Marakele Nationaal Park Waterbergen

Marakele Nationaal Park Waterbergen

Het Marakele Nationaal Park Waterbergen in Zuid-Afrika

Het Marakele Nationaal Park Waterbergen van Zuid-Afrika in het hart van de Waterberg Mountains, zoals de Tswana-naam al doet vermoeden, is een ‘toevluchtsoord’ geworden voor een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild vanwege de ligging in de overgangszone tussen de droge westelijke en vochtige oostelijke regio’s van Zuid Afrika. Marakele heeft alle grote safaridieren, waaronder de Big Five.

Verschillende kleine kuddes buffels zijn opnieuw uitgezet en er is een goede kans om White Rhino te vinden. Er zijn ook genoeg olifanten in het park, maar die blijven meestal in het vrij ontoegankelijke, noordelijke gebied. Over het algemeen zijn waarnemingen van de complete Big 5 vrij schaars. Marakele’s aantrekkingskracht ligt vooral’, in het ruige landschap en de ongerepte wildernis.

Veel antilopensoorten

Het park herbergt maar liefst 16 antilopensoorten vanwege de verscheidenheid aan habitats. Enkele van de specials zijn: Reedbuck, Mountain Reedbuck, Eland, Tsessebe en de statige Sable Antelope. Dit is een goede plek om de vleermuisoorvos te zien, die het gemakkelijkst te zien is tijdens het schuilen. Een night drive biedt een kans om de ongrijpbare Aardwolf en Aardvark te zien.

Marakele Nationaal Park Waterbergen Big 5

Een bezoek aan het wild, als je daar specifiek voor komt in Marakele is beter gepland tijdens het droge seizoen. Op dit moment verdwijnt het water in de bush, waardoor de dieren op zoek gaan naar beschikbaar water. Deze waterbronnen zijn geweldig voor het spotten van dieren in het wild, en de schaarse plantengroei maakt het des te gemakkelijker om dit te doen. Het droge seizoen vindt plaats van juni tot september.

Marakele staat op ons favoriete lijstje van Nationale parken in Zuid-Afrika

In veel van onze reizen hebben wij Markele opgenomen. Het is in verschillende reizen zelfs de eerste stop als we Johannesburg hebben verlaten. Je voelt je direct in Afrika en het park is echt wonderschoon. Als je op reis wilt met ons en je wilt ook Marakele in jouw reis dan is een keuze uit ons reispakket makkelijk gemaakt. Ga dan voor de magie van Afrika rondreizen. Deze reizen zijn er vanaf 9 tot zelfs 20 dagen.

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie