Hluhluwe and Umfolozi Zuid-Afrika

Hluhluwe en Umfolozi Zuid-Afrika

Hluhluwe en Umfolozi Zuid-Afrika het oudste wildp[ark van Afrika

Hluhluwe en Umfolozi Zuid-Afrika. Voorheen bekend als het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve, nu het Hluhluwe-Imfolozi Park. Het park is het oudste uitgeroepen reservaat in Afrika. 96000 hectare groot (960 vierkante kilometer) dat is even groot als de Nederlandse Antillen, terwijl Hong Kong 1104 vierkante kilometer is.

Officieel geopend in 1895 als een park. Hluhluwe-Imfolozi Park is het enige door de staat gerunde park in Kwazulu Natal dat de thuisbasis is van de Afrikaanse Big 5. Het park is wereldberoemd vanwege zijn inspanningen op het gebied van natuurbehoud en geschiedenis.

King Shaka

De Umfolozi werd vroeger gebruikt als privé jachtgebied van koning Shaka. De inspanningen voor natuurbehoud hebben ertoe bijgedragen dat dit park de grootste populatie witte neushoorns ter wereld heeft.

Het gebied heeft een rijke geschiedenis en was onderworpen aan zware jacht, eerst door de Zulu’s in het begin van de 19e eeuw en vervolgens in de jaren 1840 door de Grote Witte Jagers, die met een ossenwagen arriveerden vanuit Kaap de Goede Hoop en Port Natal om de natuurlijke rijkdommen van het gebied te plunderen voor huiden, ivoor en natuurlijk neushoornhoorn.

Alle dieren afgeslacht

Honderdduizenden dieren werden afgeschoten en in minder dan 50 jaar waren de olifantenkuddes geslacht. en tal van andere soorten waren voor uitsterven bestemd. Tegen het einde van 1890 hadden minder dan 100 witte neushoorns het overleefd in en rond het Umfolozi-gebied, de laatst overgebleven op aarde. In 1895 kreeg het gebied gelukkig formele bescherming als wildreservaat van de koloniale regering van Natal als het Imfolozi Junction Reserve, samen met het Hluhluwe Valley Reserve.

Vanaf het begin van de jaren 60 werden nieuwe soorten opnieuw in de reservaten geïntroduceerd door de Natal Parks Board en de KwaZulu Natal Conservation Services. Het corridorgebied tussen de Imfolozi en de Hluhluwe werd uiteindelijk in 1989 opgenomen en heeft bijgedragen aan het creëren van een volledig functioneel ecosysteem door een natuurlijke beweging van wild tussen de twee gebieden mogelijk te maken.

Hemel op aarde

Het reservaat herbergt meer dan 1200 plantensoorten, 84 zoogdier- en 350 vogelsoorten om nog maar te zwijgen van de reptielen, amfibieën, vissen en insecten. Het noorden van het park is ruiger en bergachtiger met bossen en graslanden en staat bekend als het Hluhluwe-gebied, terwijl het Umfolozi-gebied in het zuiden wordt gevonden in de buurt van de Zwart-witte Umfolozi-rivieren waar een open savanne is.

De Big 5 en meer

De big 5 zwerven tegenwoordig vrij rond, evenals cheeta’s en wilde honden om maar een paar van de grotere soorten te noemen die in het reservaat worden aangetroffen. Het is ook te horen dat Save the Rhino-campagne is gestart met nog maar 100 neushoorns in de wereld, het game-capture-team dat nog steeds in bedrijf is, opereert en levert diersoorten over de hele wereld Imfolozi Game Reserve, KwaZulu-Natal grenst aan het Hluhluwe Game Reserve en samen vormen ze een van Zuid-Afrika’s oudste en grootste Big Five-reservaten.

Het is de thuisbasis van de Big Five van Afrika en ook andere spellen, waaronder de ongrijpbare Cheetah, Wild Dog en Nyala. Prime game viewing vindt plaats in schuilplaatsen met uitzicht op pannen en waterpoelen, waardoor bezoekers dieren van dichtbij kunnen zien.

Imfolozi

Imfolozi Game Reserve ligt in het zuidelijke deel van het Hluhluwe Imfolozi Park. Dit KwaZulu-Natal park is het oudste wildreservaat van Zuid-Afrika. Het werd opgericht in 1895. Tegenwoordig is het Hluhluwe Imfolozi Park wereldberoemd om zijn bescherming van de witte neushoorn en stelt het Centenary Capture Centre uitzonderlijke normen voor het vangen van dieren en duurzaam gebruik in Afrika.

Hluhluwe en Umfolozi Zuid-Afrika opnemen in uw rondreis?

In veel van onze Zuid-Afrika reizen is er de mogelijkheid om Hluhluwe and Umfolozi in de reis als extra excursie op te nemen. Een mooi voorbeeld van waar het prima bij zou in te passen is de ontdek rondreizen. We hebben daar diverse overnachtingen vlak in de buurt.

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie