Senioren Ontdek Zuid-Afrika Rondreis, 15 dagen senioren prive rondreis

Rondreis Johannesburg naar Kaapstad in 28 dagen

Ga je mee Zuid-Afrika ontdekken in deze prive rondreis met chauffeur?

Senioren reis Zuid-Afrika van 15 dagen. Ideaal om Zuid-Afrika te leren kennen.

Senioren Ontdek Zuid-Afrika Rondreis

Senioren Ontdek Zuid-Afrika individuele prive rondreis

Onze senioren rondreizen gaan altijd van de gebruikelijke en gebaande paden af. Wij laten jou in 15 dagen de mooiste plaatsen zien in Zuid-Afrika en de beste Zuid-Afrika ervaringen meemaken. Wij gaan altijd net die ene stap verder. Veeleisend voor ons en voor jouw Zuid-Afrika reis.

de magie van Afrika in 20 dagen rondreis

Wij gaan altijd door en stoppen absoluut niet voordat jouw Zuid-Afrika reis helemaal perfect is. Unieke programma’s, bijzondere ontmoetingen en veel onverwachte ervaringen. 15 dagen vol ontdekkingen en avontuur.

Meer senioren reizen in Zuid-Afrika

Video Gallerij

Hoogtepunten

 • Panorama route (Blyde River Canyon)
 • Cultural Village
 • Krugerpark + Safari
 • St Lucia
 • Boot cruise
 • Isimangolisa wetlands Park + Cape Vidal
 • Golden Gate Highlands
 • Clarens
 • Bergville
 • Royal Natal

Reiscode: SRR15NL

Inclusief/exclusief

Inclusief

 • Accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Comfortabel vervoer met prive chauffeur/gids
 • Excursies zoals omschreven
 • 1e overnachting bij de luchthaven
 • Airport transfers

Exclusief

 • Vliegticket
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Entree Nationale parken (Conservation fees)
 • Persoonlijke uitgaven en tips

Aankomst Johannesburg Airport. Wij halen jou van het vliegveld in Johannesburg en brengen jou naar jouw eerste overnachting waar jij van jouw eerste avond en nacht in Zuid-Afrika kunt gaan genieten. Het gezellige guesthouse is vlakbij de luchthaven en de perfecte plek om even bij te komen. Een goede nachtrust is heel belangrijk voordat jij aan de rondreis gaat beginnen.

Jij kunt tenslote aankomen op het tijdstip dat jij wilt met een vlucht naar keuze die jou het beste uitkomt.

Soweto Na een welverdiende nachtrust en een goed stevig ontbijt ga je op pad en breng jij vandaag een bezoek aan het bekendste township van Zuid- Afrika; Soweto. (SOuth WEst TOwnship) Hier maak je in
de ochtend kennis met het dagelijkse leven van de locale bevolking en breng je een bezoek aan het Hector Pieterson Memorial en uiteraard aan het apartheids museum.

Na het ontbijt vertrek je langzaam richting het oosten van Zuid- Afrika. Het einddoel van deze dag is een privé wildreservaat grenzend aan het zuiden van het Krugerpark op loopafstand van het Nationale Park. Alleen gescheiden door de Crocodile River. Hier zul jij voor de komende nachten verblijven midden in de bush en midden tussen de dieren van Afrika. Een mooiere start vanjouw Safari avontuur bij het Krugerpark kun jij haast niet maken.

Vandaag is een relatief relaxte dag zodat je een beetje kunt wennen maar vooral kunt genieten van het leven in de Afrikaanse bush. Na een vliegreis en een gedeeltelijke reisdag is het heerlijk om rustig bij te komen in deze droom omgeving met de dieren van Afrika binnen hand bereik en om je heen.

Met een beetje geluk hebt komen er een aantal dieren van Afrika jou vandaag bezoeken als je op het terras zit te relaxen. In de namiddag staat jou een open auto safari te wachten en ga je verder de Afrikaanse bush verkennen en op zoek naar meer dieren van de Big 5. De ranger haalt jou op en levert jou daar naar afloop weer keurig af.

Als je het op prijst stelt zullen wij een barbecue
organiseren en het kampvuur ontsteken. Genieten van de geluiden van de bush bij knapperend vuur is een ervaring op zich.

Het gaat gebeuren. Een volle dag in een open auto door het Krugerpark. Dit is een lange maar o zo mooie dag. Hier gaat het allemaal om. Vroeg in de ochtend wordt je opgehaald en aan het einde van de dag weer afgeleverd.

Onze ervaring is dat na het spotten van een dag van dieren en hopelijk de hele Big 5 dat de kans groot is dat jij heel snel naar jouw bed verdwijnt. Moe maar voldaan nagenietend van het beroemdste en grootste wildpark ter wereld.

En voor de onvermoeibaren onder ons gaan we het kampvuur hoog opsteken om na te genieten in de Afrikaanse bush met de geluiden van de dieren op de achtergrond.

Zeer grote kans dat je de leeuwen zult horen brullen. Deze dag is erg speciaal en hier zullen jouw Safari dromen absoluut gaan uitkomen. Als je weer thuis bent kun je met volle overtuiging van de daken schreeuwen:

IK WAS OP SAFARI IN HET KRUGERPARK VAN ZUID-AFRIKA!

Via de panoramaroute/Blyde River Canyon naar Hoedspruit. Je gaat met eigen ogen de op twee na grootste canyon ter wereld zien.

Vanuit de hele wereld komen er mensen om deze wonderen van de natuur te gaan aanschouwen. Wereldberoemde natuurverschijnselen zoals de drie rondavels, Burckes luck Potholes, Gods Window en watervallen krijg jij vandaag te zien.

Een fenomenaal mooie dag en een van de vele hoogte punten van deze rondreis.

Dag07 :
Moholoholo

Bezoek aan een wildlife rehabilitatie centrum die er echt toe doet. Wilde dieren die door menselijke oorzaak in de problemen zijn geraken worden hier weer opgelapt om terug de natuur in te kunnen. Zeer leerzaam en iets wat je niet mag missen in Afrika.

Note: (Indien dag 7 op een zondag valt dan wordt dit bezoek gedaan op dag 6 en de panoramaroute op dag 7)

Via de binnenlanden met vele verschillende landschappen ga je op weg naar de Indische oceaan. Omdat het een stevig ritjes is maak je een tussenstop met overnachting in Piet Retief. Boeren historie komt hier tot leven. We maken een stop bij de Samosa mevrouw en wat dit inhoud dat blijft een verrassing..

Mooie dag!

Ontbijt
Piet Retief: Bali Biasa

Na de middag kom je aan bij de Indische oceaan en St Lucia. Isimangaliso staat bekend zoals omschreven bij het Unesco Wereld erfgoed als het enigste nog onaangetaste moeras en mangrove gebied in Afrika. Schitterend gelegen aan de Elephant Coast van Zuid-Afrika.

St Lucia is volledig omsloten door water. Aan de ene kant de Oceaan aan de andere kant Lake St Lucia. De enigste toegangsweg is via een brug over Lake St Lucia en wie weet zie jij de Nijlpaarden al vanaf de brug.

(Kijk wel goed om je heen omdat de Nijlpaarden hier ’s avonds en ’s nacht gewoon over straat door het dorpje lopen, heel bijzonder)

Boottocht Lake St Lucia. Na een beetje te hebben uitgeslapen en een overheerlijk ontbijt ga je vandaag een boottocht maken op Lake St Lucia. Je zult je verbazen dat het Isimangaliso Wetlandspark zo anders is dan de bush waar je de dagen hiervoor verbleef.

Bij St Lucia en in Lake St Lucia bevindt zich de grootste Nijlpaarden kolonie van geheel Afrika. Ruim 800 Nijlpaarden in 1 leefgebied wonen hier samen met evenzoveel krokodillen. De bootocht zal jou onder andere voeren langs de oude mangroves en je zult naast Nijlpaarden en Krokodillen ook vele andere dieren gaan zien. Met een beetje geluk kun je zelfs de Afrikaanse vis arend van dichtbij bekijken.

Je staat niet te gek laat op en gaat via de in het dorp gelegen toegangspoort een rondrit maken door het Isimangaliso Wetlands Park. Je gaat ook naar het midden in het wetlands park gelegen Cape Vidal, een van de mooiste en beroemdste stranden van Afrika.

Met een beetje geluk zie je hier olifanten op het strand en walvissen voor de kust.. Hoe geweldig is dat!

Het gedeelte wat we gaan bezoeken is het duingebied. Hier vindt je de hoogste en het breedste duingebied van Afrika. Je krijgt daarnaast ruim de tijd om te genieten van het strand aan de Indische Oceaan, Cape Vidal.

Ook kun je hier bij Cape Vidal van een kleine picknick genieten en zie jij de kracht van de machtige Indische Oceaan. Er zijn nog maar een paar plaatsen in Afrika waar Samango Apen voorkomen en Cape Vidal is er eentje van. Deze apen aanschouwen is altijd een lust voor het oog.

Het strand is honderden kilometers lang en je zou in theorie naar Mozambique kunnen lopen over het strand. (200 kilometer noordelijker)

Vandaag verlaat jij St Lucia en de wetlands aan de Oceaan en gaan wij langs de kust tot aan Durban en daar gaan wij dan het binnenland in. Deze niet zo erg lange reis dag brengt jou naar het Royal Natal Nationaal Park en de hooglanden van Zuid-Afrika.

Hier bevinden zich de hoogste bergen van Zuid-Afrika tot ruim 3000 meter hoogte. Het uitzicht op het Amphi Theater is fenomenaal. Hier ga jij dan ook in de buurt overnachten.

Wij gaan een erg mooie tocht maken door de hooglanden. Wij gaan naar het Nationale Park De Golden Gate Highlands. Deze tocht voert jou door een landschap wat jij nergens anders in Afrika kunt vinden. Erg hoog en heel bijzonder het heeft wel iets weg van een maanlandschap.

Vele diersoorten hebben zich aan deze hoogte aangepast en de uitzichten zijn spectaculair. Wij rijden
dwars door het Nationale park en maken voor de lunch een stop in het dorpje Clarens waar jij heerlijk kunt gaan lunchen, een beetje relaxen op de leuke terrasjes.

En voor de dames onder ons. Heerlijk shoppen in de leuke winkeltjes en boetiekjes die jij hier allemaal kunt vinden…

Dag14 :
Relax dag

Geniet van de rust, geniet van het uitzicht. Of (en) maak een wandeling. Rustdag midden tussen de Drakensbergen. Als je zin hebt kun je een wandeltocht maken in het Nationale park Royal Natal bij het Amfibie Theater naar één van de vele watervallen.

Ontbijt
Bergville: Tower of Pizza

We gaan terug van Bergville naar Johannesburg Airport. Ja.. Het zit er op… Vandaag brengen wij jou naar het vliegveld in Johannesburg waar je rond een uur of twee zult aankomen in de middag.

Veel gestelde vragen

Waneer kan ik aankomen in Zuid-Afrika?

In overleg met ons kun jij jouw eigen aankomst dag bepalen. Deze reis is speciaal voor jou en jouw eigen reisgezelschap. Er reizen dan ook geen andere mensen mee waar je op moet wachten.

Hoe zit het met de maaltijden tijdens de rondreis?

Ontbijt is inclusief in deze reis. Op elke overnachtings adres is een restaurant en bar aanwezig waar heerlijk kunt eten en je drankjes kunt halen. (voor eigen rekening)

Echter als wij verblijven IN de nationale parken zoals het Krugerpark dan is het alleen logies. In elk Kamp is een restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Ook is er een kampwinkel waar je wat boodschappen kunt doen om zelf een potje te koken. De accommodaties in het Krugerpark beschikken over keuken benodigheden, een koelkast en wat je verder zoal nodig bent.

Is er een zwembad bij de overnachtingsplaatsen?

In 9 van de 10 gevallen is er een zwembad / splashpool aanwezig

Is er airco aanwezig in de accommodaties en tijdens het reizen?

Al onze vervoersmiddelen beschikken over airco.

in 95% van de gevallen is er airco aanwezig op al jouw overnachtings adressen. In het geval van de 5% van niet dan zijn er alternatieve koelings methodes aanwezig.

Moet ik een verloop stekker meenemen naar Zuid-Afrika?

NEE!!

De verloopstekkers die je in Europ kunt kopen passen niet. Ondanks dat alle verkopende partijen zeggen van wel. Bij elke supermarkt en op bijna elke hoek van de straat kun je in Zuid-Afrika verloopstekkers kopen voor een euro of 5.

Hoe zit het met geld in Zuid-Afrika?

Neem geen contant geld mee uit Europa. Veel banken ik Europa hebben verouderde biljetten die in Zuid-Afrika niet meer geldig zijn.

Neem ook geen Euro’s, Dollars of wat voor andere valuta mee. Buitenlandse valuta (Alles wat geen Zuid-Afrikaanse Randen zijn) is waardeloos in Zuid-Afrika. Niemand zal ze aannemen en je kunt er niet mee betalen. Zuid-Afrikaanen kunnen geen buitenlandse valuta omwisselen en daardoor zijn deze onbruikbaar.

Pin hier in Zuid-Afrika ter plaatse contant geld. Zo heb je de minste wisselkosten en de juiste valuta. Pin niet te veel. Alleen wat je denkt zoal onderweg nodig te hebben.

Overal zijn pin automaten en bij bijna alle winkels, accommodaties en parken kun je met jouw pinpas betalen.

Vergeet niet om jouw buitenland blokkade van jouw pinpas te halen. Je bent tenslotte buiten Europa. Dan kun jij gewoon overal met jouw normale pinpas betalen. Geen probleem.

Hoe zit het met malaria in Zuid-Afrika?

Wij zijn geen arts en mogen niet adviseren helaas.. Dit is erg strafbaar. Wij moeten jou dan ook doorverwijzen naar jouw huisarts of plaatselijke GGD.

Hou wel in de gaten dat Malaria alleen in bepaalde seizoenen voorkomt en het grootste gedeelte van het jaar is er dan ook GEEN kans op Malaria.

Zuid-Afrika doet erg veel aan Malaria bestrijding en slaagt daar erg goed in. Soms is er in een jaar zelfs helemaal geen kans op Malaria. Echter dit is van te voren niet te voorspellen.

Malaria KAN nog voorkomen bij stilstaand water net na de regentijd in nog een paar kleine gebieden in Zuid-Afrika.

Maak een goede afweging of je wel of geen Malaria tabletten wilt gaan gebruiken. Maak deze beslissing eventueel samen met een goede arts die of in Zuid-Afrika is geweest. Of weet hoe het echt zit.

Bovenstaande is een persoonlijke mening van Ntshava Safaris. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor jouw Malaria voorzorgsmaatregelen.

Is er WiFi beschikbaar in Zuid-Afrika?

Bijna alle accommodaties beschikken tegenwoordig over WiFi. Echter soms alleen in de receptie area. Soms overal en soms alleen in de lounge area.

Alle internet in Zuid-Afrika is draadloos en werkt met schotel ontvangers. Soms is het ontvangst erg goed, soms wat minder en soms ronduit slecht.

Het weer, de bewewolking kan een behoorlijke impact hebben. Beschikbaarheid van Internet is dan ook niet altijd vanzelfsprekend. Je gaat tenslotte naar Afrika.

Uiteraard in de bush en in de nationale parken zoals het Krugerpark is geen internet, telefoonbereik en dergelijke. Echter in de Restcamps is vaak een redelijk telefoon signaal.

Overzicht: Senioren rondreis Ontdek Zuid-Afrika in 15 dagen

Senioren Ontdek Zuid-Afrika rondreizen

Wie droomt er niet van Afrika.. Wij nodigen jou uit om samen met ons te genieten van Afrika en alles wat dit prachtige land jou te te bieden heeft. Wij laten jou het beste zien en beleven van wat Zuid-Afrika heeft te bieden. Afrika een plaats vol met wonderlijke magie en schoonheid. Het is er nog en wij laten jou graag zien waar.
Landschap Zuid-Afrika rondreis

Zuid-Afrika is het mooiste land ter wereld.

Alle landschappen van de wereld zijn vertegenwoordigd. Niet voor niets de regenboog natie. Laat jou verrassen door veelzijdig Zuid-Afrika Elke Zuid-Afrika reis is weer een ontdekkingstocht als nooit tevoren. Ontdek Zuid-Afrika en beleef de magie van Afrika.
Ontdek Zuid-Afrika Drakensbergen

Senioren Rondreis Zuid-Afrika 15 dagen Cultuur, Natuur en meer.

Een goede en werkelijk mooie rondreis door het kleurrijke en een van de mooiste delen van Zuid-Afrika.
Senioren Ontdek Zuid-Afrika Rondreis
Senioren Ontdek Zuid-Afrika Rondreis

Zuid-Afrika, het mooiste land ter wereld

Veel Zuid-Afrika zien met niet te grote reisafstanden. Relaxt en ruim de tijd op heerlijke locaties en accommodaties. Zuid-Afrika heeft het allemaal. Niet voor niets de regenboog natie. Het vervoer is in een comfortabele auto of minivan na gelang uw groep’s grote. Voldoende beenruimte en van alle gemakken voorzien. Ruim de tijd voor alle bezienswaardigheden.
foto safari krugerpark-marloth park
Beleef de magie van Afrika met jouw eigen prive chauffeur

Deskundige begeleiding.

Indien u speciale wensen of beperkingen heeft laat ons dat weten en wij houden er rekening mee of maken speciale voorzorgsmaatregelen voor u. Het belangrijkste voor ons is dat u zoveel als mogelijk comfortabel, zo van Zuid-Afrika kunt genieten zoals wij dat doen.

15 daagse rondreis Ontdek Zuid-Afrika


Vakantie Krugerpark safari lodge vakantiereis

Zeer diverse rondreis

Tijdens deze Zuid-Afrika rondreis, je zou bijna expeditie of ontdekkingstocht gaan zeggen over deze rondreis, zul jij de vele verschillende landschappen die Zuid-Afrika te bieden heeft gaan ervaren en mee maken. Van het Hoogveld, het laagveld, de Savanne, ruige bergen, halfwoestijn, strand en zee, moerassen met mangroves en het wildlife op het land en in het water.
15 dagen rondreis Ontdek Zuid-Afrika
15 dagen rondreis Ontdek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika het mooiste land ter wereld. Wij weten waar jij moet zijn!

15 dagen/ 14 nachten rondreis. Minimaal twee personen. Accommodaties goede en mooie locaties op basis van logies en ontbijt. Vervoer in comfortabele auto of bij grotere groepen in een comfortabele minivan met privé gids / chauffeur. Inclusief alle excursies zoals omschreven. Exclusief de entrees voor de nationale parken, deze moeten ter plaatse in locale valuta worden voldaan bij de diverse ingangen. Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven.
Panorama route Blyde River Canyon
Panorama route Blyde River Canyon

Extra informatie:

Op de meeste locaties zijn extra activiteiten mogelijk of te doen, sommige voor een kleine vergoeding, sommige gratis. Het beste is om ter plaatse met uw gids af te stemmen wat voor extra mogelijkheden u heeft. Dat kan altijd beter dan van te voren. Het is erg lastig om op voorhand aan te geven wat voor u het beste is. Daarnaast zijn er altijd wel wat bijzonderheden die locaal of spontaan gebeuren die een reis voor u met ons speciaal maakt.

Wij proberen zoveel als mogelijk u te laten genieten van uw reis. Gebeurt er iets bijzonders dan zullen wij niet laten dit met u te delen.


Ontdek Zuid-Afrika rondreizen
Wij weten waar jij moet zijn. Wanneer kunnen wij jou verwachten?

Ga jij mee op deze senioren rondreis en ontdek Zuid-Afrika met prive chauffeur?


Hoogtepunten Senioren ondtek Zuid-Afrika prive rondreis

 • Panorama route (Blyde River Canyon)
 • Cultural Village
 • Krugerpark + Safari
 • St Lucia
 • Boot cruise
 • Isimangolisa wetlands Park + Cape Vidal
 • Golden Gate Highlands
 • Clarens
 • Bergville
 • Royal Natal

Heb je vragen? Wil je de brochure aanvragen? Contact ons vrijblijvend.

Senioren Ontdek Zuid-Afrika Rondreis, 15 dagen senioren prive rondreis

Reis informatie

 • Tot 6 personen in een SUV. Meer dan 6 in een minivan
 • Minimale boeking 2, maximaal 12 personen
 • 1 persoonskamers voor de gehele reis? Toeslag 35%
 • Gueshouses, Lodges, Chalets, Hotels
 • Makkelijk
 • Johannesburg
 • Johannesburg
 • Kan het hele jaar door
 • Prive chauffeur/gids
 • Rondreis
 • Inclusief ontbijt
 • Engels / Duits / Nederlands / Afrikaans
 • 50
 • 99
zuid-afrika ntshava safaris
Ntshava safaris
Zuid-Afrika reizen en safari's
kampeer safari zuid-afrika begeleid Krugerpark
4x4 mapungube kalahari
luxe rondreis safari op maat zuid-afrika
4x4 ongerept zuid-afrika camperreis
zuid-afrika met gezin
4x4 johannesburg kaapstad camper reis
Zuid-Afrika retraite met gids

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie