Safari rondreis Zuid-Afrika meerdere wildparken, uniek en zeer avontuurlijk

vakantie krugerpark safari lodge zuid-afrika

Ga je mee op een safari rondreis in meerdere wildparken in Zuid-Afrika? Unieke safari rondreis in Zuid-Afrika!

Complete avontuurlijke safari rondreis met prive gids speciaal voor jou! Vervoer in SUV (4×4)

Safari rondreis Zuid-Afrika

Individuele prive Safari rondreis Zuid-Afrika, de ultieme Safari rondreis in Zuid-Afrika met jouw eigen prive gids.

Safari rondreis Zuid-Afrika. 15 dagen safari rondreis Zuid-Afrika. Onder begeleiding van een gekwalificeerde gids/chauffeur. Mooier en meer safari wordt het niet. Als je van avontuur houd dan is dit jouw safari rondreis.

Je bezoekt Pilanesberg, het mooie Marakele, het unieke Mapungubwe en uiteraard het wereld beroemde Krugerpark.

bushwalk safari krugerpark

Niet zomaar een safari rondreis in Zuid-Afrika

Het is niet zomaar een safari rondreis. Onder begeleiding van een ervaren fieldguide (ranger) die jou alles kan vertellen en leren over en van de Afrikaanse bush. Wildlife, Natuur en cultuur. En naast het vakantie vieren, big 5 spotten en safari’s is het ook educatie en bewustwording van flora en fauna. Heel bijzonder en leerzaam.

Hoogtepunten van deze safari rondreis in Zuid-Afrika

 • Pilanesberg Nationaal Park
 • Marakele Nationaal Park
 • Mapungubwe Nationaal Park
 • Kruger Nationaal Park

Video Gallerij

Reiscode: KSZA15NL

Inclusief/exclusief

Inclusief

 • 1e overnachting bij de luchthaven (Kempton Park)
 • Luchthaven Transfers (Johannesburg International OR Tambo)
 • Vervoer met chauffeur/gids
 • Accommodaties op basis van logies en ontbijt (In de nationale parken op basis van logies)
 • Excursies zoals omschreven

Exclusief

 • Vliegticket
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Persoonlijke uitgaven en Tips
 • Entrees Nationale Parken (Conservation fees)

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg. Je wordt opgehaald van de luchthaven en slaapt jouw eerste nacht in Zuid-Afrika in een Guest Lodge vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend vertrek je vanaf hier voor jouw Safari vakantie. Lekker uitgerust na de vliegreis op avontuur.

Kennismaking met jouw gids en vertrek naar Pilanesberg Nationaal Park. Pilanesberg is eigenlijk een oude vulkaan. Wist jij dat? Wereld beroemd natuurpark mede vanwege het dichtbij gelegen Sun City. Het Las Vegas van Afrika. Zodra je Pretoria voorbij bent dan waan jij je al in echt Afrika. De wegen worden smaller (en slechter) en de natuur wordt mooier. Mooie rit van ongeveer 4 uur.

Ontbijt
Pilanesberg: Manyane

Rondrit door het park met jouw ervaren prive gids. Alle dieren van Afrika zijn vertegen woordigd en uiteraard ook de Big 5. Pilanesberg is niet zo heel groot maar wel een mooi en bijzonder park.

Ontbijt
Pilanesberg: Manyane

Vertrek na het opbreken van het kamp naar Marakele Nationaal Park. Deze rit van North West Province naar Limpopo Province duurt ongeveer 4 uur. Marakele stelt nooit teleur. Een ongelofelijk mooi gelegen Nationaal park. Niet zo heel bekend. Gelukkig maar. De vergezichten zijn eindeloos. Uiteraard Big 5. Laat je verrassen.

Ontbijt
Marakele Nationaal Park / Thabazimbi: Komma Nader Guesthouse

In de ochtend verken je het park met jouw eigen prive gids. Deze laat jou een droom locatie zien boven op de Kransberg. Alleen dit al is de moeite waard. In de middag ga je mee met een locale park ranger in een open safari auto op zoek naar de Big 5

Ontbijt
Marakele Nationaal Park / Thabazimbi: Komma Nader Guesthouse

Het is niet anders.. Mooi op tijd het opbreken en vertrekken naar het mooiste gedeelte van Zuid-Afrika. Mapungubwe Nationaal Park. Echter Afrika, ruiger, ongetemt en woester wordt het niet. Helaas is het een stevig ritje van ongeveer 7 uur. Maar je wordt beloond en meer dan dat. Wat denk je van Baobab bomen? En dan van die hele hele grote.

Ontbijt
Mapungubwe / Musina: Klein Bolayi Game Lodge
Dag07 :
Mapungubwe

Verkennen (te voet!) van het Game reserve. Uitleg van de wereld van de Monomotapa, de regen koningin van vroegere tijden. Weet jij waar Paul Kruger ook gewoond heeft vroeger? Nee? Nou hier. Daar waar jij nuverblijft. Je verblijft op het vroegere prive bezit van Paul Kruger wat wil jij nog meer.

Dag08 :
Mapungubwe

Vandaag laat jouw gids jouw deel 1 van het Mapungubwe Nationale Park zien. Het drie landen punt van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. De machtige Limpopo rivier en de fenomenale uitzichten over het echte Afrika. En in de tussentijd gaan we op zoek naar de Big 5. Vanavond BBQ boven op de Koningsrots. De zon zien ondergaan over Zimbabwe en de Afrikaanse bush.

Dag09 :
Mapungubwe

Deel 2 van het Nationale Park Mapungubwe. Langs de grens met Botswana. Met jouw prive gids door een van de mooiste gedeeltes van het park. Alleen al de rit (uurtje) om er te komen is een avontuur op zich. Hier zie dieren die je verder in Zuid-Afrika niet zo gek veel ziet. Wat denk je van naast de giga grote Baobabs van de Nyala Bomen? Het lijkt alsof deze er al eeuwen staan. Dit is Afrika op zijn best.

Je verlaat Mapungubwe en gaat naar het Krugerpark. Ongeveer 2 uur rijden naar de meest noordelijke toegang. Pafuri Gate. Hier ga je naar binnen en via het fevertree bos verken je Pafuri Area en ga je naar het restcamp Punda Maria. Het eerste restcamp van het Krugerpark. Ook het meest noordelijke restcamp.

Eerst wat relaxen in het kamp en in de middag ga je met een Krugerpark ranger mee op safari in een open safari auto. Dit is een heel bijzonder stukje Krugerpark. Ook wel de tuin van het Kruger genoemd vanwege de grote verscheidenheid aan vegetatie.

Dag12 :
Krugerpark

We gaan er een dag over doen maar zover is het eigenlijk niet. We gaan wild spotten! Zoveel mogelijk. Jouw gids laat jouw mooie en wildrijke plaatsen zien onderweg naar Shingwedzi Restcamp. Shingwedzi is ons favoriete kamp in het Krugerpark. Shingwedzi scoort altijd. Ook wereld broemd door het boek van Kobi Kruger. (All things wild and wunderfull)

Dag13 :
Krugerpark

In de ochtend rijd jouw gids met jou langs de Shingwedzi rivier richting Mozambique op zoek naar de Big 5 in een fabelachtige omgeving. In de namiddag ga je met een park ranger mee in een open safari auto voor een sunset safari en uiteraard op zoek naar de Big 5 en wat je verder zoals tegen komt.

Dag14 :
Krugerpark

Via, via en via, via gaan wij met jou door het Krugerpark naar jouw laaste overnachting. Nog 1 keer verkassen en jouw laaste nacht langs de Letaba rivier. Een van de grootste rivieren van het Krugerpark. Geniet ervan!

Helaas… Het zit er op. Vroeg het kamp opbreken, het Krugerpark uit en via de binnenlanden terug naar de luchthaven van Johannesburg.. Een rit van ongeveer 7 uur.

Veel gestelde vragen

Is er WiFi aanwezig tijdens het kamperen in de bush van Zuid-Afrika?

Nee. WiFi is nergens in de nationale en ovrige wildparken aanwezig. Wel kun je een Zuid-Afrikaanse sim kaart op de luchthaven aanschaffen waar je data op kunt zetten. Als er ergens ontvangs is (meestal in de kampen) of onderweg buiten de kampen heb je prima ontvangst en kun je met data het internet op.

Wanneer kan ik aankomen in Zuid-Afrika?

In overleg met ons kun jij jouw eigen aankomst dag bepalen. Deze reis is speciaal voor jou en jouw eigen reisgezelschap. Er reizen dan ook geen andere mensen mee waar je op moet wachten.

Is er een zwembad bij de overnachtingsplaatsen in Zuid-Afrika?

Op 8 van de 10 locaties is er een zwembad aanwezig. Echter afhankelijk van de safarirreis en de locaties kan het varieren.

Is er Airco aanwezig tijdens de reizen in Zuid-Afrika?

Airco is aanwezig in de auto…. 95% van de accommodaties hebben airco

Moet ik een verloopstekker meenemen naar Zuid-Afrika?

De verloopstekkers die je in Europ kunt kopen passen niet. Ondanks dat alle verkopende partijen zeggen van wel. Bij elke supermarkt en op bijna elke hoek van de straat kun je in Zuid-Afrika verloopstekkers kopen voor een euro of 5.

Tijdens de reizen heeft de chauffeur/gids er altijd wel een paar bij zich voor nood.

Hoe zit het met geld in Zuid-Afrika?

Neem geen contant geld mee uit Europa. Veel banken ik Europa hebben verouderde biljetten die in Zuid-Afrika niet meer geldig zijn.

Neem ook geen Euro’s, Dollars of wat voor andere valuta mee. Buitenlandse valuta (Alles wat geen Zuid-Afrikaanse Randen zijn) is waardeloos in Zuid-Afrika. Niemand zal ze aannemen en je kunt er niet mee betalen. Zuid-Afrikaanen kunnen geen buitenlandse valuta omwisselen en daardoor zijn deze onbruikbaar.

Pin hier in Zuid-Afrika ter plaatse contant geld. Zo heb je de minste wisselkosten en de juiste valuta. Pin niet te veel. Alleen wat je denkt zoal onderweg nodig te hebben.

Overal zijn pin automaten en bij bijna alle winkels, accommodaties en parken kun je met jouw pinpas betalen.

Vergeet niet om jouw buitenland blokkade van jouw pinpas te halen. Je bent tenslotte buiten Europa. Dan kun jij gewoon overal met jouw normale pinpas betalen. Geen probleem.

Hoe zit het met Malaria in Zuid-Afrika?

Wij zijn geen arts en mogen niet adviseren helaas.. Dit is erg strafbaar. Wij moeten jou dan ook doorverwijzen naar jouw huisarts of plaatselijke GGD.

Hou wel in de gaten dat Malaria alleen in bepaalde seizoenen voorkomt en het grootste gedeelte van het jaar is er dan ook GEEN kans op Malaria.

Zuid-Afrika doet erg veel aan Malaria bestrijding en slaagt daar erg goed in. Soms is er in een jaar zelfs helemaal geen kans op Malaria. Echter dit is van te voren niet te voorspellen.

Malaria KAN nog voorkomen bij stilstaand water net na de regentijd in nog een paar kleine gebieden in Zuid-Afrika.

Maak een goede afweging of je wel of geen Malaria tabletten wilt gaan gebruiken. Maak deze beslissing eventueel samen met een goede arts die of in Zuid-Afrika is geweest. Of weet hoe het echt zit.

Bovenstaande is een persoonlijke mening van Ntshava Safaris. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor jouw Malaria voorzorgsmaatregelen.

Ga ik de Big 5 zien?

Een keiharde garantie kan niemand geven. Het is en blijft natuur en wilde dieren. Nationale Parken en andere reservaten zijn geen dierentuin. Echter 95% van onze reizigers gaan naar huis met het gezien hebben van de Big 5 en vele andere bijzondere dieren van Afrika.

Uiteraard is e.a. wel een beetje afhankelijke van wat voor type reis jij hebt geboekt.

Is deze reis veilig? Is het veilig om rond te reizen?

Jazeker. Zuid-Afrika is ondanks af en toe onrustige berichten in de media een zeer veilig land om rond te reizen of / en om op safari te gaan. Uiteraard zorgen wij er voor dat je niet op plaatsen komt waar jij je zorgen om hoeft te maken. Wij kennen het land dusdanig goed dat wij weten waar wel en waar niet naar toe te gaan.

Al met al kun je met een gerust hart op reis of op safari gaan in Zuid-Afrika. In Amsterdam, Brussel en andere plaatsen in Nederland en Belgie is het ook vaak niet echt slim om daar naar toe te gaan. In een land als Zuid-Afrika is het niet anders.

Uiteraard zorgen onze gidsen er ook voor dat alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen in de Afrikaanse natuur. Als je weet wat je doet is het absoluut veilig in de natuur reservaten. Zeker onder begeleiding. Luister dan ook een beetje naar jouw gids. Oke?

Overzicht: Safari rondreis Zuid-Afrika

Safari rondreis in Zuid-Afrika van 15 dagen en je leert nog eens wat in een prive reis, speciaal voor jou en jouw reisgezelschap


Luxe rondreis zuid-afrika prive gids

Dit is de mooiste manier om door Zuid-Afrika te rond te reizen als je van safari houdt. Van Nationaal Park naar Nationaal Park.

Alle 4 natuurreservaten zijn nationale parken en Big 5 gebied. Alle zijn anders en verschillend van elkaar. Pilanesberg is een oude vulkaan. Marakele is met roze bergen. Mapungubwe is het oude oer Afrika en uiteraard het Kruger Nationaal Park wat geen introductie hoeft.
Safari rondreis Zuid-Afrika meerdere parken
Kruger Nationaal Park

Lekker spannend! Safari en meer safari in de wildernis en elke dag anders

Bezoekers die voor het eerst Afrika bezoeken, zijn soms een beetje geïntimideerd door het idee van niet permanente of tentenkampen in de wildernis. Zij zijn bezorgd dat de grotere en permanente lodges veiliger zouden zijn. Voor deze mensen hebben wij deze safari rondreis in Zuid-Afrika samengesteld. Je verblijft dan ook tijdens deze rondreis in kleinschalige lodges, guesthouses en chalets.


limpopo rivier mapungubwe retraite en relax

Het belangrijkste om te begrijpen over de bush is dat dieren graag heel ver uit de buurt van mensen blijven, en dus is het slapen in kampen ook een zeer veilige ervaring.


foto safari krugerpark-marloth park

Prima te doen

Het is ook ongelooflijk en daarnaast de moeite waard en veel intiemer dan een verblijf in de grotere lodges in Afrika. De dikte van je muur is niet wat je beschermt tegen dieren in het wild. Hoewel je er misschien beter door slaapt. Dieren zien meestal vormen en zullen over het algemeen structuren en zullen lodges en kampen vermijden. Verder zijn de gidsen ongelooflijk ervaren in het vermijden van ongewenste conflicten tussen mens en natuur.


krugerpark vakantie marloth park

Comfortabel op safari in Zuid-Afrika

Als jij je zich zorgen maakt over comfort? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Zuid-Afrika safari’s hebben alles wat je nodig hebt om het jou comfortabel te maken. Met veel minder impact voor de natuur. Je krijgt warme douches, comfortabele bedden, gezonde maaltijden en ‘s avonds heerlijk gezelschap bij het vuur in leuke accommodaties.


Safari Zuid-Afrika rondreis door meerdere nationale parken
Marakele Nationaal Park

Verder wacht er een levensveranderende safari ervaring in de wildernis van Zuid-Afrika op jou.


Kan ook als kampeer safari reis van 15 dagen

Safari’s rondreis meerdere parken in Zuid-Afrika

De ultieme manier van op safari gaan. Verblijven in de Afrikaanse bush plant je midden in de wildernis. Als een tijdelijke gast in het huis van de natuur. Je sluimert omringd door de vreemde geluiden en geuren van de savanne. Onder de sterren aan de zuid Afrikaanse hemel. Voordat je je spullen inpakt zonder weer een spoor achter te laten. Het is niet nodig om in een toplodge te verblijven om de essentie van Afrika vast te leggen. Ga gewoon op een safari vakantie in Zuid-Afrika en luister naar de roep van het wild, de natuur. Een beter safari beleving is niet mogelijk.
safari krugerpark cheetah gespot

Het is niet zomaar een safari.

Onder begeleiding van een ervaren fieldguide (ranger) rondreizen die jou alles kan vertellen en leren over en van de Afrikaanse bush. Wildlife, Natuur en cultuur. Naast het vakantie vieren, big 5 spotten en safari’s is het ook educatie en bewustwording van flora en fauna. Heel bijzonder en leerzaam. Sporen en markeringen van wildlife en meer. Net dat beetje extra wat er nodig is om echt op safari te zijn.
relax retraite zuid-afrika

Ga jij mee op rondreis safari van wildpark naar wildpark?


Hoogtepunten safari rondreis Zuid-Afrika meerdere wildparken

 • Pilanesberg Nationaal Park
 • Marakele Nationaal Park
 • Mapungubwe Nationaal Park
 • Kruger Nationaal Park

Heb je vragen? Wil je de brochure aanvragen? Contact ons vrijblijvend.

Safari rondreis Zuid-Afrika meerdere wildparken, uniek en zeer avontuurlijk

Reis Informatie

 • Tot 6 personen SUV. Meer dan 6 in een Mini van
 • minimaal 2 per boeking, Maximaal 12
 • Niet mogelijk voor 1 persoon
 • Lodges, Guesthouse, Chalets
 • Prive Chauffeur/gids
 • Safari rondreis
 • Buiten de parken inclusief ontbijt. In de parken self catering (restaurants bevinden zich in de kampen)
 • Nederlands / Engels / Duits / Afrikaans
 • Kan het hele jaar
 • Johannesburg
 • Johannesburg
 • Medium
 • 8
 • 99
zuid-afrika ntshava safaris
Ntshava safaris
Zuid-Afrika reizen en safari's
kampeer safari zuid-afrika begeleid Krugerpark
4x4 mapungube kalahari
luxe rondreis safari op maat zuid-afrika
4x4 ongerept zuid-afrika camperreis
zuid-afrika met gezin
4x4 johannesburg kaapstad camper reis
Zuid-Afrika retraite met gids

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie