Krugerpark en Safari Informatie

Krugerpark

Krugerpark en Safari Informatie voor als je naar Zuid-Afrika op Safari gaat.

Lees hier alles wat je moet weten als je naar Zuid-Afrika komt en op Safari gaat.

Krugerpark en Safari Informatie voor als je van plan bent om naar Zuid-Afrika op reis te gaan.

Avond Safari Zuid-Afrika Krugerpark en Safari Informatie

Iedereen die in een privé-wildpark logeert zal in principe per open jeep op safari gaan: één keer ‘s morgens vroeg en één keer in de vooravond.

De avondsafari noemt men meestal “night drive”, omdat het tijdens het laatste uur van die rit al pikdonker is. De meeste jeeps hebben 6 tot 10 zitplaatsen, maar voor nachtsafari’s in de nationale parken worden meestal iets grotere voertuigen gebruikt.

Helemaal vooraan op de open jeep zit vaak een spoorzoeker. Tevens krijg je net voor je vertrek een veiligheids- briefing van een gewapende ranger.

Tijdens onze safari reizen in Zuid-Afrika maak je meerdere safari’s van Dag safari’s tot avond safari’s. Het ligt er aan welke safari reis jij kiest in Zuid-Afrika bij ons. Sommige reizen zijn complete safari reizen in een open safari auto tijdens bijna de gehele reis.

Op onze andere Nederlandstalige website kun je meer Zuid-Afrika reizen vinden met safari’s

Wandelsafari Krugerpark en Safari Informatie

De spannendste safari is ongetwijfeld als je in de Afrikaanse bush te voet op zoek gaat naar wilde dieren. Behalve voor de meerdaagse wandeltochten in het Krugerpark zijn die wandelsafari’s meestal beperkt tot een flinke wandeling van een paar uur, wegens de warmte liefst net na zonsopgang.

Ook voor zo’n safari krijg je duidelijk richtlijnen en veiligheids-instructies.De kleding voor zo’n stap safari is ook erg belangrijk: geen felle of opvallende kleuren, geen sieraden, gesloten schoenen, bescherming tegen de zon, enz.

In veel privé-wildparken en enkele nationale parken zijn er schuilhutten, meestal opgesteld aan drinkplaatsen waar je gewoon kan wachten tot er op die plaats wild passeert. Een gevulde koelbox is dan wel noodzakelijk.

Denk er ook aan dat alle wilde dieren in principe gevaarlijk zijn, dus niet enkel de roofdieren of carnivoren.

Safari Zuid-Afrika Krugerpark en Safari Informatie

Safari is een Swahili-woord dat “reis” betekent. De oorspronkelijke betekenis (in de meeste talen) was een expeditie naar een Afrikaans wildpark. De droom van iedereen die op safari gaat is om de Big Five (Grote Vijf) te zien. In sommige privé-wildparken krijg je zelfs een oorkonde als je er tijdens jouw verblijf de Big Five gezien hebt.

De Grote Vijf zijn: olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard. Dit zijn inderdaad niet de grootste dieren van de bush, want de giraffe (= het grootste dier) en de eland (= de grootste antilopesoort) zijn er niet bij. Maar de Big Five zijn de wilde dieren die door jagers als het gevaarlijkst worden beschouwd.

Wildparken in Zuid-Afrika zijn geen dierentuin waar je eerst leeuwen ziet, en vijf minuten later olifanten. Alle dieren lopen immers vrij rond in een enorm groot park, en soms rij je een half uur rond zonder dat je één dier ziet. Behalve impala’s, want die ga je echt heel veel zien, in elk park. En tijdens het volgende uur zie je dan opeens drie van de Big Five.

Een Safari is altijd een beetje geluk hebben, de dieren zijn er, maar ze moeten op het goede moment op de goede plaats te voorschijn komen en in jouw gezichtsveld. Dan zie je ze even: soms tien seconden, soms twee minuten, soms een half uur. En opeens zijn ze weer weg.

Klimaat in Zuid-Afrika tijdens safari’s Krugerpark en Safari Informatie

De dagen en nachten zijn overwegend warm in het Zuid-Afrika. Hoe noordelijker je komt, hoe warmer en droger het is. Regen valt meestal in zware buien. Het gebeurt slechts een paar dagen in het jaar dat het een hele dag of twee dagen blijft regenen.

De meeste kans hierop bestaat in januari, februari of maart. In de droge periode tussen mei en september worden de dagen koeler en kunnen de nachten soms koud zijn. Dit zul je vooral ervaren als je op een open safariwagen zit. De wind kan soms erg koud zijn. Neem daarom altijd warme kleding mee. In de winter zijn ‘s ochtends sjaal, wanten en muts niet eens echt overbodig!

Zuid-Afrika en kleding voor onderweg op safari Krugerpark en Safari Informatie

Je hoeft je echt niet in speciale safari kleding te steken om van een gamedrive te genieten. Draag echter geen knalkleuren, daar schrik je het wild mee af. Maar zorg voor rustige kleuren zoals groen, kaki, bruin en zwart. Neem een warme trui, sjaal en muts mee, ‘s ochtends en ‘s avonds kan het best koud zijn als je in een open auto rondrijd.

Kruger Park en Safari Zuid-Afrika reizen niet te veel en niet te weinig kleding

Zorg voor lange mouwen en een broek in de regentijd tegen de muggen bij zonsondergang en tegen scherpe planten tijdens een gamewalk. Een zaklamp is ook heel handig voor als je vroeg op moet of laat terugkomt. En een foto of video camera . Maar je hebt er vaak veel meer aan als je ook een zoomlens hebt. Een verrekijker is in ieder geval altijd wel handig.

Roken onderweg is niet toegestaan, maar tijdens een stop kan wel gerookt worden.

Beste reistijd voor een safari in Zuid-Afrika Krugerpark en Safari Informatie

Een beste tijd is niet op voorhand te geven voor een goede safari in Zuid-Afrika. In het algemeen kun je wel
zeggen dat in de droge wintermaanden het blad minder dicht aan de bomen en struiken zit waardoor er beter zicht is. Ook moeten de dieren vaker en in grotere getale naar de drinkwater plaatsen komen.

Daarentegen is het in de zomermaanden qua natuur mooier, met meer groen. Ook worden vanaf november de jonge dieren geboren. Impala’s worden allemaal binnen circa twee weken geboren na goede regens (als er geen regen valt, kunnen de moeders de bevalling uitstellen. Dit kan zelfs tot eind januari uitlopen!), maar ook de zebra, kudu en giraffe brengt haar jongen ter wereld in deze periode.

Statistisch gezien, is er in dus in de wintermaanden meer kans op wild. Maar de ervaring leert dat statistieken en werkelijkheid het niet altijd met elkaar eens zijn. Ook in de droge periode kun je een safari maken waarop je weinig ziet terwijl een safari in het hartje van de groene, dikbeboste periode fantastische beelden oplevert. Het allerbelangrijkste aan safari is eigenlijk te ervaren dat je in de natuur bent, of je nu veel of weinig wild ziet.

Veiligheid tijdens een safari in Zuid-Afrika Krugerpark en Safari Informatie

In de wildparken met groot (roof) wild mag je absoluut de auto of het safari voertuig niet uit. Tenzij je begeleid wordt door gewapende rangers. In het Krugerpark, waar je ook op eigen houtje kunt rondrijden, zijn speciale stopplaatsen waar dit wel kan en waar ook sanitair te vinden is.

Het spectaculairst in Zuid-Afrika is een safari per open voertuig (meestal een jeep): een “game drive” noemen ze dit. Bij die safari rij je niet zelf, maar ben je gewoon passagier. Sinds enkele jaren zijn half-open voertuigen toegelaten in het Krugerpark, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden: de chauffeur moet b.v. een geregistreerde veldgids zijn.

Het mooiste wild park ter wereld het Kruger Park in Zuid-Afrika Krugerpark en Safari Informatie

Kruger park Zuid-Afrika. Op safari gaan in het Kruger park in Zuid-Afrika. Zie, voel en ruik de echte wildernis. Een ervaring die je één keer in je leven meegemaakt moet hebben. Deze magische beleving vergeet een mens werkelijk nooit meer. 

De onbetwiste koming van alle wildparken is het Krugerpark Krugerpark en Safari Informatie

De cijfers spreken verder voor zich: 507 vogelsoorten, 114 reptielensoorten, 49 vissoorten, 33 amfibieënsoorten, 146 zoogdiersoorten en meer dan 23.000 plantensoorten zijn hier geteld.
 
Het park is 60 km breed en meer dan 350 km lang met een oppervlakte van 21.497 km2, een gebied ter grote van Israël! Het park vervult de dromen van veel bezoekers die graag indrukwekkende kuddes willen zien draven over de met acacia begroeide savannes.
 
Ook is het de thuishaven van de grote vijf (olifant, luipaard, leeuw,zwarte neushoorn en buffel) De hoogste concentraties en variatie aan wilde dieren tref je aan rond Lower Sabie, Satara en Skukuza.

Geschiedenis van het Kruger park in Zuid-Afrika Krugerpark en Safari Informatie

Het Krugerpark is opgericht om bescherming te bieden aan het wildleven dat langzaam bedreigd werd met uitsterven door intensieve jacht. Het betrof op dat moment het zuidelijke deel van het huidige Krugerpark tussen de Krokodillenrivier en de Sabie Rivier.
 
Het ging om het gebied dat vandaag tussen Krokodillebrug en Malelane ligt als zuidelijke lijn en Lower Sabie en Pretoriuskop als noordelijke lijn. President Kruger noemde het gebied Sabi River Game Reserve.
 
Door de Boerenoorlog (1899 – 1902) is de uitvoering tot stilstand gekomen. Na de oorlog ging het in eerste instantie vooral om natuur bewaring. Er werd een ranger aangesteld die het jagen en stropen moest tegenhouden. Deze eerste ranger, Majoor James Stevenson Hamilton, had hulp van slechts twee assistenten en zijn paarden.
 
In 1903 werd het beschermde gebied uitgebreid tot de Limpopo Rivier, ongeveer het gebied zoals het vandaag is. De druk op de overheid was echter groot om stukken land in gebruik te geven aan boeren en jagers. Dat duurde tot rond 1923. In dat jaar ging de Zuid Afrikaanse Spoorwegdienst een lijndienst uitvoeren waarbij een stop werd gemaakt in het Krugerpark en bezoekers meegenomen werden voor een safari.
 
Dit gebeurde voor het eerst in 1923. De overheid zag daarop de weg vrij om het park commercieel te gaan exploiteren door meer bezoekers toe te laten en entreegeld te vragen. Er werden wegen in het park aangelegd en accommodatie gebouwd. In 1927 reisde de eerste personenauto door het park.

Informatie over een aantal kampen in het Kruger park Krugerpark en Safari Informatie

Punda Maria
Punda Maria ligt in een gebied vol van facineerende geschiedenis em historie, het is ook de beste plek in het Krugerpark om de schuwe Nyala Antilope te spotten in het krugerpark. Met grote kuddes Olifanten en de zeldzame Tsetsebe en Sabel Antilopen die regelmatig wotrden gezien rondom het kamp maken dit een geweldig kamp voor wildlife en natuur liefhebbers. De naam van het kamp is gegeven in 1919 door de eerste ranger die in dit gebied werdt geplaatst.

Kapitein JJ Coetser. Hij per ongeluk noemde het kamp Punda Maria omdat hij dacht dat het, het swahili woord was voor Zebra omdat dit het eerste grote wild was wat hij zag toen hij op zijn post arriveerde. Echter de juiste naam voor Zebra in het Swahili is Punda Milia wat getreepte ezel betekend. Toen hij gewezen werd op zijn fout besloot hij de naam Punda Maria te handhaven als eer betoon aan zijn vrouw Maria waarvan hij 12 kinderen kreeg.

Punda maria staat vol van historie en is rijk aan geschiedenis. Doordat het kamp in het meest Noordelijke deel van het krugerpark is en slechts op 8 kilometer van de Punda maria Entree poort in de Zandveld regio is het een natuurliefhebbers hemel.

De zandstenen heuvels en de oude Baobab bomen die het gebied tekenen te samen met de Fevertree bossen noemt men dit ook wel de botanische tuin van het Krugerpark. Nergens in het krugerpark vind je zulke mooie vegetatie in zulke grote hoeveel heden. Als je voor het Out of Africa gevoel gaat dan ben je hier helemaal op je plaats.

De Pafuri regio en het grensgebied wat door de Limpopo rivier wordt afgezet maakt het plaatje compleet. Grote hoeveelheden toeristen zul je hier ook niet vinden. Dit is een plek voor echte liefhebbers van natuur, wildlife en je moet er wat moeite voor doen om er te komen.

Skukuza
Skukuza is het administrative hoofdkantoor en hoofdkamp van het Kruger Nationaal park en daarmee ook verweg het grootste kamp in het Krugerpark. Het kamp bevindt zich op de zuidelijke oever van de Sabie rivier in de Mpumalanga provincie. De naam Skukuza is gegeven door de locale Tsonga’s als bijnaam voor James Stevenson Hamilton wat je zou kunnen vertalen als schoonvegen. Dit kwam omdat Stevenson-Hamilton was aangewezen om het gebied vrij te maken van stropers en andere criminelen. Skukuza was een tsonga dorp tot 1905 toen de regering besloot om ze te herhuisvesten in de buurt van Hazyview waar toen al een grote concentratie Tsonga mensen woonden.

Skukuza heeft een aantal historische plaatsen en huisvest drie museums en een bibliotheek. Vlakbij het kamp bevindt zich een kwekerij waar inheemse planten kunnen worden bekeken en gekocht. Ook is er een vliegveld genaamd Skukuza Airport met directe vluchten op Kaapstad en Johannesburg die dagelijks worden uitgevoerd. Skukuza is het hoofdkamp.

Skukuza ligt in het Zuidelijke deel van het krugerpark en is het meest populaire en meest toegankijke kamp en een van de besten om de Big 5 te kunnen zien. Ook het vlakbij gelegen Lake Panic is een veel bezochte bestemming. Het Kamp zelf kijkt uit over de Sabie rivier waar je Olifanten eigenlijk altijd wel kunt zien, samen met de Nijlpaarden die er hun huis van hebben gemaakt. De bomen langs de rivier is toegeigend door een grote groep chacma bavianen die erg luidruchtig kunnen zijn.

De vele faciliteiten die je in Skukuza kunt vinden maken een verblijf er erg aangenaam. Van restaurants en diverse verblijfsmogelijkheden, shops zelfs een bioscoop kun je er vinden. Skukuza is voor veel mensen ook het enige verblijf en dat maakt de andere kampen lekker rustig en wat toegankelijker.

Satara
The Ambiance van Satara staat in het teken van het oude coloniale Afrika met zijn rode daken van de
publieke gebouwen en zijn met gras gedekte rondavels. Satara is het beste kamp in het Krugerpark voor het spotten van leeuwen, Luipaarden en Cheetah’s en is het op twee na grootste kamp, gelegen in het centrale deel van het Krugerpark.

De chalets geven een prachtig uitzicht en vaak kun je een glimp opvangen van de hyena’s die langs de hekken struinen in de nacht. Doordat er zoveel grasland rondom het kamp is zijn er grote concentraties van kuddes antilope soorten wat weer veel roofdieren aantrekt. Satara staat bekend als het (grote) Katten kamp van het Krugerpark.

In de late jaren 1800 voordat het krugerpark was uitgeroepen tot nationale park hebben de burgers van de nieuw uitgeroepen republiek Transvaal de regio onderzocht en aangewezen als mogelijke vestigingsplaats. Een van de onderzoekers een onbekende man uit india noteerde het huidige Satara op zijn kaart als Satra, het hindi woord voor 19. Satara is bijna altijd volgeboekt..

Satara is een vrij druk kamp en wordt veel bezocht door dagjesmensen en is een vaste stop voor veel safari bedrijven die in dit deel van het kamp actief zijn. Het nabij gelegen Hoedspruit en de vele prive reservaten in deze regio westelijk van de grenzen met het Krugerpark maken dit gebied zeer wildrijk en erg populair. Het is echter niet zo dat je over de safari auto’s struikeld. Het gebied is erg groot en wijd verspreid. Recentelijk is het bezoekers gedeelte geheel gerenoveerd en voldoet aan alle gewenste standaarden. De shop is goed gevuld en heeft een ruim assortiment aan souveniers en levensmiddelen. Satara is een van de betere kampen van het krugerpark.

Olifants
De uitzichten vanuit dit op een heuvel gelegen kamp zijn legendarisch. Het panorama wat je kunt zien over de Savanne vanaf de platforms zijn werkelijk prachtig. De Olifants rivier stroomt onderlangs en is hier erg breed en vol met wildlife. Alleen al voor het uitzicht zou je Olifants al gaan bezoeken. Meer dan de moeite waard.

Het gebied te noorden van de Olifants rivier is wat minder wildrijk aangezien hier het mopani veld begint en het grasland wat minder wordt. Echter als je hele grote en hele oude olifanten wilt zien dan ben je hier op de juiste plaats. De grootse Olifanten met de langste slagtanden zijn hier gesignaleerd. Vaak zijn ze in kleine groepjes van drie of vier. Een oude baas met twee van zijn oude secundanten. Een magistreus en indrukwekkend gezicht.

Olifants wordt niet zo druk bezocht door de vele bezoekers van het krugerpark dat komt mede doordat het een beetje in een uithoek bevindt en dat er meerdere kampen op korte afstand te vinden zijn. Dat maak een verblijf in Olifants wel zo aangenaam en plezierig. Helaas kan het er erg warm zijn vanwege de ligging op een heuvel en het omringende laagveld.

Het mooiste uitzicht in een kamp
De Olifants rivier aan de voet van de heuvel is een speel paradijs voor Olifanten, waterbokken, impala’s en vele nijlpaarden. De rotsachtige met stenen bezaaide heuvel zorgt er wel voor dat velen dichtbij de rivier blijven.

Aan de zuidkant van de rivier is een zeer wildrijk gebied en is goed te overzien vanuit het kamp. De
uitzichten die je rondom het kamp vindt samen met de machtige Olifants rivier maken het bezoek meer dan de moeite waard.

De zeldzame Zwarte neushoorn kun je af en toe uit de bosjes zien opduiken om water te komen drinken uit de rivier. Als je dat gezien hebt kun je naar huis.

Letaba
Een groene oase aan de letaba rivier en vlakbij drie grote waterplaasten maken Letaba zeer geschikt voor wild spotten op een werkelijk prachtige locatie. Letaba kamp huisvest ook het olifanten museum waar een eerbetoon wordt gegeven aan de reuzen van de bush. De enorme olifanten die in dit gebied hebben rondbezworven worden hier in eere gehouden. Het bezoek is dan ook zeer de moeite waard.

Het idilische kamp bevindt zich midden tussen de zuidelijk en de noordelijke grens van het krugerpark aan de oevers van de letaba rivier en is zeer schaduwrijk door de enorme Sycamore Vijgen bomen, worste bomen, en Appel bladeren bomen. Ook grote grasvelden waar je bushbucks ziet rondstruinen geeft het kamp een fris en groen uiterlijk.

Letaba betekend ‘rivier van zand” de zanderige rivier oevers zijn dan ook geschikt voor perfecte
plaatsen om wild te spotten. In pre historische tijden, delen van het huidige Krugerpark waren al bewoond door groepjes van mensen die met succes konden overleven. Masorini ruines bevinden zich in de omgeving. Bewoning van deze regio gaat dan ook terug tot aan de ijstijd.

De overblijfselen van de dorpjes tonen aan dat ver voor de komst van de blanke mens er hier al een wel ontwikkelde technologische samenleving bestond in Zuid-Afrika. Letaba is een relaxed kamp en is favoriet onder de afrikaners als een perfecte plaats om tijd door te brengen en uit te rusten in de overweldigende natuur van het Kruger Nationaal Park. Het kamp is erg netjes en goed onderhouden en het is altijd een plezier om er te mogen verblijven. Als uitvals basis ivoor het Krugerpark is Letaba zeer geschikt.

Shingwedzi ons favoriete kamp in het Krugerpark
Shingwedzi bevindt zich in Olifanten land waar je veel grote kuddes kunt vinden. Het kamp werd voornamelijk bekend vanwege de vele olifanten in de 50er en 60er jaren. Echter de voledige Big 5 en heel veel andere aansprekende dieren van Afrika kun je hier vinden. De bekendheid kwam voornamelijk destijd doordat de grootste en oudste Olifanten van het Krugerpark in deze regio veel rondstruinden. Deze olifanten werden genoemd de Mignificent Seven en een van hen Shingwedzi die stierf vlak naast het kamp in 1981 had slagtanden van 47 en 58 kilo per stuk. Zijn slagtanden zijn nu te bezichtigen in het Olifanten museum in Letaba.

Het is niet helemaal zeker waar de naam Shingwedzi vandaan komt. Maar men denkt dat de vroegere Tsonga’s de rivieren in de regio vernoemde naar de voor hun beroemde en prominente mensen. Shingwedzi is naar men zegt een combinatie van namen Shing-xa-goli, de naam van een prominent persoon en njwetsi wat betekend geluid van ijzer dat tegen elkaar schuurt.

Ons favoriete kamp in het Kruger Park Zuid-Afrika
De regio heeft grote bekendheid gekregen door het boek wat geschreven is door de vrouw van een beroemde ranger die in deze regio zijn post had. Het Boek geschreven door Kobi Kruger is een wereldwijde bestseller over het leven van een ranger en zijn gezin in de uithoeken van het Krugerpark. Vooral het deel dat kobi een leeuwen welpje opvangt en groot brengt is zeer indrukwekkend en het boek is meer dan de moeite waard. “All things Nice and beautifull”

De regio rondom Shingwedzi is een prachtige oase en veel oorspronkelijk bush en mopaniveld. Heel wildrijk en heel ongerept en ongestoort. Shingwedzi mag in jouw bezoek aan het Krugerpark niet ontbreken. Helaas is het echter wel in een uithoek van het Krugerpark en is het voor veel bezoekers te ver weg om het te bezoeken.

Orpen
Orpen is een klein kamp in het centrale deel van de westelijke grens van het Krugerpark. Het kleine hoofdkamp dient als entree voor centraal Krugerpark. Veel bezoekers komen het kamp binnen via Orpen Gate dat zich naast het kamp bevindt.

De open vlaktes en schaduwrijke bomen en zoet gras trekken veel grazers aan en dat heeft zijn efect op de roofdieren. Vaak kun je direct bij binnenkomst van het park al oog in oog staan met een leeuw, luipaard of een cheetah.

Net buiten het hek is een kleine waterplaats en wild kun je hier zien op bijna elk moment van de dag. Het Orpen kamp bestond niet in de vroege jaren van het krugerpark. Netzomin bestond Orpen Gate (de Ingang) ook niet. Tegenwoordig is het een van de hoofdingangen van het park. Grote ingang van het park voor de Kruger Park Safari reizen. Een van de urgentie punten ten tijde van de begin dagen van het park was water voor de toennemende aantallen van wild. JH Orpen een lid van de Park organisatie hielp met sponsering de
boreholes in het park. Zijn vrouw kocht in de jaren 30 en 40 7 boerderijen op en doneerde deze aan het park.

Toen de ingang werd verplaatst naar de nieuwe grens hebben ze de ingang en het nieuwe kamp als eerbetoon aan de familie “Orpen” genoemd. De asfalt weg die van Orpen naar Satara gaat is bekend als de Big 5 road. Dit is de asfaltweg waar je een hele goede kans maakt om de gehele big 5 te zien door van Orpen naar Satara te rijden. Dit is een stuk weg van 50 kilometer en het duurt nog geen 2 uur om hem af te rijden. Het gebied tussen orpen en Satara samen met Lower Sabie is wellicht het meest wildrijke gebied van
het Krugerpark

Wil je op safari met ons? Kijk dan hier verder.

9 Days the Magic of Africa Tour
13% Korting
1,395 1,595

Klaar voor de echte magie van Afrika? Rondreis met prive chauffeur/gids? Beleef de magie van Afrika zoals nergens anders kan…

Details bekijken
12 Days the Magic of Africa Tour

Beleef de magie van Afrika rondreis. Ben jij er klaar voor? Ervaar de magie van Afrika zoals nergens anders kan…

Details bekijken
15 Days Magic of Africa Tour

Kom jij de magie van Afrika beleven in een prive rondreis met chauffeur? Ervaar de magie van Afrika zoals nergen…

Details bekijken
16 Days the Magic of Africa Tour

Ben jij er klaar voor? Ervaar de magie van Afrika De magie van Afrika rondreis met prive chauffeur/gids De Magie…

Details bekijken
Magie van Afrika rondreis 20 dagen

Ben jij er klaar voor om de magie van Afrika te beleven? De magie van Afrika met prive chauffeur/gids. 20…

Details bekijken
Zuid-Afrika voor gehandicapten reizen

Kom jij ook op vakantie naar het Krugerpark in Zuid-Afrika? Niet duur, gunstig geprijst en met vele extra’s. Dit is…

Details bekijken

Mischien vindt jij dit ook leuk

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie