Reisgids Zuid-Afrika | Formaliteiten, Tips & What to do

Vakantie Krugerpark safari

Reisgids Zuid-Afrika reizen

Reisgids Zuid-Afrika reizen. Wanneer jij op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke vakantie ervaring dan kan je bijna niet om Zuid-Afrika heen. Of je nu met een groep op reis gaat of liever kiest voor een individuele rondreis in Zuid-Afrika, alles is mogelijk. Wanneer je op zoek bent naar wildlife, safari reizen, de warme Afrikaanse cultuur en even warme temperaturen dan is Zuid-Afrika de place to be.

Aangezien Zuid-Afrika niet om de hoek ligt dien je het een en ander te regelen voor je op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan de benodigde reisdocumenten en de manieren van transport. Hier gaan we met dit artikel dan ook dieper op in.

Formaliteiten

Voor je je vakantie naar Zuid-Afrika boekt is het altijd verstandig om even te controleren wat voor documenten je in bezit dient te hebben. Hierdoor is het ook altijd raadzaam om de ambassade van Zuid-Afrika, gelegen in Den Haag, te contacteren. Wij zetten de vereisten alvast even op een rijtje.

Visum

Een visum is niet nodig voor een reis naar Zuid-Afrika. Ter plekke wordt een stempel in je paspoort geplaatst en dit dient als je ‘visum’. Let wel dat dit betrekking heeft voor reizen korter dan 90 dagen. Wil jij langer blijven dan deze 90 dagen? Dan dien je wel een visum aan te vragen en dit dien je van tevoren te doen, ze worden namelijk ter plekke niet vrijgegeven. Een Zuid-Afrika visum is eenvoudig online aan te schaffen.

Identiteitsbewijzen

Aangezien Zuid-Afrika niet in Europa ligt dien je een geldig paspoort mee te nemen. Zorg er tevens voor dat deze minstens 6 maanden geldig is gerekend vanaf het einde van de reis. Ook is het handig om je rijbewijs mee te nemen aangezien het gros van de vakantiegangers in Zuid-Afrika een auto huren.

Reizen met een minderjarige

Gaat u op reis met een kind of maakt u wellucht zelfs een groepsreis naar Zuid-Afrika? Dan dient u een formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland aan te vragen. De ouders of verzorgers van deze minderjarige(n) dienen dit formulier te ondertekenen. Het formulier is officieel niet verplicht maar er kan om gevraagd worden. Door dit formulier bij voorbaat al mee te nemen wordt een snelle doorgang bij de grenscontrole gegarandeerd.

Reistips

Heb je alle vereiste documenten in bezit? Vergeet dan ook niet na te denken over de reis zelf! Vliegtickets en accommodatie zijn waarschijnlijk een van de eerste zaken die je regelt. Je dient echter ook nog na te denken over de reis naar de luchthaven van vertrek en de mobiliteit op de plaats van bestemming.

Veel meer tips en meer uitgebreide informatie vindt je hier

Parkeren bij de luchthaven van vertrek

Bij nagenoeg ieder vliegveld is de auto de meest comfortabele manier van reizen. Je moet dan echter nog wel nadenken over het regelen van een parkeerplaats. Gelukkig is dit tegenwoordig eenvoudig van tevoren te regelen.

Via een platform als Vliegen & Parkeren kan je het parkeeraanbod bij tal van luchthavens vergelijken. Wil jij bijvoorbeeld goedkoop parkeren bij Schiphol, dan selecteer je simpelweg Schiphol en je reisdata. Vervolgens kan je de beschikbare parkeeropties vergelijken en direct de gewenste parkeerplaats reserveren.

Autoverhuur

Ook eenmaal aangekomen in Zuid-Afrika dien je nog na te denken over je vervoer en ook hier is de auto een fijne manier van transport. Wil je zeker zijn van een betrouwbaar verhuurbedrijf en een betrouwbare auto? Kies dan voor een bekende verhuurmaatschappij en huur je auto al van tevoren, dit kan een hoop kopzorgen en eventueel kosten schelen.

Reisverzekering

Je weet wat ze zeggen; een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Hierdoor is het raadzaam om een goede reisverzekering af te sluiten. Vooral wanneer je lang op reis gaat nemen de kansen voor een ongeluk, hoe klein dan ook, behoorlijk toe. Voorkom onnodige kosten en sluit dus een reisverzekering af voordat je vertrekt.

Mischien vindt jij dit ook leuk

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie