Ga jij voor selfdrive rondreizen Zuid-Afrika. Zelf rijden door het mooiste land ter wereld en gaan en staan zoals jij dat wilt?

Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika speciaal voor degene die zelf Zuid-Afrika willen gaan ontdekken en zelf willen gaan rondrijden.

NTSHAVA SAFARIS

Duurzame eco vriendelijk Zuid-Afrika kwaliteits reizen
Sinds 1996


Wil je een selfdrive rondreis gaan maken door Zuid-Afrika? Zelf gaan rijden en op eigen gelegenheid Zuid-afrika gaan ervaren?

Dan ben je bij ons aan het het juiste adres. Wij zijn de enige echte Zuid-Afrika en Safari specialist uit Zuid-Afrika voor rondreizen en safari’s. Of je nu voor selfdrive rondreizen Zuid-Afrika en zelf wilt rijden gaat of niet.

Zuid-Afrika reizen en safari ntshava safaris logo

OUT OF AFRICA MET NTSHAVA SAFARIS

Internationaal regelmatig uitgeroepen tot beste Safari company in Afrika. Stap in de wereld van National Geographic en Animal Planet. Wij weten waar jij moet zijn tijdens jouw selfdrive reis in Zuid-Afrika. De enige echte Zuid-Afrika specialist voor selfdrive rondreizen. Van prima betaalbaar tot zeer exclusieve luxe rondreizen voor als je zelf wilt gaan rijden.


Self drive rondreizen Zuid-Afrika

self drive rondreizen en safari's zuid-afrika

Op eigen gelegenheid en in jouw eigen tempo zelf rijden door Zuid-Afrika of ook wel een Selfdrive rondreis.

Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika. Wie droomt er nu niet van. net een beetje extra avontuur. Zelf rijden in een vreemd land is altijd extra spannend en geeft een extra dimensie aan jouw rondreis. En zeker aan een Zuid-Afrika rondreis. Moeilijk? welnee.

Druk? In de grote steden maar daar kom je haast niet.

self drive rondreizen zuid-afrika zelf rijden en avontuur

Zelf rijden. Prima te doen. Geen stress en je hebt toch geen haast. Jij bent tenslotte op reis toch? En jij hebt vakantie dus druk maken eventjes niet. Het is tijd om te relaxen in Zuid-Afrika. The “African Vibe” weet je wel.

Wel links rijden, dat doen wij wel hier in Zuid-Afrika. Maar als je er eventjes aan gewend bent. Dan is het heel logisch. De meesten die een selfdrive rondreis in Zuid-Afrika hebben gedaan zeggen achteraf… Waarom rijden wij thuis niet links? Veel makkelijker.

zelf rijden in Zuid-Afrika tijdens jouw rondreis

SelfDrive Zuid-Afrika reizen van Ntshava Safaris

Al onze rondreizen zijn als een selfdrive rondreis te boeken. Ook de Krugerpark vakanties in Marloth Park. Wil jij dan ook weten welke selfdrive reizen wij in Zuid-Afrika aanbieden. Dat is vrij makkelijk te zien. Ga naar de menubalk en kijk bij de Individuele rondreizen. Thats it.. Selfdrives in Zuid-Afrika kun je bij ons al maken vanaf 9 dagen maar dat is een beetje kort.
Aan te raden is toch om 20 dagen of langer te gaan.

Selfdrive Zuid-Afrika

Zelf rijden in Zuid-Afrika rondreizen

Contact

Selfdrive Zuid-Afrika

Zelf rijden in Zuid-Afrika rondreizen

Contact

Selfdrive Zuid-Afrika

Zelf rijden in Zuid-Afrika rondreizen

Contact

Selfdrive Zuid-Afrika

Zelf rijden in Zuid-Afrika rondreizen

Contact

Selfdrive Zuid-Afrika

Zelf rijden in Zuid-Afrika rondreizen

Contact

Selfdrive Zuid-Afrika

Zelf rijden in Zuid-Afrika rondreizen

Contact

Selfdrive Zuid-Afrika

Zelf rijden in Zuid-Afrika rondreizen

Contact

Als je voor kwalitief goede selfdrive reizen in Zuid-Afrika gaat dan is de keuze heel snel gemaakt. Zelf rijden in Zuid-Afrika is een groot avontuur. Gewoon doen!

Ntshava Safaris de enige echte Zuid-Afrika expert sinds 1996. Rondreizen en safari’s van hoge kwaliteit.

Een beetje inspiratie voor een selfdrive in Zuid-Afrika voor als je zelf wilt gaan rijden. Let op! de genoemde tarieven zijn voor gegidste reizen! Een self drive is uiteraard voordeliger als je zelf gaat rijden in Zuid-Afrika.

Hieronder vindt je een hele kleine selectie van reizen die wij prima voor jou als selfdrive Zuid-Afrika kunnen realiseren. Uiteraard hangt er dan een ander (goedkoper) prijskaartje aan. Contact ons voor jouw selfdrive Zuid-Afrika mogelijkheden voor als je zelf wilt gaan rijden in Zuid-Afrika.


Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika van ons? Zelf rijden in Zuid-Afrika? Let op!

selfdrive Zuid-Afrika met olifant

Wij doen alleen bijzondere natuur, cultuur en wildlife selfdrive rondreizen in Zuid-Afrika.

Wij regelen en verzorgen geen standaard selfdrive reisjes en hebben geen standaard selfdrive concepten. Alleen bijzondere rondreizen waarbij jij zelf rijdt in Zuid-Afrika. Speciaal voor jou en van de gebaande paden af. Geen massa toerisme, weg van de drukte en weg van de massa. Wij doen het dan ook een beetje anders dan anderen. Wil jij een standaard selfdrive rondreisje in Zuid-Afrika….
Helaas dan zijn wij waarschijnlijk niet de organisatie voor jou.

Vroegboekers krijgen extra korting

Boek nu jouw selfdrive rondreis in Zuid-Afrika voor later

Vroege boekers zijn mensen die minimaal 6 maanden van te voren hun rondreis, vakantie of safari reserveren (minimaal voor 2 personen)

Als jij je meer inspiratie nodig bent. Kijk dan bij onze reis Zuid-Afrika overzichten en Zuid-Afrika aanbod. Wij maken er met alle liefde een selfdrive rondreis in Zuid-Afrika van speciaal voor jou voor als je zelf wilt rijden.

Zit er niets voor jou bij. Contact ons dan vrijblijvend voor selfdrive rondreizen Zuid-Afrika of safari op maat. Zelf rijden in Zuid-Afrika een groot avontuur.

Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika prijzen vergelijken. Altijd doen maar pas op!

Heel logisch en altijd doen. Echter hou in gedachten dat onze selfdrive rondreizen anders zijn dan bij anderen. Ook zijn wij gevestigd in Zuid-Afrika. Concreet wij wonen hier en dat al vanaf 1996. Onze selfdrive rondreizen Zuid-Afrika zijn niet bij anderen te boeken. Een eerlijke en simpele vergelijking gaat dan ook niet op.

Jouw extra zekerheden van ons als je zelf aan het rondrijden bent tijdens jouw selfdrive rondreis in Zuid-Afrika

Jij kunt altijd op ons terug vallen. Wij zijn immers ter plaatse. Heb je een echt een groot probleem desnoods halen wij jou op. Of zorgen ervoor dat jij opgehaald wordt door iemand van ons.

Gaan dingen een beetje lastig? 1 belletje en wij regelen het hier in Zuid-Afrika ter plaatse. Dag en nacht. Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika met toch wel een hele boel extra zekerheden.

Hulp nodig in Zuid-Afrika is als je hier niet bekend bent soms een ramp… Beter is om ons in te schakelen als jij een probleem tegen komt hier in Zuid-Afrika waar jij zelf zo 1,2 3 niet uitkomt. Desnoods zoeken wij jou op. Waar jij je ook bevindt.

Wil je meer weten over ons?

NTSHAVA SAFARIS. Nederlanders in Zuid-Afrika. Greater Kruger Park. Mpumalanga. South Africa.

Waarom selfdrive rondreizen Zuid-Afrika van ons

EIGEN AANKOMST DAG BEPALEN VOOR JOUW INDIVIDUELE SELF DRIVE RONDREIS


NATUUR, CULTUUR EN WILDLIFE

Contact ons voor jouw mogelijkheden voor een selfdrive rondreis volgens ons concept. Doordat wij in Zuid-Afrika wonen is er heel veel mogelijk. Zowel qua hulp met voorbereiding als assistentie ter plaatse.
Wij zijn er altijd voor jou ter plekke in Zuid-Afrika!

Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika
Zelf rijden in Zuid-Afrika een groot avontuur

DE WERELD VAN NATIONAL GEOGRAPHIC EN ANIMAL PLANET BESTAAT ECHT


EN WIJ WETEN WAAR!
JIJ GAAT HET ZELF ZIEN

Fair Travel Eco Toerisme Zuid Afrika. Zowel de natuur reservaten, de Nationale parken en de locale bevolking profiteerd zoveel als mogelijk mee van jouw geboekte rondreis. Wij hebben zelfs een eigen stichting die wees kinderen de mogelijkheid biedt om naar school te gaan.

Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika
Zelf rijden in Zuid-Afrika een groot avontuur

MAAK HET AVONTUUR VAN JOUW LEVEN

SELFDRIVE SPECIAAL VOOR JOU.


ER REIZEN GEEN ANDERE MENSEN MEE

Altijd al graag Afrika willen zien? Leeuwen en olifanten in hun natuurlijke omgeving? Ongerepte stranden waar niemand anders is dan alleen jij? De cultuur van de originele Afrikanen willen leren kennen? Waar wacht jij dan nog op? Tot dat het te laat is?

Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika
Zelf rijden in Zuid-Afrika een groot avontuur

Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika . Rij lekker zelf in Zuid-Afrika. Meer info.

Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika . Rij lekker zelf in Zuid-Afrika.

Ontdek met onze selfdrive rondreizen Zuid-Afrika waarom reizigers dit als één van de mooiste vakantie landen in de wereld ervaren. Er bestaat er geen vergelijk qua gastvrije vriendelijke bevolking, natuur (flora & fauna), variatie aan cultuur en natuurlijk een niet te vergeten een enorme verscheidenheid van activiteiten. Met onze aanbod van selfdrive Zuid-Afrika reizen, een prima infrastructuur en goed wegennetwerk bieden wij jou een perfecte manier om zelf te rijden en zo ons prachtige land te ontdekken, te  ervaren en vooral te beleven.

Maak gebruik van onze passie en meer dan 25 jaar kennis en ervaring als organisator van Zuid-Afrika rondreizen en safari’s. Wij wonen al vanaf 1996 in Zuid-Afrika. Als we het nu nog niet weten dan is er iets goed mis.

SelfDrive rondreizen Zuid-Afrika

Ontdek een wereld in één land. En dat is Zuid-Afrika. De Nederlandse invloeden en de koloniale geschiedenis die overal terug te vinden is. Dat biedt de selfdrive reiziger veel herkenning. Soms heel grappig. Wat denk je van de vele herkenbare plaatsnamen en wegwijzers.

Ook met de vele invloeden van buiten Zuid-Afrika heeft ons land een zeer uitgebreide en unieke keuken die zelf voor de meest verwenden van ons een echt eet feest biedt. Vanaf de Tafelberg in het zuiden tot aan de Limpopo rivier in het noorden. Zuid-Afrika biedt zelfs de meest verwende reiziger een breed scala aan avontuurlijke activiteiten, imposante natuur, vriendelijke mensen en overnachtingsmogelijkheden. En niet te vergeten het overweldigende wildlife van de natuurreservaten. Zelf rijden in Zuid-Afrika een groot avontuur.

Vanwege een enorme variëteit aan landschappen en culturen is Zuid-Afrika een schitterend land op zelf door heen te reizen. Het prachtige Zuid-Afrika is door zijn vele facetten het gehele jaar door prima te bezoeken en is als selfdrive of privé gegidste reisbestemming geschikt voor eigenlijk iedereen. Door haar moderne en zeer uitgebreide infrastructuur is Zuid-Afrika bij uitstek geschikt om op individuele basis zelf te gaan verkennen.

Ontdek de stilte buiten de gebaande paden selfdrive rondreizen zuid-afrika

Unieke selfdrive rondreizen weg van de grote massa. Ontdek slaperige dorpjes, plaatsen waar de tijd heeft stil gestaan. Schitterende landschappen zie je tijdens de prachtige routes. Afgelegen en uitgestrekte vlaktes met adembenemende uitzichten waar je telkens weer stil van word.

Ontwijk zelf de massatoerisme. Weg van de drukte, weg van de hektiek. selfdrive rondreizen zuid-afrika. Zelf rijden in Zuid-Afrika een groot avontuur.

Ontwijk waar mogelijk het massatoerisme en ontdek unieke plekjes die soms zelfs ook bij de plaatselijke bevolking minder of soms zelfs volledig onbekend zijn!

Selfdrive rondreizen Zuid-Afrika persoonlijk op maat gemaakt

Alle reisvoorbeelden op onze website zijn aan te passen voor een selfdrive en naar jouw persoonlijke eisen en wensen geschikt te maken. Ons Zuid-Afrika rondreis aanbod gebruiken wij graag samen met jou als startpunt voor jouw eigen unieke op maat gemaakte selfdrive rondreis in Zuid-Afrika.

Zelf rijden in Zuid-Afrika tijdens seldrive rondreizen Zuid-Afrika

Zelf rijden is de avontuurlijkste manier om Zuid-Afrika in jouw eigen tempo te ontdekken. Stoppen op de plekken waar je zelf zin in hebt en hoe lang je dit zou willen. Zuid-Afrika heeft prima wegen en een redelijk duidelijke bewegwijzering. Uiteraard is het iets anders rijden dan in Europa en over die verschillen vertellen we je graag.

Selfdrive rondreizen zuid-afrika. Zelf rijden in Zuid-Afrika en het grote verschil

Het eerste en grootste verschil merk je direct bij het oprijden van de weg.. In Zuid-Afrika rijdt men links. Het eerste uur verwissel je de ruitenwissers met je knipperlicht regelmatig maar het went eigenlijk sneller dan dat je denkt.

Zelf rijden in Zuid-Afrika

Heel Zuid-Afrika rondrijden is in principe mogelijk. Maar trek daar dan wel minimaal drie (liever vier) weken voor uit. Je kunt ook makkelijk een binnenlandse vlucht erbij nemen. Naar onze ervaring en maar onze mening wil je echt niet door het land heen racen. Een max van 500 km per dag ook echt de max. De wegen zijn over het algemeen redelijk goed. Maar met de vele bochten. Hier en daar wat potholes (gaten in de weg) en de vele mooie plekken om even te stoppen rijd je niet zo snel 500 km als dat je thuis zou doen.

Ga vroeg rijden tijdens jouw selfdrive rondreizen Zuid-Afrika

Stap vroeg de auto in, als het nog niet zo warm is. Een ander voordeel is dat je de hele dag nog voor je hebt liggen. Blijf je iets langer in een stadje hangen om nog net dat ene plekje te zien. Dan hoef je niet ontzettend te haasten omdat je dag alweer bijna voorbij is. In de zomer is het sowieso fijn om een auto met airco te hebben. Ook is het de moeite waard om een auto te kiezen die ruim genoeg is. Je legt lange afstanden af en al je bagage moet mee. Het is prettig als je auto groot genoeg is dat je bagage uit het zicht gelegd kan worden.

Ga niet zelf rijden in het donker in Zuid-Afrika

Tuf op je gemak door het land, maar houd wel de zon in de gaten. Rijden in het donker raden wij jou echt niet aan. Alleen al vanwege de vele mensen en dieren die langs de kant van de weg lopen in bepaalde gebieden. In veel wildparken is het zelfs niet toegestaan. Daar mag je alleen rijden van zonsop tot zonsondergang.

Ga op tijd tanken

Naast de zon is het vanzelfsprekend ook belangrijk om je benzinemeter in de gaten te houden. Er zijn voldoende pompen maar je wilt absoluut niet het risico lopen dat je met een lege tank in the middle of nowhere komt te staan. Bij een tankbeurt zit meteen een portie Zuid-Afrikaanse vriendelijkheid en service. Je ramen en spiegels worden gelapt en je oliepeil gecheckt. Een fooitje van 5 tot 10 Rand wordt dan ook erg gewaardeerd.

Let op jouw snelheid tijdens het rijden in Zuid-Afrika

Net als in elk land is het belangrijk om goed op je snelheid te letten. Ook in Zuid-Afrika vindt je politie agenten op plekken waar je ze niet 1-2-3 zou verwachten. Bijvoorbeeld met een lasergun in het Krugerpark. De boetes zijn echt niet misselijk, dus houd je snelheid goed in de gaten.

Nog wat leuke weetjes tijden het zelf rijden in Zuid-Afrika

Een stoplicht noemen de Zuid-Afrikanen een robot. Als men je voorbij wil laten gaan op de snelweg wijken ze uit naar de ‘shoulders’ van de weg (vluchtstrook). De inhalende auto bedankt door te seinen met zijn alarmlichten. Waarop de ander weer reageert door met grootlicht te knipperen. Bij een kruispunt zonder stoplichten stopt iedereen. Degene die het eerst stopt heeft voorrang en mag als eerste weer gaan rijden. De rechts heeft voorrang-regel gaat hier niet op!

De verkeersregels

Zuid-Afrikanen rijden aan de linkerkant van de weg. Veiligheidsgordels zijn verplicht en je mag niet bellen tijdens het rijden. Alle snelheidslimieten in Zuid-Afrika zijn in kilometers per uur. In het algemeen is de maximumsnelheid voor stedelijke gebieden 60 km/u, op secundaire wegen 100 km/u en op de nationale snelwegen 120 km/u. Hou je altijd aande maximumsnelheid. Hou dit goed in de gaten omdat deze afhankelijk kan zijn van de staat van de wegen. Er wordt langs de weg gecontroleerd en in sommige gebieden (met name langs de Garden Route) staan ook een heleboel flitspalen.

Rijbewijs

Je kunt een geldig rijbewijs gebruiken dat is afgegeven in je eigen land, zolang er een foto en een handtekening van de houder op staat en het rijbewijs in het Engels is. Anders kun je het beste een internationaal rijbewijs aanschaffen voordat je vertrekt. Je moet altijd je rijbewijs bij je hebben wanneer je rijdt. Als je aan de kant wordt gezet (om welke reden dan ook) moet je dit kunnen laten zien. Mocht je onderweg door de politie tot stoppen wordt gemaand. Dan is het toegestaan om naar een goed verlichte plek. Bijvoorbeeld een tankstation of politiebureau door te rijden met gematigde snelheid zolang je laat merken dat je ze hebt gezien.

De weg vinden (Google maps op jouw gsm werkt heel goed)

Je kunt het beste reizen met een recente wegenkaart of GPS-systeem om wegwijs te raken. Je kunt bij je auto een GPS-systeem huren of een wegenkaart kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en winkels bij tankstations. In dit digitale tijdperk heb je in de meeste gebieden een signaal voor je smartphone zodat je je favoriete kaarten-app kunt gebruiken.

Tanken

Wanneer je tankt, moet je goed opletten wat voor soort brandstof het voertuig gebruikt (diesel of benzine) voordat je begint te vullen. Een fout kan rampzalig zijn. De meeste tankstations accepteren creditcards en pinpassen. Bij het tankstation kan een pompbediende je helpen met tanken. Je banden controleren, olie en water verversen en zelfs je ruiten schoonmaken. Het is gebruikelijk om een kleine fooi aan de pompbediende te geven.

Contant geld

Zorg dat je wat contant geld bij je hebt voor tolwegen. Op veel van de rijkswegen wordt tol gevraagd. Als je een auto huurt, check dan of het verhuurbedrijf ook een e-toll tag in de auto heeft zitten. Zo ja, dan kan je bij de tolpoorten door de poorten waar e-toll wordt aangegeven.

Parkeren

Ook wanneer je ergens parkeert, word je mogelijk benaderd door een parkeerwachter met lichtgevende kleding die een oogje op je auto houdt. Wederom is het hierbij gebruikelijk een fooi te geven. Een fooi tot R10 afhankelijk van hoe lang je parkeert is gebruikelijk.

Reistip:

Het is raadzaam om altijd een volle brandstoftank en extra water bij je te hebben in het geval je pech krijgt. Afstanden tussen steden kunnen vrij groot zijn, vooral de hoofdwegen door het binnenland.

Selfdrive Zuid-Afrika

  • Safari self drive reizen Zuid-Afrika

  • Magisch Afrika self drive rondreizen

  • Ontdek Afrika self drive rondreizen

  • Kampeer Safari’s

  • Over Landing Afrika

Vragen over selfdrive in Zuid-Afrika?

Wil jij meer weten? Wij maken jouw Afrika dromen waar.

Ntshava Safaris

Maak vrijblijvend contact

Contact Form Demo

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie