Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia
Ga je mee op een overland safari rondreis van Zuid-Afrika via Botswana naar Zambia en weer terug per 4×4?

Zuid-Afrika reizen en safari ntshava safaris logo

OUT OF AFRICA MET NTSHAVA SAFARIS

Internationaal regelmatig uitgeroepen tot beste Safari company in Afrika. Stap in de wereld van National Geographic en Animal Planet. Wij weten waar jij moet zijn tijdens jouw overlandreis of overland vakantie in Zuid-Afrika. De enige echte Zuid-Afrika specialist voor Zuid-Afrika overland reizen en safari’s. Van prima betaalbaar tot zeer exclusieve luxe individuele prive rondreizen met chauffeur/gids. Tot 4×4 camping en overland in Zuidelijk Afrika met gids.

Overland Zuidelijk Afrika

Zuid-Afrika, Botswana, Zambia.

Contact


Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia per 4×4 een mega avontuur in Zuidelijk Afrika. Beter kan het niet, mooier wordt het niet.

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia per 4×4 met Ntshava Safaris

4×4 overLand Zuid-Afrika Botswana Zambia. Een paar keer per jaar doen wij overland in Zuidelijk Afrika. Van Zuid-Afrika via Botswana naar Zambia. Let op! Alleen tussen juni en Oktober anders zijn de wegen onbegaanbaar. Mapungubwe, Okavanga Delta, Victoria watervallen en uiteindelijk Luangwa Plains. Een mooier Afrikaans avontuur bestaat niet.

Let op! 4×4 overland kan alleen in de droogte tijd. Wij doen het maar 2x per jaar. 1x in Juni en in 1x in Oktober. Deze reis wordt altijd erg vroeg gereserveerd. Als je interesse hebt om mee te gaan, boek dan ook zo vroeg mogelijk. VOL + VOL.

Definitieve programma (route) volgt altijd in Januari van het betreffende jaar.
(Juni 2022 is vooralsnog volgeboekt. Wil je toch graag mee? Ben je met minimaal 4 personen? Dan kan er eventueel een extra 4×4 ingezet worden)

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia. Klik hier voor alle informatie en de tarieven van dit mega avontuur

Overland naar Zambia vanuit Zuid-Afrika door Botswana met Ntshava Safaris naar de Luangwa plains

Kom naar Zuid-Afrika en wij reizen overland met jou van Zuid-Afrika en Botswana naar Zambia en weer terug in een 4×4 met chauffeur/gids.

Al onze gidsen zijn meerlanden gekwalificeerde Africa tourism guides en fieldguides (rangers)

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia. Zambia is een land van onvergelijkbare schoonheid en ongerepte wildernis. Het is een erg vruchtbaar land dat rijk is aan mineralen en hulpbronnen.

overland zuidelijk afrika per 4x4
We reizen met grote 4×4 volledig toegeruste en uitgeruste voertuigen. The real deal!

Note: Tijdens de overland reizen in juni zijn de accommodaties Lodges en bushcamps. Voor noodgevallen nemen wij kampeer uitrustingen mee. Je kunt tenslotte nooit weten voor als er ergens een oponthoud is en er camp gemaakt moet worden. De overlandreizen in Oktober zijn camperreizen en slaap je boven op de 4×4 voertuigen.

Overland onder andere via Mapungubwe in Zuid-Afrika, de Okavangadelta in Botswana en de Victoria Watervallen naar North Luangwa plains in Zambia.

Zambia heeft een ongeëvenaarde populatie van dieren in het wild en de thuisbasis van de meest magnifieke rivieren van Zuidelijk Afrika en natuurlijk de Victoria watervallen.

Het mooie Zambia bevindt zich op een hoogvlakte in zuidelijk centraal Afrika met een bevolking van ongeveer 17 miljoen mensen. Het grenst aan de Congo en Tanzania in het noorden en noordoosten. Malawi en Mozambique in het oosten en zuidoosten. Zimbabwe en Botswana in het zuiden en dan nog Namibië en Angola in het westen.

Leeuwen in Zambia
Wildlife, wildlife en wildlife niet alleen in een nationaal park maar ook echt vrij in de natuur.

DIT IS HET ECHTE AFRIKA

Zambia is van de buiten categorie van het reizen in Afrika

Wij reizen met jou naar Luangwa plains. Het beste wildlife gebied ter wereld. Ongestoord, ongerept en ongelofelijk.

luangwa plains Zambia
Get into the Wild is onze slogan en zeggen wij altijd. Nou met deze 4×4 overland reis ben je in de wild. En dan ook helemaal echt in de wildernis.

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia. Let op!

Dit is een specialistische en unieke Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia reis met 4×4 voertuigen in colonne. En daar hangt helaas wel een prijskaartje aan.. Als je het ervoor over hebt. Dan krijg je het bste Afrika avontuur zoals nergens anders en bij niemand anders mogelijk is.

En dat is onbetaalbaar.

Wees er op tijd bij! Vol is vol. Slechts 14 plaatsen beschikbaar per reis. 2x per jaar mogelijk tijdens de droogte tijd in Juni en Oktober.

Wat kost overland Zuid-Afrika Botswana Zambia

Totale kosten lodges en safaricamps in Juni: € 6.195 per persoon (minimaal 2 personen per boeking)

De totale kosten zijn € 6.195 zijn per persoon. Inclusief vervoer in 4×4 met gids/chauffeur. Accommodaties (Guesthouse, lodges en camps), Excursies, alle maaltijden. De totale reisduur is drie weken. Vertrek Johannesburg en aankomst weer in Johannesburg Zuid-Afrika.

Meer info stuur een email naar info@ntshava.com

Totale kosten camperreis in Oktober: € 5.995 per persoon (minimaal 2 personen per boeking)

De totale kosten zijn € 5.995 zijn per persoon. Inclusief vervoer in 4×4 bushcamper met gids/chauffeur. Slapen in daktenten boven op de 4×4 voertuigen, Excursies, alle maaltijden. De totale reisduur is drie weken. Vertrek Johannesburg en aankomst weer in Johannesburg Zuid-Afrika.

Meer info stuur een email naar info@ntshava.com

OverLand Zuid-Afrika Botswana Zambia, Inclusief de victoria watervallen met een 4×4.

victoria watervallen pakket
Victoria Watervallen in Zambia nemen wij uiteraard mee op onze overland 4×4 avontuur.

Waar gaan wij heen als wij overland naar Zambia reizen

Het einddoel is North Luangwa plains in Zambia. Een 4500 km2 natuur en wildlife gebied. Waar zo goed als niemand anders zal zijn dan wij. Behalve Wildlife en avontuur. Dit gebied heb je grotendeels als jouw prive wildlife teritory samen met onder andere de Big 5 en de overige dieren van Afrika.

Via een nogal avontuurlijke route werken wij ons vanuit Zuid-Afrika naar Luangwa plains. Rivieren oversteken via pondjes. Dirt road en gravelwegen. Op expeditie in Afrika zoals bijna niemand ooit zal doen.

overland zuid-afrika botswana zambia
Ben jij klaar voor het grootste avontuur van jouw leven?

Hoe reizen wij naar Zambia.

Dit soort reizen… Die kun je maar op 1 manier doen. Met grote 4×4 voertuigen. Wij reizen met Landrovers of Toyota Landcruisers al na gelang de grote van de groep. Naar Zambia en helemaal naar de Luangwa plains kun je anders niet bereiken. Reizen naar Zambia is dan ook nog niet zo makkelijk. Alleen mogelijk tussen juni en November anders zijn er geen wegen begaanbaar en kunnen rivieren niet overgestoken worden.

4x4 johannesburg naar kaapstad rondreis

OverLand Zuid-Afrika Botswana Zambia naar Luangwa national Park in Zambia. Iets meer informatie over Luanwa plains

Zowel het South Luangwa National Park als het North Luangwa National Park liggen op de westelijke oever van de Luangwa-rivier. Het noorden wordt omlijst door de Muchinga Escarpment die 1000 meter boven de vallei uit rijst .

Veel seizoensgebonden rivieren stromen door de nationale parken en vullen de verlaten poelen voor de dieren onderweg als ze stromen. Naar Zambia en Luangwa plains kun je dan ook alleen in de droogte tijd reizen.

De ongekende en ongetemde bush is een showcase voor dieren zoals je nergens anders vindt. Vanwege de niet-omheinde kampen en de vele mogelijkheden.

Uitgestrekte brede, rustige rivieren zorgen voor mogelijkheden van avontuurlijke kanotochten door de wateren met nijlpaarden en krokodillen. Vroege ochtenden zijn perfect voor wandelsafari’s zoals nergens anders.

Als de Afrikaanse zon ondergaat is de opwinding van een night drive en wat jij zoal kunt tegenkomen een ongekende verrassing. Telkens weer.

overland zuid-afrika botswana zambia avontuur
Nou???? Ga jij mee??

OverLand Zuid-Afrika Botswana Zambia reizen dat doe je maar 1x en waar kom jij dan uiteindelijke terecht?

Als we aankomen op onze eindbestemming in Zambia dan zijn we in North Luangwa National Park. Wat is erg afgelegen en onbeschrijfelijk mooi, een oase van rust in een drukke wereld zoals je alleen nog maar in Afrika vindt. Het is 4636 vierkante kilometer beschermde fauna en flora.

Okavango delta per 4x4

Ongestoord en ongerept zoals het altijd al is geweest.

Hier in het noorden van Zambia vind je een park als geen ander. Als jij, je in dit waanzinnige prachtige natuurgebied waagt dan ben jij echt Out of Africa. En zelfs ook voor plaatselijke begrippen in een afgelegen gebied in Zambia.

Jij  zult geen toeristenbussen of allerlei andere moderne faciliteiten tegenkomen. Maar jij wordt echt teruggeworpen in een tijd dat Afrika nog echt wild was.

Dit is het enige Nationale Park in Afrika met een dergelijke exclusiviteit vanwege de afgelegen ligging en het beschermingsbeleid waardoor het altijd zo zal blijven, een oprechte en ongerepte biosfeer.

Zambia
De mooiste zonsondergang ter wereld

Nu ben je uiteraard benieuwd waar je dan wel niet helemaal naar toe reist in Zambia

Nou daar gaan we: We komen aan in North Luangwa plains. Via Mano Gate de noordelijke ingang. Terwijl je de Muchinga-steile helling afdaalt vanaf Mano Gate, door het prachtige Miombo Bos zie jij een koel bos met bomen torenhoog.

Meer dan 15 meter torent deze hoog boven de vallei. Met verschillende soorten vogels (sommige Oost-Afrikaanse soorten die niet verder voorkomen en niet in het zuiden worden gezien) alleen maar in deze vallei.

Blauw apen, bosvarken, sable en roan antilopen zijn er te vinden in dit hogere koelere gebied. Jij daalt verder af langs de helling, voorbij het bos, over de heldere beekjes over een rode aarde. Er volgt jou waarschijnlijk geen ander voertuig. Die zul jij ook niet zien en de hitte wordt intenser.

Je bent helemaal alleen in deze ongerepte wildernis terwijl jij afdaalt in de Luangwa-vallei. Tekenen van olifanten zijn overal en af ​​en toe blokkeren gieren de thermiek en een geschrokken puku springt over het pad, je bent in het hart van Afrika.

Met slechts een paar kampen moet je echt een boeking hebben om in het park te mogen verblijven en dagjesmensen zijn niet toegestaan. Er zijn maar weinig wegen en een 4×4 is dan ook absoluut noodzakelijk.

North luangwa plains river lodge
North Luangwa River Lodge Zambia

Zie je het voor je? Overlandreizen van Zuid-Afrika door Botswana naar Zambia? Wat een droom is dat. Wij maken het waar!

Een sfeer impressie van de Lodge midden in Luangwa plains. ver, ver en heel ver van de bewoonde wereld. Out of Africa ten top.

North Luangwa River Lodge
North Luangwa River Lodge Zambia

Zambia heeft drie grote rivieren, de Kafue, de Luangwa en de Zambezi, die het landschap bepalen.

Deze rivieren zijn de levensader voor al de mensen in Zambia en de nationale parken. De parken zijn rijk aan wilde dieren van de Liuwa Plains naar Victoria Falls, Lake Kariba, Zambezi Valley en de Luangwa Valley.

Zambia heeft naast de vele geweldige nationale parken een grote verscheidenheid aan ecosystemen, habitats en dieren in het wild.

Het wilde North Luangwa is de onontgonnen parel van dit prachtige land. Zijn afgelegen ligging en schoonheid is alleen open geweest als Nationaal Park voor meer dan 30 jaar. Tot voor kort was het een onontgonnen gebied. En Zambia staat nu pas toe om de de enthousiaste reiziger te ontvangen.

Die de vreugde zal meemaken dit ongetemde land volledig voor zichzelf te hebben. Wat het extra Interessant maakt is dat het, het enigstee nationaal park in Zambia is met de Big 5 (luipaard, leeuw, buffel, neushoorn en olifant) Maar uiteraard is er veel en veel meer te zien!

4x4 west en oostkaap

OverLand Zuid-Afrika Botswana Zambia reizen die jij nergens anders kunt vinden.

De thuisbasis van de beroemste wandelsafari sinds 1989 en met een schat aan dieren in het wild, waaronder onder andere Cookson’s Gnoes, enorme kuddes buffels, leeuwen, Roan, Zebra, Sable, Eland, Puku, Impala, Hyena’s die meer jagen dan ze vangen.

Meer Luipaarden per vierkante kilometer dan waar dan ook in Afrika.

Er is zoveel te ontdekken,te beleven en leuk te vinden in dit Nationaal Park in Zambia.

Toegang tot het park is alleen mogelijk met een fatsoenlijke 4×4 door de Mano-poort in het noorden vanuit Mpika op de Great North Road of tegenover het ponton in het zuiden rijdend vanaf Mfuwe. De enigste andere mogelijkheid is met een chartervlucht van Mfuwe naar Mwaleshi air strip binnen de grenzen van het Park.

Delia Owens schreef een boek over haar ervaringen in het park genaamd de, Eye of the Elephant ”,

North Luangwa plains Zambia
North Luangwa plains Zambia

Een fascinerend inzicht in dit tijdperk in en van Afrika.

Dit heeft tot de oprichting van een conserveringsrelatie geleid met de Frankfurter Zoological Society die het werk hebben verder hebben voortgezet en ze zijn begonnen met een zeer succesvolle neushoornreservaat. Binnen de grenzen van het park. Daar hebben ze destijds de zwarte Neushoorn opnieuw uitgezet. Waardoor het North Luangwa National Park het enige nationale park in Zambia is met zwarte neushoorns.

De vegetatie varieert van Miombo-bossen tot enorme Mopani-bossen, open graslanden, oude Leadwoods, Riverine-struiken en Acacia-struikgewas. Er zijn prachtige oxbowemeren en lagunes. Delia Lagoon is het meest beroemd en genoemd naar zoölogen Mark en Delia Owens.

Die altijd gingen kamperen aan de Luangwa-rivier, nu de aanblik vanuit het camp in North Luangwa National Park in Zambia.

North-Luangwa-National-Park
North Luangwa National Park

En dit is waar jij dan gaat verblijven in Zambia

Met een safari van 4 tot 5 dagen kunt jij het meeste en het beste naar boven halen uit deze geweldige plek halen.  Meer genieten doe jij door, de stekker uit het stopcontact te halen, tot rust te komen en de wildheid van dit prachtige Nationale Park te leren waarderen. En het goede nieuws is… Jij verblijft hier 6 nachten! Ruim de tijd dus. En toch veel en veel te kort.

Jij gaat als een herboren en ander mens terug de wijde wereld weer in.

OverLand Zuid-Afrika Botswana Zambia? Ga jij met ons mee? Is jouw interesse gewekt?

Ben jij klaar voor het avontuur van jouw leven?

Wij wel en nemen jou graag mee op expeditie. Over landing van Zuid-Afrika naar Zambia en terug via de Victoria Watervallen en Botswana Okavanga delta. Met 4×4’s overland naar Zambia op avonturenreis.

Mooier en beter wordt het niet. Geen massa toerisme, kleinschalig en avontuurlijk. Ervaar en beleef de magie van Afrika tijdens onze Zuid-Afrika reizen. Net even anders dan bij anderen. Geen massa toerisme en geen grote volgepakte bussen tijdens jouw Zuid-Afrika reis.

OverLand Zuid-Afrika Botswana Zambia reizen doe je met Ntshava Safaris

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia per 4×4 begeleid door profesionele gidsen

De extra dimensie van niet zelf 4×4 hoeven rijden is uniek in Afrika

Overland Zuidelijk Afrika per 4×4

4×4 overland Zuid-Afrika, Botswana, Zambia.

Ga je mee?

Overland Zuidelijk Afrika per 4×4

4×4 overland Zuid-Afrika, Botswana, Zambia.

Ga je mee?

Overland Zuidelijk Afrika per 4×4

4×4 overland Zuid-Afrika, Botswana, Zambia.

Ga je mee?


OverLand Zuid-Afrika Botswana Zambia per 4×4 alleen mogelijk tussen Juni en November

overland zuidelijk afrika per 4x4

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia

Het ultieme Afrika overland avontuur per 4×4

Overland Zuidelijk Afrika. Het ultieme Afrika avontuur. Beter, mooier en avontuurlijker wordt het niet. Zuid-Afrika, Botswana, Zambia Overlanding. Via de Okavanga Delta en de Victoria watervallen naar North Luangwa Plains in Zambia.

Ga met ons het grootste avontuur van jouw leven aan. Wanneer kunnen wij jou verwachten in Afrika?
Overland naar Zambia reizen. Zambia is een land van onvergelijkbare schoonheid en ongerepte wildernis. Het is een erg vruchtbaar land dat rijk is aan mineralen en hulpbronnen.

Ongeëvenaarde populatie van dieren in het wild en de thuisbasis van de meest magnifieke rivieren van Zuidelijk Afrika en natuurlijk de Victoria watervallen.

overland mapungubwe zuid-afrika

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia

Mapungubwe Zuid-Afrika overland per 4×4

Cultuurlandschap van Mapungubwe Mapungubwe ligt hard tegen de noordgrens van Zuid-Afrika en voegt zich bij Zimbabwe en Botswana.

Het is een open, uitgestrekt savannelandschap aan de samenvloeiing van de rivieren Limpopo en Shashe.

Mapungubwe ontwikkelde zich tot het grootste koninkrijk van het subcontinent voordat het in de 14e eeuw werd verlaten. Wat overleeft zijn de bijna ongerepte overblijfselen van de paleissites en ook het hele nederzettingsgebied dat ervan afhankelijk is, evenals twee eerdere hoofdsteden, die het geheel een ongeëvenaard beeld geven van de ontwikkeling van sociale en politieke structuren gedurende zo’n 400 jaar.

okavanga delta botswana overlanding

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia

Okavanga Delta Botswana overland per 4×4

DE OKAVANGO-DELTA De Okavango-delta is een enorm en gevarieerd ecosysteem dat is ontstaan ​​toen de Okavango-rivier uitmondt in de Kalahari-woestijn in Botswana.

Dit werelderfgoed is rijk aan dieren in het wild en is een toevluchtsoord voor enkele van ‘s werelds meest bedreigde dieren en vogels.

De Okavango Delta is een uniek pulserend wetland. Meer correct een alluviale waaier, de delta beslaat tussen 6 en 15.000 vierkante kilometer van de Kalahari-woestijn in het noorden van Botswana en dankt zijn bestaan ​​aan de Okavango (Kavango) rivier die stroomt van de Angolese hooglanden, over de Caprivistrook van Namibië en de barre Kalahari-woestijn in.

victoria watervallen zambia

Victoria watervallen het ultieme Afrika overland avontuur per 4×4

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia

Victoria Falls biedt een spectaculaire aanblik van ontzagwekkende schoonheid en grootsheid aan de Zambezi-rivier, die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe.

Het werd beschreven door de Kololo-stam die in de jaren 1800 in het gebied woonde als ‘Mosi-oa-Tunya’ – ‘The Smoke that Thunders’.

In modernere termen staat Victoria Falls bekend als het grootste gordijn van vallend water ter wereld.

Druppelkolommen zijn van kilometers ver te zien, want op het hoogtepunt van het regenseizoen stort meer dan vijfhonderd miljoen kubieke meter water per minuut over de rand, over een breedte van bijna twee kilometer, in een kloof van meer dan honderd meter onderstaand.

Dit moet je 1x in jouw leven hebben gezien en meegemaakt.

North luangwa plains zambia

North Luangwa Plains Zambia overland per 4×4

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia

Zambia is van de buiten categorie van het overland reizen in Zuidelijk Afrika. Wij reizen met jou overland naar North Luangwa plains.

Zambia bevindt zich op een hoogvlakte in zuidelijk centraal Afrika met een bevolking van ongeveer 17 miljoen mensen. Het grenst aan de Congo en Tanzania in het noorden en noordoosten. Malawi en Mozambique in het oosten en zuidoosten. Zimbabwe en Botswana in het zuiden en dan nog Namibië en Angola in het westen.

Mischien wel het beste wildlife gebied ter wereld. Ongestoord, ongerept en ongelofelijk.

Zambia heeft drie grote rivieren, de Kafue, de Luangwa en de Zambezi, die het landschap bepalen. Deze rivieren zijn de levensader voor al de mensen in Zambia en de nationale parken. De parken zijn rijk aan wilde dieren van de Liuwa Plains naar Victoria Falls, Lake Kariba, Zambezi Valley en de Luangwa Valley.

overland zuid-afrika botswana zambia per 4x4

OverLand Zuid-Afrika Botswana Zambia per 4×4

Let op!

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia

Wij doen alleen bijzondere natuur, cultuur en wildlife overland reizen in Zuidelijk Afrika.

Wij regelen en verzorgen geen standaard overland reisjes en hebben geen standaard overland concepten.

Alleen overland reizen in Zuidelijk Afrika speciaal voor jou en van de gebaande paden af. 

Geen massa toerisme, weg van de drukte en weg van de massa. Wij doen het dan ook een beetje anders dan anderen.

Wil jij een standaard reisje of safari trip…. Helaas dan zijn wij niet de organisatie voor jou.


Als jij je hier in kunt vinden…. Ga met ons mee op overland in Zuidelijk Afrika

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia per 4×4 begeleid door profesionele gidsen.

Uiteraard verwachten wij wel dat je een beetje meehelpt hier en daar.

Dit is het grootste Afrika avontuur wat jij je maar kunt voorstellen!

Overland Zuidelijk Afrika per 4×4

Okavanga Delta, Mapungubwe, Victoria Watervallen, Luangwa Plains.

Kom jij ook?

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia en je wilt mee?
Wil je meer weten over ons?

NTSHAVA SAFARIS.
Nederlanders in Zuid-Afrika. Greater Kruger Park. Mpumalanga. South Africa.

Mapungubwe Zuid-Afrika, overland Zuid-Afrika Botswana Zambia lees meer over Mapungubwe

Het culturele landschap van Mapungubwe

limpopo rivier mapungubwe retraite en relax

The lost Kingdom of Mapungubwe

Mapungubwe toont de opkomst en ondergang van het eerste inheemse koninkrijk in Zuid-Afrika tussen 900 en 1300 na Christus. Het kerngebied beslaat bijna 30.000 ha en wordt ondersteund door een voorgestelde bufferzone van ongeveer 100.000 ha. Binnen de gezamenlijk bekende Zhizo-sites zijn de overblijfselen van drie hoofdsteden – Schroda; Luipaardkopje; en de laatste ligt rond de Mapungubwe-heuvel – en hun satellietnederzettingen en landen rond de samenvloeiing van de rivieren Limpopo en Shashe, waarvan de vruchtbaarheid een grote populatie in het koninkrijk ondersteunde.

Mapungubwe’s positie op de kruising van de noord/zuid- en oost/west-routes in zuidelijk Afrika stelde het ook in staat de handel te controleren, via de Oost-Afrikaanse havens naar India en China, en door heel zuidelijk Afrika. Vanuit het achterland oogstte het goud en ivoor – goederen die elders schaars zijn – en dit bracht het grote rijkdom, zoals blijkt uit importen zoals Chinees porselein en Perzische glaskralen.

Internationale handel in vroegere tijden

Deze internationale handel creëerde ook een samenleving die nauw verbonden was met ideologische aanpassingen en veranderingen in architectuur en nederzettingsplanning. Tot zijn ondergang aan het einde van de 13e eeuw na Christus was Mapungubwe de belangrijkste nederzetting in het binnenland van het Afrikaanse subcontinent en het culturele landschap bevat een schat aan informatie op archeologische vindplaatsen die de ontwikkeling ervan vastleggen. Het bewijs laat zien hoe de handel toenam en zich ontwikkelde in een patroon dat werd beïnvloed door een eliteklasse met een heilig leiderschap, waarbij de koning was afgezonderd van de gewone mensen in de omliggende nederzettingen.

De ondergang van Mapungubwe

De ondergang van Mapungubwe werd veroorzaakt door klimaatverandering. Tijdens de laatste twee millennia werden perioden van warmere en nattere omstandigheden die geschikt waren voor landbouw in de Limpopo/Shashe-vallei afgewisseld met koelere en drogere pulsen. Toen de regenval na 1300 na Christus afnam, kon het land niet langer een grote bevolking aan met traditionele landbouwmethoden en waren de inwoners genoodzaakt zich te verspreiden.

De positie van Mapungubwe als machtsbasis verschoof naar het noorden naar Groot-Zimbabwe en later Khami. De overblijfselen van dit beroemde koninkrijk, vergeleken met de huidige fauna en flora, en de geomorfologische formaties van de samenvloeiing van Limpopo en Shashe, creëren een indrukwekkend cultureel landschap van universele betekenis.

Okavango Delta Botswana, Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia lees meer over Okavango

Per 4×4 langs de Okavango delta in Botswana

okavanga delta botswana overlanding

Okanvago delta

Elk jaar voert de Okavango-rivier ongeveer 11 kubieke kilometer (1,1 × 10¹³ liter) water af in de Okavango-delta. Het meeste van dit water gaat verloren aan transpiratie door planten (60%) en door verdamping (36%) waarbij slechts 2% in het watervoerende systeem sijpelt en de rest uiteindelijk in het Ngami-meer stroomt. De Okavango-delta wordt getroffen door seizoensoverstromingen waarbij het water uit Angola tussen maart en juni de delta bereikt, met een piek in juli.

Deze piek valt samen met het droge seizoen van Botswana, wat resulteert in grote migraties van wild uit het droge achterland. Over het algemeen vlak, met een hoogtevariatie van minder dan twee meter over het hele gebied, bestaat het droge land in de Okavango-delta voornamelijk uit talrijke kleine eilanden, gevormd wanneer vegetatie wortel schiet op termietenheuvels, maar er zijn grotere eilanden met Chief’s Island, de grootste, gevormd op een tektonische breuklijn.

De 1000e site die in 2014 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is de Okavango Delta, een belangrijk natuurgebied dat wordt beschermd door zowel het Moremi Game Reserve, aan de oostelijke rand, als de talrijke concessies voor wilde dieren in Ngamiland. De Okavango Delta, een oase in een verder droge omgeving, staat bekend om zijn prachtige fauna, met grote populaties zoogdieren en uitstekende vogelspotting, vooral in het broedseizoen.

Victoria watervallen Zambia, Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia lees meer over de Vic Falls

Victoria watervallen Zambia

Victoria watervallen uitbreiding pakket

Vic Falls Zambia Zambezi River

De brede basaltklif waarover de watervallen donderen, verandert de Zambezi van een kalme rivier in een woeste stroom die door een reeks dramatische kloven snijdt. Tegenover de watervallen staat nog een steile muur van basalt, die tot dezelfde hoogte oprijst en wordt afgedekt door met mist doordrenkt regenwoud.

Een pad langs de rand van het bos biedt de bezoeker bereid om de enorme spray te trotseren, met een ongeëvenaarde reeks uitzichten op de watervallen. Een speciaal uitkijkpunt is over de Knife-edge Bridge, waar bezoekers het mooiste uitzicht hebben op de Eastern Cataract en de Main Falls, evenals op de Boiling Pot, waar de rivier draait en de Batoka-kloof afdaalt.

North Luangwa Plains Zambia. Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia lees meer

North Luangwa Plains Zambia

Wandel safari

Zambia heeft naast de vele geweldige nationale parken een grote verscheidenheid aan ecosystemen, habitats en dieren in het wild.

Het wilde North Luangwa is de onontgonnen parel van dit prachtige land. Zijn afgelegen ligging en schoonheid is alleen open geweest als Nationaal Park voor meer dan 30 jaar. Tot voor kort was het een onontgonnen gebied. En Zambia staat nu pas toe om de de enthousiaste reiziger te ontvangen.

Die de vreugde zal meemaken dit ongetemde land volledig voor zichzelf te hebben. Wat het extra Interessant maakt is dat het, het enigstee nationaal park in Zambia is met de Big 5 (luipaard, leeuw, buffel, neushoorn en olifant) Maar uiteraard is er veel en veel meer te zien!

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia per 4×4 begeleid door profesionele gidsen

Waar wacht je nog op? Jij gaat toch ook mee?

Maak jouw Afrika dromen waar! Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia.

Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia per 4×4 begeleid door profesionele gidsen

Jouw afrika dromen komen uit! Gegarandeerd!

Het beste van het beste. Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia.


Maak het mooiste avontuur van jouw leven. Overland Zuid-Afrika. Botswana en Zambia.

Beter, mooier, avontuurlijker dan dit… Onmogelijk.. Reis met ons mee in het grootste avontuur van jouw leven. Dwars door Zuidelijk Afrika met een 4×4. Start in Johannesburg en eind in Johannesburg. Van Zuid-Afrika door Botswana via de Okovango Delta naar Zambia. De Victoria watervallen en Luangwa plains.


Wil je geen Overland Zuid-Afrika Botswana Zambia maar wel op reis in Zuid-Afrika met een prive gids/chauffeur?

Maak dan een keuze uit ons reis aanbod. Individuele reizen en kleinschalige groepsreizen in Zuid-Afrika.

GET INTO THE WILD

  • Safari reizen Zuid-Afrika

  • Magisch Afrika Rondreizen

  • Ontdek Afrika Rondreizen

  • Kampeer Safari’s

  • OverLand Zuid-Afrika Botswana Zambia

Overland vragen?

Wil jij meer weten? Wij maken jouw Afrika dromen waar.

Ntshava Safaris

Maak vrijblijvend contact

Contact Form Demo

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie