Duurzaam Reizen in Zuid-Afrika

Duurzaam reizen in Zuid-Afrika

Duurzaam Reizen in Zuid-Afrika met Ntshava Safaris

Eco vriendelijk en duurzaam reizen wordt steeds belangrijker en zeker in Zuid-Afrika. Mensen gaan bewuster op reis, weg van massatoerisme en zorgen dat de voetsporen die ze achterlaten zo klein mogelijk is. De impact van een verre reis zoals naar Zuid-Afrika bijvoorbeeld moet zoveel als mogelijk beperkt blijven.

Duurzaam reizen in Zuid-Afrika
Ecologisch verantwoord en duurzaam reizen in Zuid-Afrika met Ntshava Safaris

Waarom duurzaam reizen in Zuid-Afrika?

De meeste mensen vinden reizen in en naar Zuid-Afrika geweldig. Reizen in Zuid-Afrika levert heel veel op. Je ontdekt de mooiste plekken, doet de beste ervaringen op en leert nieuwe mensen en andere de Afrikaanse cultuur kennen. Reizen in Zuid-Afrika brengt veel ontspanning, geeft veel energie en laadt mensen weer op.

Maar niet alles en iedereen profiteert van toerisme helaas.

We weten inmiddels allemaal dat toerisme positieve en negatieve effecten heeft op het milieu, de natuur, wildlife en de lokale bevolking. Aan de ene kant worden lokale natuur en cultuur verstoord en wordt milieu vervuild. Aan de andere kant zorgen de inkomsten van toerisme dat lokaal op de bestemming kan worden geïnvesteerd in educatie, gezondheidszorg, werkgelegenheid, wildlife conservation en natuurbehoud. Het is een beetje van “Jah is het goed of niet..”

Daarom duurzaam Reizen in Zuid-Afrika met Ntshava Safaris

Steeds meer van onze reizigers denken bewust na over hoe op reis te gaan en wat te gaan doen op welke reis. Reizen van Ntshava Safaris vergroten de positieve en verkleinen de negatieve gevolgen van toerisme. Wij pretenderen niet een oplossing te hebben voor alle problemen. Wel bieden we de mogelijkheid om te genieten van een geweldige reis die het milieu en de natuur zo weinig mogelijk belast en die ten goede komt aan de lokale economie en bevolking.

We leven op een prachtige planeet. Met onze duurzame reizen willen we niet alleen laten zien hoe onvergetelijk mooi Zuid-Afrika is, maar ook dat het mogelijk is om het tegelijkertijd te beschermen, zodat wijzelf én komende generaties kunnen blijven verbazen over de schoonheid van onze planeet en uiteraard Zuid-Afrika.

Duurzaam reizen in Zuid-Afrika, hoe werkt dat?

Als u uw reist of op safari gaat met Ntshava Safaris. Dan versterkt je de positieve gevolgen van toerisme. Wij stellen onze rondreizen en safari reizen zo samen dat tevens alle klanten hier een steentje aan bijdragen. Jij hoeft hier verder niets speciaals voor te doen of te laten. 

Wat doen wij

Wij selecteren onze partners in Zuid-Afrika op basis van onder andere hun integriteit en betrokkenheid bij de natuur en de lokale bevolking. Daar waar mogelijk kiezen wij voor bedrijven die voldoen aan criteria voor duurzame reizen. Eerlijk is eerlijk: dit lukt niet in álle situaties. Wel streven wij naar het maximaal haalbare. In de praktijk houdt dit in dat verweg het meeste van jouw verblijf en activiteiten die jij doet wordt uitgevoerd door bedrijven die wél aan die criteria voldoen. 

Lokale expertise

Zonder twijfel zijn we zelf echte Zuid Afrika en safari specialisten. Maar daarnaast maken we natuurlijk gebruik van verdere lokale expertise op de diverse lokale locaties in Zuid-Afrika.

We werken met name met kleinschalige Eco vriendelijke en duurzame accommodaties. Ook werken wij als we zelf niet kunnen of op sommige locaties met de daar bekende lokale professionele (natuur) gidsen die uit het betreffende gebieden komt.  

Wel vragen wij jou om tijdens jouw reis, zeker in de minder toeristische gebieden, je bewust te zijn van jouw impact als bezoeker. Houd er daarom rekening mee dat je zowel op het gebied van natuur en milieu maar ook met betrekking tot de lokale bevolking respect hebt, toont en behoud.

Lokale bevolking

De komst van jou naar ons in Zuid-Afrika als reizigers betekent automatisch ook inkomsten voor de lokale mensen. Om te voorkomen dat al deze inkomsten naar de grote commerciële organisaties gaan, hebben wij bewust gekozen voor een samenwerking met alleen kleinschalige, lokale partners die zich richten op het belang en medezeggenschap van de lokale bevolking. Want juist door de lokale bevolking te betrekken in het ontwikkelen van toerisme, krijgen zij kansen om uit die negatieve armoede spiraal te komen. 

Eerlijke prijzen

De rondreizen en safaris die wij aanbieden zijn eerlijk geprijsd. Je betaalt bij ons niet de hoofdprijs voor je reis of safari. Maar je betaalt je reis naar waarde. Wij zorgen ervoor dat alle lokale contactpersonen, gidsen en chauffeurs een goede en eerlijke beloning kunnen krijgen. 

Duurzaam reizen in Zuid-Afrika betekent ook reizen met een positieve impact.

Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier kan maken als het op een verantwoorde manier gebeurt. Met onze reizen willen we dat de werkgelegenheid op de plaats van bestemming toeneemt. Wij vinden het belangrijk dat je kennis maakt met locals, zo heb jij een onvergetelijke ervaring en hebben de mensen daar inkomsten. We zorgen voor een duidelijk afvalbeleid, beperken of compenseren CO2-uitstoot en willen ‘overtourism’ voorkomen. Vind jij het, net als wij, belangrijk dat al die mooie bestemmingen bewaard blijven voor volgende generaties?

Reis dan duurzaam in Zuid-Afrika met Ntshava Safaris

Een aantal kleine tips die jou helpen om duurzaam in Zuid-Afrika te reizen

Take nothing but pictures, leave nothing but footprints!

  • Water is Afrika’s meest kostbare goed. Een korte douche is beter dan lang in bad gaan. Hang je handdoek op het droogrek om de volgende dag nogmaals te gebruiken. Handdoek op de grond betekent een verzoek om nieuwe handdoeken.
  • Sommige accommodaties recyclen badwater om de tuin te besproeien. Overweeg biologisch afbreekbare badproducten te gebruiken.
  • Doe lichten en airconditioning uit als je de kamer verlaat.
  • Helaas ontbreekt in veel ontwikkelingslanden voorlichting over milieuvervuiling en zo dus ook in Zuid-Afrika. Ook al zie je in Zuid-Afrika regelmatig plastic afval langs de kant van de weg liggen, geef als gast het goede voorbeeld en doe hier niet aan mee. Met name in natuurparken neem je al je afval weer mee naar buiten.
  • Compenseer je ecologische voetafdruk met bijvoorbeeld ons helpen te helpen.
  • Behandel mensen met respect. Gedraag je als een gast in andermans land. Leer bijvoorbeeld een lokale begroeting. Maak niet ongevraagd een foto van iemand, maar maak een praatje en vraag of je een foto mag nemen.
  • Betaal een eerlijke prijs voor diensten en producten.
  • Hoe goed bedoeld ook, stimuleer bedelen niet, door geld te geven. Draag liever bij aan een lokaal project. Je kunt zelf ter plekke een project bezoeken en/of wij kunnen je  hierbij adviseren. Heeft je reis veel indruk op je gemaakt, en wil je mensen ter plaatse helpen? Na afloop van je reis kunnen wij je helpen om een donatie aan een project te geven waarvan wij zeker weten dat jouw geld ook terecht komt waar het voor is bedoeld.

Klik hier en ga naar al onze duurzame reizen en safari’s in Zuid-Afrika

Duurzaam reizen in Zuid-Afrika met Ntshava safaris

Zin een mooie en avontuurlijke Zuid-Afrika reis of Safari? Boek bij ons en je helpt ons helpen. Een kleine selctie vindt je hieronder.

Mischien vindt jij dit ook leuk

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie