Retraite reizen vakanties Zuid-Afrika

Retraite-reizen-vakantie

Retraite reizen en vakanties Zuid-Afrika. Kom je op retraite vakantie in de wildernis van Zuid-Afrika? Een magisch rustgevend avontuur in het ongerepte onverstoorde Afrika. Met recht een magische ervaring. Retraite reizen en vakanties op zijn best.

Retraite reizen vakanties Zuid-Afrika

Aanbieding: 8 dagen retraite vakantie reis Was €1,595 per persoon Nu €1,195 per persoon

Aanbieding: 15 dagen retraite vakantie reis Was €2,895 per persoon Nu €1,995 per persoon

Kampvuur tijdens jouw retrate in Zuid-Afrika in de wildernis

Retraite reizen vakantie: Voel, beleef en ervaar de magie van Afrika in de ruige wildernis van het echte Zuid-Afrika zoals Afrika moet zijn. Kom weer tot jezelf tijdens jouw retraite reis. Een rustgevende vakantie in Zuid-Afrika.

retraite-reizen-vakantie-zuid-afrika

Ontstressen en onthaasten doe je in Zuid-Afrika. Wordt weer even mens. Het leven is mooi en kan alleen maar beter. Retraite reizen en vakanties in Zuid-Afrika! Je gaat als herboren weer naar huis.

Voor een 8 daagse retraite reis of retraite vakantie kijk dan hier dan verder

Voor een 15 daagse retraite reis of retraite vakantie kijk hier dan verder

Retraite Zuid-Afrika Mapungubwe

Deze retraite reizen en vakanties zijn in het Greater Mapungubwe conservancy wereld erfgoed van Unesco in Zuid-Afrika. Woest, ruig en ongerept.

Retraite reizen en vakanties Zuid-Afrika van 8 tot 15 dagen. Wordt weer mens in ongerept en onverstoord Zuid-Afrika. Rust, ruimte, avontuur en vooral geen stress. Dit is veel meer en gaat veel verder dan zomaar een retraite reis of vakantie.

Weg van de drukte, weg van de massa. Trek je terug in het echte Afrika en kom weer tot jezelf. Relax en laat alle zorgen achter jou voor de ultieme relax reis naar Zuid-Afrika. Retraite reizen of een retraite vakantie in Zuid-Afrika dat heb jij toch nodig. Helemaal nu na een moeilijke en zware tijd.

Tijd voor jouzelf, tijd voor alles, tijd voor jouw pure natuur. Het is tijd voor een retrait reis of vakantie in Zuid-Afrika. Tijd voor het terugkrijgen van innerlijke rust. Jouw hosts zijn naast zeer gastvrij ook homeopatische specialisten. Een uitzonderlijke combinatie. De magie van Afrika is hier!

Voor de liefhebbers: Ook yoga en healing behandelingen mogelijk! Wil je een ontmoeting met een echte traditionele Afrikaanse natuurgenzer of voorspeller? Ook dit kan geregeld worden. (meerprijs)

Niet zomaar een retraite reizen en vakanties in Zuid-Afrika. Dit gaat om het weer terug krijgen van innerlijke rust in de wildernis. Deze relax reizen en vakanties zijn zeer speciaal en kun je bij niemand anders vinden. Er gaat niets boven de echte wildernis. Ver weg van de massa. No time, no mind. Only now!

retraite reizen en vakanties

Let op! Deze retraite reizen en vakanties zijn midden in Big 5 en Baobab country!

Het is niet zomaar een een retraite reis of vakantie naar Zuid-Afrika . Onder deskundige begeleiding van een ervaren fieldguide (ranger) die jou alles kan vertellen en leren over en van de Afrikaanse bush. Wildlife, Natuur en cultuur. En naast het relaxen in alle rust ver van de bewoonde wereld op het drielanden punt van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe, big 5 spotten en safari’s is het ook educatie en bewustwording van flora en fauna, cultuur en de Afrikaanse magie. Heel bijzonder en leerzaam. Wat wil jij nog meer tijdens jouw retraite reis of retraite vakantie.

Extra dagen retraite dagen van jouw reis of vakantie in Zuid-Afrika kun je tegen een gereduceert tarief bijboeken

retraite vakanties en reizen

Retraite reizen en vakanties Zuid-Afrika hoogtepunten

 • Mapungubwe Nationaal Park conservancy
 • Verblijf in the middle of nowhere op de grens met Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika
 • Op het voormalige prive domein van president Paul Kruger hemzelf.
 • 24/7 de dieren van Afrika om je heen. Non stop wildlife en cultuur.
 • Bushmans paintings Kaoxa
 • Het vergane oude Mapungubwe Kingdom van meer dan 1000 jaar geleden
 • De geschiedenis van Monomotapa en de Modjadji Rain Queen
 • De Konings rots en het regen maak proces
 • Big 5 safari in het Mapungubwe cultural landscape
 • Rust, ruimte en afzondering van de westerse wereld
 • Kampvuur en de geluiden van de Afrikaanse bush zonder verstoring en lichtvervuiling
 • Wandeling(en) in de Afrikaanse bush
 • Mogelijkheid tot Tarot reading indien je dat wenst (hoeft niet)
 • Homeopatische plantkunde indien je dat wenst (hoeft niet)
 • Zie de sterren hemel zoals dat nergens anders ter wereld kan (je kunt zelfs de melkweg zien)

Video Gallerij

Reiscode: RRM8NL voor 8 dagen Reiscode: RRM15NL voor 15 dagen

retraite vakantie en reizen zuid-afrika

Inclusief/exclusief

Inclusief

 • 1e overnachting bij de luchthaven (Kempton Park)
 • Luchthaven Transfers (Johannesburg International OR Tambo)
 • Vervoer met chauffeur/gids
 • Verblijf in Mapungubwe Nationaal Park Conservancy Kaoxa
 • Alle maaltijden en koffie en thee
 • Excursies zoals omschreven

Exclusief

 • Vliegticket
 • Overige drankjes
 • Persoonlijke uitgaven en Tips
 • Entrees Mapungubwe Nationaal Park (Conservation fees)

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg. Je wordt opgehaald van de luchthaven en slaapt jouw eerste nacht in Zuid-Afrika in een Guest Lodge vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend vertrek je vanaf hier voor jouw retrait in de ongerepte wildernis van Zuid-afrika. Lekker uitgerust na de vliegreis en je bent er klaar voor.

Vandaag verlaat je de westerse wereld echt. Zodra je een uurtje hebt gereden veranderd alles. De drukte, de massa en de bezigheid blijft achter jou. Terwijl jij vandaag reist naar het uiterste noorden van Zuid-Afrika in dee Limpopo province.

Hier is Afrika nog echt Afrika. Uitgestrekt, ongerept, woest en onverstoord.

Onderweg stoppen we om voorraden in te slaan voor jouw verblijf. In de wijde omgeving van Kaoxa is geen winkel, dorp, stad of pleisterplaats te vinden.

Ontbijt, Diner
Private game lodge in het Greater Mapungubwe

Bijkomen, relaxen, verwonderen over de oorverdovende stilte van de Afrikaanse savanne. Alleen de geluiden van de natuur. Geen vervuiling in welke vorm dan ook.

Zit op de rotsformaties en staar in stilte over de savanne. Zie de olifanten in grote kuddes voorbij komen. Het uitzicht gaat tot over de Limpopo rivier naar Zimbabwe.

Jij bent in Zuid-Afrika. Links voor jou Zimbabwe. Rechts voor jou Botswana. Geen mens te ontdekken. Alleen jij en de Afrikaanse natuur.

Je maakt een wandeling naar het uitzichtpunt op Kaoxa en de woeste onverstoorde natuur pakt jou met al jouw zintuigen.

‘s Avonds brandt het kampvuur en de dieren van Afrika zijn om je heen.

Ontbijt, Diner
Private game lodge in het Greater Mapungubwe

Je maakt kennis met de geschiedenis van het oude Afrika. Toen wij westerlingen nog in de donkere middeleeuwen leefden. Was in Mapungube een koningrijk die toen al handelde met Azie en Arabie.

Het koningkrijk Mapungubwe is voortgekomen uit het Monomotapa Kingdom reageerde als een spin over zuidelijk Afrika. Monomotapa is nog veel ouder dan het 1000 jaar geleden verloren gegaande koningkrijk Mapungubwe.

Wist jij dat de huidige Modjadji Queen (de regenkoningin) een rechtsreekse afstammeling is van de Monomotapa?

Wij gaan jou inwijden in deze oer oude geschiedenis. Hoe is zit het nou echt met de mensheid. Hoe is de Afrikaanse cultuur onstaan. Waar komen de stammen nu echt vandaan en hoe is de ontwikkeling gegaan.

Terug naar jouw bestaan?

Ontbijt, Diner
Private game lodge in het Greater Mapungubwe

Je gaat vandaag diep het nationale park in. Langs de machtige Limpopo rivier. Het mooie met het aangename meemaken.

Wat denk je van de Sashe rivier die uitkomt in de Limpopo rivier en de grens is tussen Botswana en Zimbabwe. Wij laten het jou zien van een uitzichtpunt… De mooiste van geheel Zuid-Afrika.

Ruig, woest, onverstoord en ongerept. Afrika zoals Afrika was, nog steeds is en hoort te zijn.

s’Avonds bij het kampvuur hebben we het er weer over en je bent inmiddels jouw westerse leven al compleet vergeten. Jij voelt je alsof je al weken in de bush bent, leeft en hoort.

Ontbijt, Diner
Private game lodge in het Greater Mapungubwe

Vandaag gaan we een gebied bezoeken wat eigendom is geweest van Paul Kruger zelf. Het naast gelegen gebied behoorde toe aan Jan Smuts. Voor degenen die niet weet wie Jan Smuts was? Dit was de generaal van de boeren republiek die hier de eerste versie heeft geschreven van het handfest van de verenigde naties.

Er is meer wat jij gaat zien meemaken wat niet is uit te leggen maar wat je mee gemaakt moet hebben.

Je gaat naar de Koningsrots waar de koning 1000 jaar geleden leefde en uitkeek over zijn onderdanen. Veel bewijs is nog aanwezig ondanks dat de nederzetting is verdwenen in al lang vervlogen tijden.

Wilbur Smith heeft een aantal erg mooie boeken geschreven die specifiek over dit gebied en deze geschiedenis gaat. Zeer goed verwoord en als je het leest dan beleef je het ook. Alsof je er zelf deel van hebt uitgemaakt.

Ontbijt, Diner
Private game lodge in het Greater Mapungubwe

Levens beschouwing van uit Afrikaans ogpunt. Hoe doen wij het en hoe kun jij het doen. Wat is nu echt belangrijk en waarom.

Inmiddels voel jij je weer een mens en heb je innerlijke rust gevonden.

Vandaag gaan we ook rots tekeningen bezoeken op Kaoxa. Een mooie en indrukwekkende wandeling door Big 5 gebied. Mega Baobab bomen sieren het landschap. Maar die had je zelf al ontdekt tijdens jouw eerste dag.

Relax, ontdek en ontwikkel jezelf en je gaat naar huis als een anders denkend mens. Jouw leven wordt nooit meer hetzelfde.

Gegarandeerd!

Ontbijt, Diner
Private game lodge in het Greater Mapungubwe

Helaas… Je verlaat het serene Afrika en je gaat weer naar de bewoonde wereld en waarschijnlijk naar jouw westerse wereld.

Wij brengen jou terug naar Johannesbur… sorry..

Ontbijt

Veel gestelde vragen

Is er WiFi aanwezig in de bush van Zuid-Afrika?

Nee. WiFi is nergens in de nationale en overige wildparken aanwezig. Ook jouw telefonisch ontvangst is in het Mapungubwe Nationaal Park zo goed als nul…

Wel beschikken wij over de nodige communicatie mogelijkheden in het geval van calamiteiten en bijzonderheden.

Wanneer kan ik aankomen in Zuid-Afrika?

In overleg met ons kun jij jouw eigen aankomst dag bepalen. Deze retraite in Zuid-Afrika is speciaal voor jou en jouw eigen reisgezelschap. Er gaan dan ook geen andere mensen mee waar je op moet wachten of rekening mee hoeft te houden.

Is er een zwembad aanwezig in de wildernis

Helaas, geen zwembad in het meest ongerepte en onverstoorde deel van Zuid-Afrika.

Is er Airco aanwezig tijdens retraite Zuid-Afrika

Airco is aanwezig in de auto…. Verder geen airco, wel andere verkoelings middelen aanwezig.

Moet ik een verloopstekker meenemen naar Zuid-Afrika?

De verloopstekkers die je in Europ kunt kopen passen niet. Ondanks dat alle verkopende partijen zeggen van wel. Bij elke supermarkt en op bijna elke hoek van de straat kun je in Zuid-Afrika verloopstekkers kopen voor een euro of 5.

Tijdens de reizen heeft de chauffeur/gids er altijd wel een paar bij zich voor nood.

Hoe zit het met geld in Zuid-Afrika?

Neem geen contant geld mee uit Europa. Veel banken ik Europa hebben verouderde biljetten die in Zuid-Afrika niet meer geldig zijn.

Neem ook geen Euro’s, Dollars of wat voor andere valuta mee. Buitenlandse valuta (Alles wat geen Zuid-Afrikaanse Randen zijn) is waardeloos in Zuid-Afrika. Niemand zal ze aannemen en je kunt er niet mee betalen. Zuid-Afrikaanen kunnen geen buitenlandse valuta omwisselen en daardoor zijn deze onbruikbaar.

Pin hier in Zuid-Afrika ter plaatse contant geld. Zo heb je de minste wisselkosten en de juiste valuta. Pin niet te veel. Alleen wat je denkt zoal onderweg nodig te hebben.

Overal zijn pin automaten en bij bijna alle winkels, accommodaties en parken kun je met jouw pinpas betalen.

Vergeet niet om jouw buitenland blokkade van jouw pinpas te halen. Je bent tenslotte buiten Europa. Dan kun jij gewoon overal met jouw normale pinpas betalen. Geen probleem.

Hoe zit het met Malaria in Zuid-Afrika?

Wij zijn geen arts en mogen niet adviseren helaas.. Dit is erg strafbaar. Wij moeten jou dan ook doorverwijzen naar jouw huisarts of plaatselijke GGD.

Hou wel in de gaten dat Malaria alleen in bepaalde seizoenen voorkomt en het grootste gedeelte van het jaar is er dan ook GEEN kans op Malaria.

Zuid-Afrika doet erg veel aan Malaria bestrijding en slaagt daar erg goed in. Soms is er in een jaar zelfs helemaal geen kans op Malaria. Echter dit is van te voren niet te voorspellen.

Malaria KAN nog voorkomen bij stilstaand water net na de regentijd in nog een paar kleine gebieden in Zuid-Afrika.

Maak een goede afweging of je wel of geen Malaria tabletten wilt gaan gebruiken. Maak deze beslissing eventueel samen met een goede arts die of in Zuid-Afrika is geweest. Of weet hoe het echt zit.

Bovenstaande is een persoonlijke mening van Ntshava Safaris. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor jouw Malaria voorzorgsmaatregelen.

Ga ik de Big 5 zien?

Een keiharde garantie kan niemand geven. Het is en blijft natuur en wilde dieren. Nationale Parken en andere reservaten zijn geen dierentuin. Echter 95% van onze reizigers gaan naar huis met het gezien hebben van de Big 5 en vele andere bijzondere dieren van Afrika.

Is deze reis veilig? Is het veilig om rond te reizen?

Jazeker. Zuid-Afrika is ondanks af en toe onrustige berichten in de media een zeer veilig land om rond te reizen of / en om op safari te gaan. Uiteraard zorgen wij er voor dat je niet op plaatsen komt waar jij je zorgen om hoeft te maken. Wij kennen het land dusdanig goed dat wij weten waar wel en waar niet naar toe te gaan.

Zeker in de wildernis van Zuid-Afrika waar jij met deze retraite in Zuid-Afrika is het 100% veilig. De plaats die het dichtste bij is 90 km ver weg. Er is niemand anders in de directe omgeving.

Al met al kun je met een gerust hart op reis of op safari gaan in Zuid-Afrika. In Amsterdam, Brussel en andere plaatsen in Nederland en Belgie is het ook vaak niet echt slim om daar naar toe te gaan. In een land als Zuid-Afrika is het niet anders.

Uiteraard zorgen onze gidsen er ook voor dat alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen in de Afrikaanse natuur. Als je weet wat je doet is het absoluut veilig in de natuur reservaten. Zeker onder begeleiding. Luister dan ook een beetje naar jouw gids. Oke?

Overzicht

Tijd voor jezelf in de pure ongerepte natuur

Tijd voor een time-out! Op een waanzinnig mooie locatie in Zuid-Afrika tussen de wilde dieren. Op het drielanden punt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Midden in the middle of nowhere in de echte Afrikaanse wildernis.
Retraite Zuid-Afrika
Retraite Zuid-Afrika in de echte wildernis

Geschiedenis van duizenden jaren oud. Hier is de mensheid begonnen

Daar waar de eerste mens zijn voetstappen heeft gezet. En kom je weer in contact met de puurheid en schoonheid van de natuur. Je ervaart dat jij als mens veel meer natuur bent. Iets wat je wellicht kwijt bent geraakt in deze economische en geglobaliseerde Westerse wereld. Deze wilderness retreat is voor iedereen die weer tot zichzelf wil komen en dat wil combineren met een persoonlijk (groei)proces. Op deze plek lijkt het of de tijd stil staat. En waar de natuur zijn leven leidt vanuit kracht, liefde en wijsheid.
Retraite en relax Zuid-Afrika
Retraite en relax in Zuid-Afrika

De ongerepte wildernis van het echte Afrika

Je loopt over de ongerepte en ruige savanne in Zuid-Afrika onder leiding van ervaren wilderness guides/ coaches. Wellicht ontmoet je leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, krokodillen, luipaarden, bavianen, zebra’s, giraffes, impala’s of andere dieren in deze ongerepte natuur.
Kampeer safari Zuid-Afrika
Retraite Zuid-Afrika in de echte wildernis

De mooiste locatie die je in jouw stoute dromen niet kon bedenken

Je slaapt onder een indrukwekkende sterrenhemel in totale afzondering van de rest van de wereld. Je houdt de wacht bij het vuur en loopt in stilte. Je staat in direct contact met de natuur, zowel fysiek als spiritueel. Voor de meesten zijn deze 8 dagen een life-transforming ervaring, omdat je je  (opnieuw) verbindt met je eigen ware Natuur. Je neemt ongelofelijk veel diepgaande inzichten mee naar huis voor jezelf, je relatie met je dierbaren en je werk.
Vakantie Krugerpark safari lodge vakantiereis

Je komt terug als een ander mens. Gegarandeerd!

Zambia
De mooiste zonsondergang ter wereld

Waneer kom jij voor een retraite en het bijkomen in de echte Afrikaanse wildernis?


Hoogtepunten tijdens jouw retraite in Zuid-Afrika

 • In the middele of nowhere
 • Totale rust in de wildernis van Afrika
 • Drielandenpunt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe
 • Mapungubwe Nationaal Park conservancu
 • Begeleider(s) aanwezig
 • Alle maaltijden inclusief + koffie en thee
 • Big 5 en Baobab country
 • Ruig, ongerept en onverstoord "Het echte Afrika"
 • Aankomen wanneer jij wilt

Heb je vragen? Wil je de brochure aanvragen? Contact ons vrijblijvend.

Retraite reizen vakanties Zuid-Afrika

Reis Informatie

 • Tot 6 personen in een 4x4 SUV. Meer dan 6 in een Mini van
 • Tarief gebaseerd op 2 personen per boeking, Maximaal 10
 • 35% single toeslag voor als je alleen komt
 • Private Game Lodge in het Greater Mapungubwe Conservancy
 • Prive Chauffeur/gids/coach
 • Retraite Zuid-Afrika
 • Nederlands / Engels / Duits / Afrikaans
 • Kan het hele jaar
 • Johannesburg
 • Johannesburg
 • Easy / Medium
 • 8
 • 99
zuid-afrika ntshava safaris
Ntshava safaris
Zuid-Afrika reizen en safari's
kampeer safari zuid-afrika begeleid Krugerpark
4x4 mapungube kalahari
luxe rondreis safari op maat zuid-afrika
4x4 ongerept zuid-afrika camperreis
zuid-afrika met gezin
4x4 johannesburg kaapstad camper reis
Zuid-Afrika retraite met gids

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie