Voor al onze reizen en safari’s heb je de mogelijkheid voor een extra overnachting in Johannesburg + een Soweto excursie met gids. Voorafgaand van jouw reis of na afloop van jouw rondreis of safari.

Extra overnachting Johannesburg

Maak jouw reis compleet met een excursie in Soweto

Waarom moet je Soweto bezoeken tijdens een extra overnachting Johannesburg kijk hier

Soweto en een extra overnachting Johannesburg

De Soweto Township is een smeltkroes van Zuid-Afrikaanse culturen en wordt beschouwd als een levendig en energiek centrum dat je zintuigen zal prikkelen. Als je jezelf wilt onderdompelen in de echte Zuid-Afrikaanse cultuur. Dan is een bezoek aan de township Soweto de beste keuze.

Er wordt aangenomen dat voor elke bezoeker een rondleiding door Soweto een must is. Wat zal helpen bij het ervaren van het levendige straatleven en getuige zijn van enkele historische bezienswaardigheden. Soweto, de beroemdste township van Zuid-Afrika. Was ooit de thuisbasis van zowel de Nobelprijswinnaars Nelson Mandela als Desmond Tutu. Die vandaag de dag geliefd is vanwege de rijke cultuur, geweldige lokale muziek en het sociale leven van Soweto. Waardoor je gebiologeerd zult blijven.

Dit zijn de belangrijkste redenen die elke toerist inspireren om de prachtige Soweto Township in Zuid-Afrika te bezoeken:

1. Ontmoet de vriendelijke mensen:

In Soweto vind je de vriendelijkste mensen en geniet je van een geweldige gastvrijheid. Tijdens je Soweto-tour (halve dag) kun je mensen zien praten, dansen en zingen (lokale liedjes). Die een authentieke ervaring geven en helpen bij het leren over de levendige township-cultuur.

2. Weet over de historische inspiratie:

De Soweto Township zit vol met historische inspiratie. Waar het inspirerend zal zijn om de huizen van twee Nobelprijswinnaars op een kleine laan te zien. Terwijl u langs de Vilakazi-straat rijdt. Komt u de huizen van de voormalige president Nelson Mandela en de emeritus anglicaanse aartsbisschop Desmond Tutu tegen.

3. Wees getuige van een iconische plek – Hector Pieterson Memorial and Museum:

Het Hector Pieterson Memorial and Museum bevindt zich in Orlando West, Soweto. Waar de beroemde Soweto-opstand plaatsvond op 16 juni 1976. Bij dit evenement werd waargenomen hoe scholieren op straat protesteerden tegen het gebruik van Afrikaans als taal van instructie op scholen. Hier kom je langs om de iconische en hartverwarmende foto te zien van een stervende 13-jarige Hector Pieterson, gewiegd in de armen van een medeleerling (na te zijn neergeschoten door de politie).

4. Must see- Het Chris Hani Baragwanath-ziekenhuis:

Dit ziekenhuis staat bekend als het op twee na grootste ziekenhuis ter wereld. Het beslaat ongeveer 173 hectare en heeft ongeveer 3.200 bedden en ongeveer 6.760 medewerkers. Een van de must-see attracties in Soweto- Het Chris Hani Baragwanath-ziekenhuis is gespecialiseerd in het leveren van het hoogste niveau van patiëntenzorg. Toegediend met empathie en inzicht en degelijke wetenschappelijke principes.

5. Historische toeristische attractie – De Regina Mundi-kerk:

De Regina Mundi-kerk, de grootste katholieke kerk in Zuid-Afrika, wordt beschouwd als het belangrijkste onderdeel van de rijke geschiedenis van Soweto. Omdat het een belangrijke rol speelde in de strijd voor vrijheid. Er wordt aangenomen dat in het apartheidstijdperk de Regina Mundi-kerk haar deuren opende voor de anti-apartheidsgroepen en onderdak bood aan de activisten. Ook tijdens de opstanden van 1976 in Soweto vluchtten veel protesterende studenten naar de Regina Mundi-kerk om te ontsnappen aan de politiekogels en traangasgranaten. Door deze kerk te bezoeken, kun je de kogelgaten zien die zijn afgevuurd door de politie die de studenten de kerk in volgde.

6. Walter Sisulu-plein in Klipton:

Dit plein omarmt een unieke historische achtergrond. Zuid-Afrikaanse cultuur en moderne urbanisatie in Soweto. Dat toeristen en bezoekers van over de hele wereld trekt.

7. Mandela’s museum of huis in Vilakazi Street:

Dit is een bezoekersattractie van wereldklasse in de Vilakazi-straat van Soweto Township. Een centrum voor conservering, presentatie en onderzoek van de geschiedenis. Het erfgoed en de erfenis van de wereldberoemde Mandela-familie.

8. Het huis van Desmond Tutu:

Het wereldberoemde Desmond Tutu’s House ligt aan Vilakazi Street in Soweto. Dat is geregistreerd als onderdeel van het historische erfgoed van Johannesburg.

9. Vilakazi-straat:

In deze wereldberoemde straat vind je de huizen van twee beroemde Nobelprijswinnaars: Nelson Mandela en Desmond Tutu.

10. Orlando-torens:

Hier vindt u een verzameling avontuurlijke activiteiten die u enthousiast maken. Toeristen vinden het heerlijk om hier te genieten van een opwindende bungeejumpactiviteit.

Om Soweto Township te ervaren en te verkennen. Heeft u betrouwbare hulp nodig van deskundige en ervaren gidsen die u zullen informeren over de betekenis van elke locatie van Soweto die zal resulteren in een authentieke reiservaring.

Extra overnachting Johannesburg + Soweto excursie. Eigenlijk een must als je Zuid-Afrika komt bezoeken. Maar doe het wel met een gids.

Extra overnachting Johannesburg + Soweto excursie voor aanvang van jouw reis. Ook mogelijk als een mooie afsluiter van jouw rondreis.

Extra overnachting Johannesburg + Soweto excursie met gids. Veel mensen die naar Zuid-Afrika komen willen ook graag Soweto bezoeken. Het apartheidsmuseum. Het huis van Nelson Mandela. En het leven in de grootse en beroemdste township van Zuid-Afrika ervaren. Hector Pieterson memorial en meer bijzondere momenten uit de wilde geschiedenis van Zuid-Afrika.

Wij geven jou de mogelijkheid om een dag eerder aan te komen. Of een dag later te vertrekken na afloop van jouw reis om uitgerust te kunnen vertrekken voor jouw rondreis of safari. Of om uitgerust van een enerverende rondreis nog een dag bij tekomen in Johannesburg.

Met als extra een bezoek aan Soweto (SOuth WEst TOwnship)

Extra overnachting Johannesburg

Maak jouw reis compleet met een excursie in Soweto

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie