Pilanesberg Nationaal Park Zuid-Afrika

Pilanesberg Nationaal Park Zuid-Afrika

Het bijzondere Pilanesberg Nationaal Park in Zuid-Afrika

Pilanesberg Nationaal Park Zuid-Afrika. Het reservaat beschikt over de “Big Five” dieren die zo populair zijn bij toeristen: leeuwen, nijlpaarden, neushoorns, olifanten en buffels. Van de fascinerende wildreservaten van Zuid-Afrika is Pilanesberg National Park mogelijk het meest toegankelijk. Op slechts drie uur rijden van de grootste stad van Zuid-Afrika (Johannesburg), biedt Pilanesberg National Park de perfecte gelegenheid om de stadslichten achter u te laten en een andere wereld te ontdekken.

Malaria vrij

In de ongerepte wildernis. Gelegen in de ecologisch rijke overgangszone tussen de Kalahari en het Laagveld, belooft dit uitgestrekte gebied spannende Big Game-sightings in een malariavrije omgeving.

De diversiteit van Pilanesberg betekent dat er voor elke smaak een aanbod is. Pilanesberg heeft iets voor jou. En vooral Ecologische rijkdom.

Pilanesberg Nationaal Park Zuid-Afrika in de vulkaan

Pilanesberg National Park ligt in een overgangsgebied tussen de droogte van de Kalahari en de natte laagveldvegetatie. Deze rijke overgangszone trekt een ongelooflijke verscheidenheid aan wild, flora en fauna aan die niet vaak naast elkaar leven. Vrijwel alle diersoorten die inheems zijn in zuidelijk Afrika zijn hier te vinden, waaronder de Big 5, wilde hond, Roan, Tsessebe, Sable antilope en meer dan 360 vogelsoorten.

De relatief kleine omvang van het park en de ongewone ecologische rijkdom vergroten uw kans om de Big 5 in hun natuurlijke omgeving tegen te komen aanzienlijk. Geniet van een ontspannen Safari-ervaring of een verrassend weekendje weg: Pilanesberg stelt je in staat om je eigen avontuur te kiezen. Pilanesberg National Park ligt in de krater van een oude vulkaan, 1,2 miljard jaar geleden gevormd door overstromend magma.

Het bijzondere landschap van Pilanesberg

Het landschap en de rotsformaties die we vandaag zien, zijn de blijvende herinneringen aan deze prachtige gebeurtenis. Het park is vernoemd naar een Tswana-chef die de naam ‘Pilane’ droeg. Het noordelijke deel van Pilanesberg National Park was oorspronkelijk eigendom van de Bakgatlaba-Kgafela-stam (ook bekend als de Bakgatla-stam).

Het zuidelijke deel van het park was vroeger een reeks boerderijen die eigendom waren van lokale boeren in de jaren 1860 en zij waren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Mankwe-dam in het reservaat. Deze boerderijen in het zuiden van het park werden vervolgens in de jaren zestig door de regering gekocht onder het apartheidsregime.

De Bakubung-stam

De Bakubung-stam besloot zich op dit land te vestigen vanuit het nabijgelegen Ventersdorp. Dit land werd vervolgens doorgegeven aan Bophuthatswana (een gebied gereserveerd voor leden van een specifieke etniciteit – “Bophuthatswana” betekent verzameling van het Tswana-volk). Nu was het tijd voor de herintroductie van wilde dieren in het gebied en de omvorming van Pilanesberg in een wildreservaat.

Chief Tsidmane Pilane van de Bakgatla-stam stemde in met de opname van een bergachtig gebied dat eigendom is van hen, om te worden opgenomen in het nieuwe reservaat. Gezinnen werden in een overeenkomst met Tribal Authority verplaatst naar een nieuwe stad ten oosten van het reservaat.

Sun city bij Pilanesberg Nationaal Park Zuid-Afrika

Dit zijn de etappes die leiden naar wat we vandaag waarnemen als Pilanesberg Game Reserve. Rond dezelfde tijd verwierf Sun International een pacht op de aangrenzende boerderij en bouwde een van Zuid-Afrika’s grootste entertainmentcomplexen, Sun City.

De ontwikkeling van Pilanesberg National Park wordt nog steeds beschouwd als een van de meest complexe maar ambitieuze projecten in zijn soort die overal ter wereld te vinden zijn.

Op reis in Zuid-Afrika en dan Pilanesberg bezoeken?

Wij hebben een aantal reizen waarin Pilanesberg wordt aangedaan. Tijdens sommige safari rondreizen en kampeer safari reizen wordt Pilanesberg bezocht.

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie