iSimangaliso Wetland Park Zuid-Afrika

iSimangaliso Wetland Park Zuid-Afrika

iSimangaliso Wetland Park Zuid-Afrika voormalig Greater St Lucia Wetlands

Het iSimangaliso Wetland Park Zuid-Afrika (het voormalige Greater St. Lucia Wetlands Park), dat op de Werelderfgoedlijst staat, omvat een verbazingwekkende verscheidenheid aan habitats van het Ubombo-gebergte tot graslanden, bossen, wetlands, mangroven en oude duinen, prachtige stranden en koraalriffen.

iSimangaliso Wetland Park

Dit geweldige KwaZulu-Natal Wetland Park strekt zich uit langs de Zululand kust van Maphelane in het zuiden tot Kosi Bay in het noorden, aan de grens met Mozambique. Dit KwaZulu-Natal Wetland Park beslaat 220 km kustlijn en brengt acht in elkaar grijpende ecosystemen en tien unieke bestemmingen samen: Maphelane, Lake St. Lucia/St. Lucia Estuary, Cape Vidal en de oostelijke oevers, Charters Creek en de westelijke oevers, False Bay, Sodwana Bay, uMkhuze, Lake Sibaya, Coastal Forest en Kosi Bay.

Speciaal stukje Afrika

Het iSimangaliso Wetland Park, een heel speciaal stukje Afrika, biedt ecotoeristen enkele van de meest diverse Afrikaanse dieren in het wild en buitenervaringen die je je maar kunt voorstellen. De verscheidenheid aan fauna en flora is uniek. Vier wetland-sites in het park zijn Ramsar-sites (wetlands van internationaal belang).

iSimangaliso Wetlands Park in KwaZulu-Natal beschermt zeldzame moerasbossen, het grootste estuarium van Afrika en enkele van ‘s werelds hoogste begroeide duinen aan de kust, die 25.000 jaar oud zijn! Het gebied wordt al vele jaren door mensen gebruikt en bewoond.

Historisch iSimangaliso Wetland Park Zuid-Afrika

Historisch bewijs, waaronder decoratieve doorboorde schelpen, daterend uit de late steentijd is gevonden in Border Cave in het Lebombo-gebergte, ten westen van Kosi Bay. Er zijn ook ijzertijdsites in Enkwazini, ten oosten van Lake St. Lucia die dateren uit 290 na Christus.

De eerste Zuid-migrerende Bantu-mensen arriveerden rond 1440 in het gebied en hadden een grote impact op het landschap door grazende veestapel, jacht en bosontginning. Ontdekkingen van handelskralen suggereren dat Arabische handelaren de regio al in 1250 bezochten en Vasco Da Gama en zijn bemanning zouden de eerste Europese kolonisten aan de kust zijn geweest toen ze hier in december 1497 landden.

Nederlanders en Britten

De Nederlanders landden in 1670 in het gebied en de Britten volgden jaren later, in 1822. Het jaar 1853 zag de eerste ondernemingen landinwaarts met een schip naar het meer van St. Lucia, tot wel 50 kilometer ver, de Mkuze-rivier op. Deze ontdekkingsreizigers werden later allemaal gevolgd door jagers, ivoorhandelaren en missionarissen.

Het oorspronkelijke reservaat, dat veel kleiner was dan de huidige uitgestrektheid, werd voor het eerst opgericht in 1895, waardoor de regio Hluhluwe-iMfolozi het oudste beschermde gebied in Zuid-Afrika is. Het park werd in 1999 uitgeroepen tot het eerste werelderfgoed van Zuid-Afrika tijdens een onthullingsceremonie waarbij Nelson Mandela eregast was.

Voorheen bekend als de St. Lucia Wetlands, werd het reservaat in 2010 omgedoopt tot iSimangaliso, wat ‘wonder en wonder’ betekent.

Nelson mandela

“iSimangaliso moet de enige plek ter wereld zijn waar het oudste landzoogdier (de neushoorn) en het grootste landzoogdier ter wereld (de olifant) een ecosysteem delen met de oudste vis ter wereld (de Coelacanth) en het grootste zeezoogdier ter wereld (de walvis). )” -Nelson Mandela.

Het ondersteunt een belangrijke broedplaats voor lederschildpadden en onechte karetschildpadden. Het beschikt ook over 700 jaar oude vistradities, 526 vogelsoorten, safari’s op groot wild en nog veel meer wonderen. Het park beslaat 332 000 hectare en bevat drie grote merenstelsels en vijf ecosystemen.

Grootste concentratie Nijlpaarden en Krokodillen van Afrika

De grootste congregatie van nijlpaarden en krokodillen in het land woont in iSimangaliso Wetland Park, Elephant Coast, KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan diersoorten met 4 van de Big Five-game.

Dieren in residentie zijn onder meer de zwarte en witte neushoorn, olifant, buffel, luipaard, giraf, wilde hond, zebra, waterbok, koedoe, nyala, impala, duiker en rietbok. Vooral rond de wetlands, waarvan 4 Ramsar-sites, is er veel vogels.

Duik paradijs in Zuid-Afrika

Gasten kunnen flamingo’s, pelikanen, reigers, eenden, ganzen en ooievaars zien tussen de buitengewone verscheidenheid aan vogels. Er zijn 1200 soorten vissen en 100 soorten koraal. iSimangaliso is een duik- en snorkelparadijs waar bezoekers walvissen, dolfijnen, schildpadden en kleurrijke tropische vissen kunnen zien.

iSimangaliso Wetland Park Zuid-Afrika tijdens jouw reis in Zuid-Afrika

Als je een rondreis maakt door Zuid-Afrika en je wilt het iSimangaliso Wetland Park meenemen in jouw reis dan hebben wij een ruime keuze van mogelijkheden waar iSimangaliso Wetland Park in Zuid-Afrika is opgenomen. Als je een voorbeeld wilt zien bekijk dan deze rondreis door Zuid-Afrika.

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie