgelegenheid, wildlife conservation en natuurbehoud. Het is een beetje van “Jah is het goed of niet..”

Daarom duurzaam Reizen in Zuid-Afrika met Ntshava Safaris

Steeds meer van onze reizigers denken bewust na over hoe op reis te gaan en wat te gaan doen op welke reis. Reizen van Ntshava Safaris vergroten de positieve en verkleinen de negatieve gevolgen van toerisme. Wij pretenderen niet een oplossing te hebben voor alle problemen. Wel bieden we de mogelijkheid om te genieten van een geweldige reis die het milieu en de natuur zo weinig mogelijk belast en die ten goede komt aan de lokale economie en bevolking.

We leven op een prachtige planeet. Met onze duurzame reizen willen we niet alleen laten zien hoe onvergetelijk mooi Zuid-Afrika is, maar ook dat het mogelijk is om het tegelijkertijd te beschermen, zodat wijzelf én komende generaties kunnen blijven verbazen over de schoonheid van onze planeet en uiteraard Zuid-Afrika.

Duurzaam reizen in Zuid-Afrika, hoe werkt dat?

Als u uw reist of op safari gaat met Ntshava Safaris. Dan versterkt je de positieve gevolgen van toerisme. Wij stellen onze rondreizen en safari reizen zo samen dat tevens alle klanten hier een steentje aan bijdragen. Jij hoeft hier verder niets speciaals voor te doen of te laten. 

Wat doen wij

Wij selecteren onze partners in Zuid-Afrika op basis van onder andere hun integriteit en betrokkenheid bij de natuur en de lokale bevolking. Daar waar mogelijk kiezen wij voor bedrijven die voldoen aan criteria voor duurzame reizen. Eerlijk is eerlijk: dit lukt niet in álle situaties. Wel streven wij naar het maximaal haalbare. In de praktijk houdt dit in dat verweg het meeste van jouw verblijf en activiteiten die jij doet wordt uitgevoerd door bedrijven die wél aan die criteria voldoen. 

Ntshava Safaris lokale expertise

Zonder twijfel zijn we zelf echte Zuid Afrika en safari specialisten. Maar daarnaast maken we natuurlijk gebruik van verdere lokale expertise op de diverse lokale locaties in Zuid-Afrika.

We werken met name met kleinschalige Eco vriendelijke en duurzame accommodaties. Ook werken wij als we zelf niet kunnen of op sommige locaties met de daar bekende lokale professionele (natuur) gidsen die uit het betreffende gebieden komt.  

Wel vragen wij jou om tijdens jouw reis, zeker in de minder toeristische gebieden, je bewust te zijn van jouw impact als bezoeker. Houd er daarom rekening mee dat je zowel op het gebied van natuur en milieu maar ook met betrekking tot de lokale bevolking respect hebt, toont en behoud.

Lokale bevolking

De komst van jou naar ons in Zuid-Afrika als reizigers betekent automatisch ook inkomsten voor de lokale mensen. Om te voorkomen dat al deze inkomsten naar de grote commerciële organisaties gaan, hebben wij bewust gekozen voor een samenwerking met alleen kleinschalige, lokale partners die zich richten op het belang en medezeggenschap van de lokale bevolking. Want juist door de lokale bevolking te betrekken in het ontwikkelen van toerisme, krijgen zij kansen om uit die negatieve armoede spiraal te komen. 

Eerlijke prijzen van Ntshava safaris

De rondreizen en safaris die wij aanbieden zijn eerlijk geprijsd. Je betaalt bij ons niet de hoofdprijs voor je reis of safari. Maar je betaalt je reis naar waarde. Wij zorgen ervoor dat alle lokale contactpersonen, gidsen en chauffeurs een goede en eerlijke beloning kunnen krijgen. 

Duurzaam reizen in Zuid-Afrika betekent ook reizen met een positieve impact.

Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier kan maken als het op een verantwoorde manier gebeurt. Met onze reizen willen we dat de werkgelegenheid op de plaats van bestemming toeneemt. Wij vinden het belangrijk dat je kennis maakt met locals, zo heb jij een onvergetelijke ervaring en hebben de mensen daar inkomsten. We zorgen voor een duidelijk afvalbeleid, beperken of compenseren CO2-uitstoot en willen ‘overtourism’ voorkomen. Vind jij het, net als wij, belangrijk dat al die mooie bestemmingen bewaard blijven voor volgende generaties?

Reis dan duurzaam in Zuid-Afrika met Ntshava Safaris

Een aantal kleine tips die jou helpen om duurzaam in Zuid-Afrika te reizen

Take nothing but pictures, leave nothing but footprints!

 • Water is Afrika’s meest kostbare goed. Een korte douche is beter dan lang in bad gaan. Hang je handdoek op het droogrek om de volgende dag nogmaals te gebruiken. Handdoek op de grond betekent een verzoek om nieuwe handdoeken.
 • Sommige accommodaties recyclen badwater om de tuin te besproeien. Overweeg biologisch afbreekbare badproducten te gebruiken.
 • Doe lichten en airconditioning uit als je de kamer verlaat.
 • Helaas ontbreekt in veel ontwikkelingslanden voorlichting over milieuvervuiling en zo dus ook in Zuid-Afrika. Ook al zie je in Zuid-Afrika regelmatig plastic afval langs de kant van de weg liggen, geef als gast het goede voorbeeld en doe hier niet aan mee. Met name in natuurparken neem je al je afval weer mee naar buiten.
 • Compenseer je ecologische voetafdruk met bijvoorbeeld ons helpen te helpen.
 • Behandel mensen met respect. Gedraag je als een gast in andermans land. Leer bijvoorbeeld een lokale begroeting. Maak niet ongevraagd een foto van iemand, maar maak een praatje en vraag of je een foto mag nemen.
 • Betaal een eerlijke prijs voor diensten en producten.
 • Hoe goed bedoeld ook, stimuleer bedelen niet, door geld te geven. Draag liever bij aan een lokaal project. Je kunt zelf ter plekke een project bezoeken en/of wij kunnen je  hierbij adviseren. Heeft je reis veel indruk op je gemaakt, en wil je mensen ter plaatse helpen? Na afloop van je reis kunnen wij je helpen om een donatie aan een project te geven waarvan wij zeker weten dat jouw geld ook terecht komt waar het voor is bedoeld.

Ntshava Safaris en natuurbewaring

Natuurbewaring en bewustwording is een speerpunt in al onze reizen en safari’s. Educatie en het leren begrijpen van de natuur in Afrika en natuur en wildlife niet alleen van Afrika maar ook in het algemeen.

Doormiddel van de reizen en safari’s die wij aanbieden aan onze reizigers wordt er bij hun begrip en bewustwording gecreerd. Onze reizen zijn geen schoolklasje en geen studiereizen, maar gaande weg gedurende reis zul jij erevaren dat je een heleboel hebt opgestoken van Afrika. Van de natuur en van de dieren van Afrika.

Er is geen betere manier om Afrika te ervaren dan het reizen met een gids. De uitleg, de verhalen en het weten waar je moet zijn maakt het grote verschil.

Door het boeken van jouw reis in Zuid-Afrika help jij ons helpen. Een klein percentage van de door jou geboekte reis of safari wordt opzij gezet om hulp mogelijk te maken.

Help Ntshava Safaris helpen

Wij doen het anders dan anderen en dat willen wij graag zou houden. Reis en ga op safari met ons en maak een klein beetje verschil.

Geen voetstappen achterlaten en iets betekenen voor de locale bevolking. Toerisme helpt daarbij. Wij bezoeken tijdens onze reizen bijna altijd locale mensen. Wij maken zoveel als mogelijk gebruik van locale mensen en middelen.

Zoveel als mogelijk profiteert de locale bevolking mee.

Ntshava Safaris helpt locale initiatieven en projecten waar mogelijk. Soms met financiering, soms met middelen, soms met advies.

Help ons helpen.

Door het boeken van jouw reis in Zuid-Afrika help jij ons helpen. Een klein percentage van de door jou geboekte reis of safari wordt opzij gezet om hulp mogelijk te maken.

safari krugerpark met prive gids Zuid-Afrika
individuele rondreis Zuid-Afrika met chauffeur

NTSHAVA SAFARIS
Waar staan wij voor

Heel simpel. Wij willen jou en jouw reisgezelschap het beste laten zien wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Kleinschalige rondreizen en safari’s in Zuid-Afrika voor een zo gunstig mogelijke prijs. En dit allemaal inclusief vervoer met chauffeur-gids

Fair Travel Eco Toerisme Zuid-Afrika

OUT OF AFRICA MET NTSHAVA SAFARIS
Internationaal regelmatig uitgeroepen tot beste Safari company in Afrika. Stap in de wereld van National Geographic en Animal Planet. Wij weten waar jij moet zijn tijdens jouw individuele reis in Zuid-Afrika. De enige echte Zuid-Afrika specialist voor individuele rondreizen. Van prima betaalbaar tot zeer exclusieve luxe individuele prive rondreizen met chauffeur/gids.

 • Nederlanders in Zuid-Afrika. Al sinds 1996 in Zuid-Afrika. Wij kennen Zuid-Afrika als onze broekzak. Reizen en safari’s in Zuid-Afrika is onze passie.

 • 100% Aanpasbaar
  Heb jij een bijzondere wens? Of een briljant idee voor een safari? Onze reizen zijn allemaal aan te passen naar jouw idee en wensen.

 • Lokale experts. Geen tussen personen. Jij boekt rechtstreeks bij ons. Er zijn dan ook geen anderen bij betrokken. Een eerlijke safari reis voor een eerlijke prijs.

 • Geen verborgen kosten. De prijs is de prijs. Geen verborgen kosten. Geen verrassingen achteraf. Geen kosten verslindend hoofdkantoor en geen onnodige kosten.

 • Aankomen wanneer jij wilt. De meeste van onze safari’s en rondreizen zijn prive reizen. Jij kunt in overleg met ons jouw gewenste aankomstdag bepalen. Er reist dan ook niemand anders mee.

 • Kleinschalige groeps reizen. Een paar keer per jaar doen wij kleinschalige groepsreizen met maximaal 12 personen. Bijtijds aanmelden is wel gewenst. Contact ons voor de vertrektijden.


Wij doen wat wij beloven! En dat al meer dan 25 jaar.

individuele rondreis Zuid-Afrika kalahari

Let op! Heel belangrijk voor ons maar ook voor jou.

Wij doen alleen bijzondere natuur, cultuur en wildlife safari kwaliteits rondreizen in Zuid-Afrika. Wij regelen en verzorgen geen standaard safari reisjes en hebben geen standaard safari concepten. Alleen kwaliteit safari rondreizen in Zuid-Afrika speciaal voor jou. Van de gebaande paden af. Geen massa toerisme, weg van de drukte en weg van de massa. Wij doen het dan ook een beetje anders dan anderen.

Wil jij een standaard safarireisje of safari trip….?? Helaas dan zijn wij waarschijnlijk niet de organisatie voor jou. Wij gaan voor kwaliteit, beleving, ervaring en maken Afrikaanse dromen waar.

Of je nu met ons een prima betaalbare rondreis maakt of een super de luxe safari of rondreis boekt.
Dat maakt niet uit. Altijd waar voor jouw geld en anders dan bij anderen.


Wie zijn wij van Ntshava Safaris

Fair Travel Eco toerisme Zuid-Afrika

Ntshava Safaris… Wat is dat???

Jah.. goede vraag.. Ntshava Safaris wie is dat? Dat is het eerste wat jij je afvraagt als je op onze websites komt.

Jij hebt gelijk. Dat is ook hetgeen jij je moet afvragen. Nooit van gehoord. En nu een Zuid-Afrika vakantie of reisje en dan kom je Ntshava Safaris Al vanaf 1996?? tegen. En nu dan..

Ik wil eigenlijk wel naar Zuid-Afrika maar het moet wel goed en vertrouwd zijn..

Dus wie zijn wij in Zuid-Afrika

Wij zijn een toch wel gerenomeerd safari en tour bedrijf hier in Zuid-Afrika. Inderdaad in Zuid-Afrika. Wij zijn namelijk gevestigd in Zuid-Afrika. oftewel wij zijn een Zuid-Afrikaans bedrijf. En dat al vanaf 1996.

Dus zo slecht kunnen wij niet zijn toch?

Als je het al zolang volhoudt dan moet er toch wel iets goed zijn. Contact persoon in veel gevallen ben ik… Pieter Blaak.. Jah.. En nu dan, wie is dat dan wel niet??

Nou als je de artikelen leest op onze blog dan weet je het ongeveer wel een beetje.

wie zijn wij ntshava safaris gidsen

Ntshava Safaris… Wat is dat???

Nooit van gehoord.. Ai ai ai als dat maar goed is…

Het goede nieuws is!

Maar het goede nieuws is wij (Ntshava Safaris) doen al heel veel jaren Zuid-Afrika reizen en safaris. Zelfs komt het regelmatig voor als je een Zuid-Afrika reis bij een bij jou bekend (mega groot) reisbureau boekt. En je komt aan in Zuid-Afrika. En wie denk je dat de reis dan uitvoert?.. Juist wij dus (Ntshava Safaris).

Ooit opgezet door een Nederlander.. Hoe erg kan het zijn..

Maar zonder gekheid en zonder dollen. Maak je geen zorgen. Jouw Zuid-Afrika reis is bij ons in goede handen. Wij maken er werk van en verzorgen goede vakanties in Zuid-Afrika. Als je met ons in zee gaat dan krijg je daar zeker geen spijt van. Absoluut niet.

En dan krijg je meteen het volgende..
Wat vinden onze reizigers dan wel niet van ons..
Oei oei oei. Als je geintereseerd bent in wat onze reizigers er zelf van vinden…. reviews en beoordelingen?
kijk dan hier verder.

ntshava safaris in de bush

Toch raar dat jij ons niet kent toch? Of valt het wel mee.

Nee hoor. Wij doen alleen maar in Zuid-Afrika reizen en safari’s. En dat is iets wat veel mensen maar 1x in hun leven doen. jaa dan ga je zoeken op het internet en dan kom je ons tegen.. En nu dan??

En jah.. Daar heb je nu het probleem

Normaal gesproken zoek jij jouw vakantie uit bij de gerenomeerde grote reisorganisaties toch? En die verkopen reizen die naar elke uithoek van de wereld gaan. Jij boekt jaarlijks bij het jouw vertrouwde adres, jouw vakantie. punt. klaar.. thats it..

Toch niet raar dat jij ons dan niet kent toch?

En daar sla je de spijker op zijn kop. Wij ook kennen jou ook niet trouwens. Dat is ook maar telkens een verrassing. Of toch niet? Laten wij daar samen wat aan gaan doen. Wat denk je ervan.
Ga je mee met ons op reis?
Dus… de Ntshava Safaris company. Het is niet alleen ik. Ntshava Safaris is een heel team. Wij worden alleen maar gelukkig als wij jou een optimaal Zuid-Afrika avontuur kunnen bezorgen. Daar gaan wij altijd voor.

Waarom een reis boeken bij Ntshava Safaris

EIGEN AANKOMST DAG BEPALEN VOOR JOUW INDIVIDUELE RONDREIS


NATUUR, CULTUUR EN WILDLIFE

Contact ons voor jouw mogelijkheden. Doordat wij flexibele aankomsttijden hebben is er heel veel mogelijk. Mits wij de cappaciteit hebben. Helaas hebben wij maar beperkte cappaciteit qua auto’s en gidsen.
Vol is ook echt vol

NTSHAVA SAFARIS
Sinds 1996

DE WERELD VAN NATIONAL GEOGRAPHIC EN ANIMAL PLANET BESTAAT ECHT


EN WIJ WETEN WAAR!

Fair Travel Eco Toerisme Zuid Afrika. Zowel de natuur reervaten, de Nationale parken en de locale bevolking profiteerd zoveel als mogelijk mee van jouw geboekte rondreis. Wij hebben zelfs een eigen stichting die wees kinderen de mogelijkheid biedt om naar school te gaan.

NTSHAVA SAFARIS
Sinds 1996

MAAK HET AVONTUUR VAN JOUW LEVEN

SPECIAAL VOOR JOU.


ER REIZEN GEEN ANDERE MENSEN MEE

Altijd al graag Afrika willen zien? Leeuwen en olifanten in hun natuurlijke omgeving? Ongerepte stranden waar niemand anders is dan alleen jij? De cultuur van de originele Afrikanen willen leren kennen? Waar wacht jij dan nog op? Tot dat het te laat is?

NTSHAVA SAFARIS
Sinds 1996


Wat gek dat ik Ntshava Safaris niet ken? of toch niet zo raar?

overland zuid-afrika botswana zambia per landrver 4x4

Ntshava Safaris… Dusss???

Wij zijn een team van ongeveer 15 ervaren Zuid-Afrika mensen. Sommigen zijn Zuid-Afrikanen (Afrikaans is bijna Nederlands) en sommigen komen uit Nederland, Duitsland en Belgie en weer anderen uit Engeland.

Zo lang verhaal kort.

Jij kent ons niet en wij kennen jou niet… Laten wij daar samen wat aan gaan doen. Laten we samen op reis gaan in Zuid-Afrika. Dan leer jij ons kennen en wij jou.

Dan komt het allemaal helemaal goed

Wil je mij of ons leren kennen?

Dan zit er helaas niets anders op dan een Zuid-Afrika vakantie of safari bij ons te boeken…

Dan leer jij ons kennen en mischien ben ik dan wel jouw gids.. Iedereen van de Ntshava Safaris company leeft hetzelfde gedachten goed na, en heeft vergelijkbare kennis van wildlife.
Uiteraard ook over Zuid-Afrika en alles wat voor jouw vakantie maar belangrijk kan zijn.


Wie zijn wij van Ntshava Safaris en wat is belangrijk

Fair Travel Eco toerisme Zuid-Afrika

Ntshava Safaris onze missie en focus

Onze rondreizen en safari reizen zijn stuk voor stuk met zorg samengesteld en uitgezocht. Onze focus ligt op bijzonder, speciaal en onvergetelijk. Onze reizen zijn dan ook niet bij anderen te vinden. Je boekt dan ook niet een paar reisonderdelen, maar een totale ervaring waarin jarenlange kennis en ervaring is verwerkt en je altijd kunt rekenen op assistentie, ook wanneer er op de bestemming zelf (ongeacht het tijdstip!) onverhoopt iets misgaat.

wie zijn wij ntshava safaris gidsen

Duurzame en eco vriendelijk reizen

We zijn continue in ontwikkeling en verbetering om op een duurzamere manier het inrichten van onze reizen en safari’s te ontwikkelen. Eco reizen heeft onze prioriteit en volle aandacht. We werken er hard aan om de positieve uitwerking van onze reizen en safari’s te vergroten en de negatieve uitwerking van iedere reis te verkleinen. Zonder in te leveren op de ervaring, streven we continue naar betere, mooiere en meer duurzamere reizen.

Zin een rondreis of safari met ons? Wij hebben een ruim aanbod beschikbaar. Zit jouw Zuid-Afrika reis er niet bij? Wij maken graag een betaalbare Zuid-Afrika reis speciaal voor jou.

Ntshava Safaris weet waar jij moet zijn. Gespecialiseerd in wildlife, cultuur en natuur. Weg van de massa, weg van de drukte en weg van de hektiek. Stap in de wereld van National Geographic en Animal Planet. Wij weten waar jij moet zijn.


Als jij je hier allemaal in kunt vinden…. Kijk dan op je gemak verder. Je weet nu inmiddels ongeveer wat je aan ons hebt. Wij gaan voor avontuur, ervaring en beleving daar draait het allemaal om. Jou laten genieten zoals wij dat zelf ook altijd doen.

Zuid-Afrika is een verslaving. Als je een keer met ons op reis bent geweest dan moet het raar zijn als wij jou niet binnen 3 jaar weer terug zien. Het Afrikaanse bloed kruipt waar het niet gaan kan. Je krijgt er geen genoeg van.


Minimaal 1 keer in jouw leven moet je in Zuid-Afrika of op Safari zijn geweest. Heb je het Kruger park nog niet gezien? Heb jij nog geen reis of een avontuurlijke vakantie in Zuid-Afrika meegemaakt? Dan ben jij nog nooit echt op vakantie of op reis geweest.

Pieter Blaak
NTSHAVA SAFARIS
Sinds 1996

Ntshava  Safaris ©
Ntshava Trading Enterprise pty  ©
Phone: 0027 (0) 76 798 7036
Email: info@ntshava.com
Post adress: Ntshava P.O. Box 5367
2000  Johannesburg, South Africa
Business Registration nr: 2016140425
Tax registration number: 4640207181
Business operations address: Greater Kruger Park, Marloth Park 2021, Mpumalanga, South Africa

Ntshava Safaris

 • Safari reizen Zuid-Afrika

 • Rondreizen

 • Ontdek Afrika Rondreizen

 • Kampeer Safari’s

 • Over Landing Afrika

Vragen?

Wil jij meer weten? Wij maken jouw Afrika dromen waar.

Ntshava Safaris

Maak vrijblijvend contact

Contact Form Demo

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie