Kruger Nationaal Park Zuid-Afrika

Kruger Nationaal Park Zuid-Afrika

Kruger Nationaal Park Zuid-Afrika het beroemdste natuur park ter wereld

Het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika werd uitgeroepen op 31 mei 1926 onder de nieuw gevormde National Parks Board of Trustees, die het controlerende orgaan van het park werd, en rapporteerde aan de minister van Lands. De proclamatie werd echter mogelijk gemaakt en werd voorafgegaan door veel activiteit: het zogenaamde Government Game Reserve (Gouvernements Wildtuin) werd uitgeroepen door de Zuid-Afrikaanse Republiek (SAR – min of meer bestaande uit de huidige provincies Limpopo, Mpumalanga, Gauteng en North West) op 26 maart 1898.

De eerste opzet van het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika

Dit wildreservaat omvatte het gebied tussen de rivieren Sabie en Crocodile. Dit was een tumultueuze periode in onze geschiedenis en minder dan een jaar later, op 11 oktober 1899,

Paul Kruger

SAR-president Paul Kruger verklaarde het Britse rijk de oorlog nadat het zijn ultimatum van 9 oktober 1899 om zijn troepen aan de grenzen van de SAR terug te trekken, had verworpen. De Zuid-Afrikaanse oorlog zou bijna twee jaar duren tot 31 mei 1902, toen de Zuid-Afrikaanse en de Vrijstaat Boerenrepublieken hun onafhankelijkheid verloren.

Tijdens de laatste maanden van de oorlog in Zuid-Afrika werd het Government Game Reserve opnieuw uitgeroepen door de Britse autoriteit en in juni 1902 werd het Sabi Game Reserve uitgeroepen. In 1903 werd het Shingwedzi Game Reserve uitgeroepen. Dit besloeg het gebied tussen de rivieren Letaba en Luvuvhu.

Het Krugerpark krijgt zijn vorm

Op 28 augustus 1903 werd een enorm stuk van het huidige Kruger National Park, namelijk dat tussen de Sabie en Olifants rivieren, toegevoegd aan het Sabi Game Reserve. In de daaropvolgende jaren zijn er veel boerderijen en gebieden toegevoegd of verwijderd tot de proclamatie van het Kruger National Park, waarna dit weer bleef plaatsvinden.

De Kruger Nationaal Park (KNP) is het grootste en oudste park dat wordt beheerd door South African National Parks (SANParks). Toerisme werd formeel bedacht in 1923 toen de eerste toerist het park per trein bezocht. De eerste overnachtingsfaciliteiten werden geopend in 1928, in Pretoriuskop, Satara en Skukuza (toen bekend als Sabi Bridge) ? 1950 de opkomst van wetenschappelijke onderzoekers in het park, terwijl de jaren 1960 droogte en water voor wildprojecten brengen.

Coöperatief beheer

In de jaren negentig begon het concept van coöperatief beheer een realiteit te worden. De afdeling People and Conservation is voornamelijk opgericht om de toegang tot de gemeenschap en het delen van voordelen voor de naburige gemeenschappen te bevorderen.

Begin jaren 2000 wordt een overeenkomst getekend door Mozambique, Zuid-Afrika en Zimbabwe; die de oprichting van het Great Limpopo Transfrontier Park onderschrijft, om een ​​van de grootste beschermde gebieden in Afrika te worden met een oppervlakte van zo’n 35 000 vierkante kilometer. Halverwege de jaren 2000 zijn voor de eerste keer de standpunten en ideeën van externe belanghebbenden verwerkt in een alomvattend beheersplan volgens de nieuwe wet beschermde gebieden.

Natuur bewaring en bescherming Kruger Nationaal Park Zuid-Afrika

Het doel van dit proces is om vast te stellen wat belanghebbenden als waardevol beschouwen en de kwaliteiten die het Park tot een natuurbeschermingsgemeenschap maken, zodat het plan in dergelijke kwesties moet voorzien. Toerisme, cultureel erfgoed, veiligheid en milieueducatie, natuurbehoud en gemeenschapsbehoud zijn enkele van de onderwerpen die deel uitmaken van het overleg.

Na 2010 heeft SANParks een visie aangenomen die zegt: “Nationale parken verbinden met de samenleving” en dat wordt een keerpunt in termen van hoe wij als SANParks kijken naar problemen die de gemeenschappen om ons heen beïnvloeden. In het verleden was de benadering van gemeenschapsontwikkeling meer het bieden van toegang tot voordelen die voortkomen uit ons bedrijf.

Medio 2010 wordt een Damage Causing Animal (DCA) Protocol tussen de KNP en LEDET herzien in een poging om de impact van dieren die schade aanrichten in gemeenschappen te verminderen. De uitvoering van de financiële compensatie aan de getroffen belanghebbenden begint in zowel de provincies Mpumalanga als Limpopo.

Corporate Social Investment Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika

Tot op heden is daar Corporate Social Investment (CSI) aan toegevoegd, waarbij de organisatie zich richt op het verstrekken van faciliteiten en middelen die ten goede kunnen komen aan de hele gemeenschap om ervoor te zorgen dat een samenleving, middelen worden verspreid naar alle burgers.

Het 1e Corporate Social Investment-project, in lijn met de visie van de organisatie “SANParks verbinden met de samenleving”, is de oplevering van een computerlaboratorium op Masiza High School, in Mbaula, een dorp buiten Phalaborwa (Limpopo). Een overdracht van R2, 2 miljoen administratieblok naar Dumisani High School in Cork, een dorp buiten Kruger Gate (Bushbuckridge – Mpumalanga) volgt. Sindsdien zijn er meer overdrachten geweest van schoolwetenschappelijke laboratoria in gemeenschappen die grenzen aan de Nationale Parken.

Safari’s in het Kruger park

Als je op safari wilt gaan of wilt verblijven in het Krugerpark dan hebben we hier wat informatie op een rijtje gezet.

Het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika tijdens jouw reis

Uiteraard bieden wij een keur aan reizen en safari’s. Uiteraard bezoeken we het Krugerpark in bijna al onze reizen. Het zou wat zijn tenslotte als je in Zuid-Afrika bent en het Krugerpark niet bezoekt.

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie