Ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika. Corona dip? Dit helpt echt!

Ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika

Ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika. Wil je een avontuur meemaken? Wordt weer mens in de echte ongerepte wildernis van het oorspronkelijke Afrika! Onthaasten en ontstressen van Corona doe je in Zuid-Afrika.

Weg met de Corona dip nu relaxen en weer bijkomen in 15 dagen

Corona dip ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika

Kom ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika. Relax avontuur Zuid-Afrika in het ongerepte, woeste, onverstoorde wildernis van Zuid-Afrika.

Ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika. Weg met de corona dip. Trek je terug in het echte Afrika en kom weer tot jezelf. Relax en laat alle zorgen achter jou in dit ultieme avontuur in de echte wildernis van ruig, ongerept en onverstoord Zuid-Afrika. Dat heb jij toch nodig. Helemaal nu. Weg van de drukte, weg van de massa. Goodbye Corona Stress.

Corona dip ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika met olifant

Let op! Dit is midden in Big 5 en Baobab country!

Onder deskundige begeleiding van een ervaren fieldguide (ranger) die jou alles kan vertellen en leren over, en van de Afrikaanse bush. Wildlife, Natuur en cultuur. Verblijf jij in alle rust ver van de bewoonde wereld op het drielanden punt van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Zodat jij optimaal kunt ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika.

Niet zomaar een avonturen reis en ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika. Dit gaat om het weer terug krijgen van welverdiende rust na een zware tijd. Ver van de bewoonde wereld boordevol cultuur, natuur en wildlife midden in de wildernis. Dat zijn we toch allemaal nodig na Corona?

Ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika en als je thuis komt kun je er weer tegen. Gegarandeerd! Weg met de Corona stress en start fris en weer als een normaal weldenkend mens. Corona heeft veel kapot gemaakt in mensen. Met dit Ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika avontuur in Zuid-Afrika laat je het allemaal achter jou.

Het geld meer dan waard! succes verzekerd!

Relax 15 dagen in de wildernis van Corona van Zuid-Afrika hoogtepunten:

 • Mapungubwe Nationaal Park conservancy
 • Verblijf in Kaoxa in the middle of nowhere op de grens met Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika (dichtsbijzijnde plaats 90km)
 • Bushmans paintings
 • Het vergane oude Mapungubwe Kingdom van meer dan 1000 jaar geleden
 • De geschiedenis van Monomotapa (duizenden jaren oud en gaat terug tot King Solomon en Queen Sheba)
 • De Konings rots en de regenmaak rots
 • Dongola en de regen koningin
 • Safari’s in Mapungubwe (ook wandel safari’s)
 • Rust, ruimte en afzondering van de westerse wereld
 • Kampvuur en de geluiden van de Afrikaanse bush zonder verstoring en lichtvervuiling
 • Lokale bevolking ontmoeten, hun cultuur leren kennen en ervaren.
 • Wandelingen door de Afrikaanse bush
 • Drielanden punt: Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe

Reiscode: CDM15NL

Overzicht

Tijd voor jezelf in de pure ongerepte natuur. Na een Corona dip ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika.

Tijd voor een time-out! Op een waanzinnig mooie locatie in Zuid-Afrika tussen de wilde dieren. Op het drielanden punt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe.
Retraite Zuid-Afrika
Verblijf en relax in de echte wildernis het grootste avontuur van Zuid-Afrika

Geschiedenis van duizenden jaren oud. Hier is de mensheid begonnen

Daar waar de eerste mens zijn voetstappen heeft gezet. En kom je weer in contact met de schoonheid van de natuur. Je ervaart dat jij als mens veel meer natuur bent. Iets wat je wellicht kwijt bent geraakt tijdens het Corona tijdperk. Deze wilderness relax en ontspan reis is voor iedereen die weer tot zichzelf wil komen en dat wil combineren met een persoonlijk (groei)proces. Op deze plek lijkt het of de tijd stil staat. En waar de natuur zijn leven leidt vanuit kracht, liefde en wijsheid.
uitbreidings karongwe pakket

De ongerepte wildernis van het echte Afrika

Je loopt over de ongerepte en ruige savanne in Zuid-Afrika onder leiding van ervaren wilderness guides/ coaches. Wellicht ontmoet je leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, krokodillen, luipaarden, bavianen, zebra’s, giraffes, impala’s of andere dieren in deze ongerepte natuur.
limpopo rivier mapungubwe retraite en relax

De mooiste locatie die je in jouw stoute dromen niet kon bedenken

Je slaapt onder een indrukwekkende sterrenhemel in totale afzondering van de rest van de wereld. Je houdt de wacht bij het vuur en loopt in stilte. Je staat in direct contact met de natuur, zowel fysiek als spiritueel. Voor de meesten zijn deze 15 dagen een life-transforming ervaring, omdat je je  (opnieuw) verbindt met je eigen ware ik die je zo hard weer nodig bent na Corona en al zijn verplichtingen.
Verblijf en relax in de echte wildernis het grootste avontuur van Zuid-Afrika
Verblijf en relax in de echte wildernis het grootste avontuur van Zuid-Afrika

Je neemt ongelofelijk veel nieuwe inzichten en ervaringen mee naar huis voor jezelf, je relatie met je dierbaren en je werk. Bijkomen in de echte Afrikaanse wildernis is het ultieme relaxen!


Duurzaam reizen in Zuid-Afrika
Verblijf en relax in de echte wildernis het grootste avontuur van Zuid-Afrika

Je komt terug als een ander mens. Gegarandeerd!


Zambia
De mooiste zonsondergang ter wereld

Wanneer zien wij jou in dit mega avontuur midden in de Afrikaanse wildernis?


Hoogtepunten Tijdens dit wildernis avontuur in Zuid-Afrika

 • In the middele of nowhere
 • Totale rust in de wildernis van Afrika
 • Drielandenpunt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe
 • Mapungubwe Nationaal Park conservancy
 • Begeleider(s) aanwezig
 • Alle maaltijden inclusief + koffie en thee
 • Big 5 en Baobab country
 • Ruig, ongerept en onverstoord "Het echte Afrika"
 • Aankomen wanneer jij wilt

Inclusief/exclusief

Inclusief

 • 1e overnachting bij de luchthaven (Kempton Park)
 • Luchthaven Transfers (Johannesburg International OR Tambo)
 • Vervoer met chauffeur/gids
 • Verblijf in Mapungubwe Nationaal Park Conservancy Kaoxa
 • Alle maaltijden en koffie en thee
 • Excursies zoals omschreven

Exclusief

 • Vliegticket
 • Overige drankjes
 • Persoonlijke uitgaven en Tips
 • Entrees Mapungubwe Nationaal Park (Conservation fees)

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg. Je wordt opgehaald van de luchthaven en slaapt jouw eerste nacht in Zuid-Afrika in een Guest Lodge vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend vertrek je vanaf hier voor jouw retrait in de ongerepte wildernis van Zuid-afrika. Lekker uitgerust na de vliegreis en je bent er klaar voor.

Vandaag verlaat je de westerse wereld echt. Zodra je een uurtje hebt gereden veranderd alles. De drukte, de massa en de bezigheid blijft achter jou. Terwijl jij vandaag reist naar het uiterste noorden van Zuid-Afrika in dee Limpopo province.

Hier is Afrika nog echt Afrika. Uitgestrekt, ongerept, woest en onverstoord.

Onderweg stoppen we om voorraden in te slaan voor jouw verblijf. In de wijde omgeving van Kaoxa is geen winkel, dorp, stad of pleisterplaats te vinden.

Ontbijt, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Bijkomen, relaxen, verwonderen over de oorverdovende stilte van de Afrikaanse savanne. Alleen de geluiden van de natuur. Geen vervuiling in welke vorm dan ook.

Zit op de rotsformaties en staar in stilte over de savanne. Zie de olifanten in grote kuddes voorbij komen. Het uitzicht gaat tot over de Limpopo rivier naar Zimbabwe.

Jij bent in Zuid-Afrika. Links voor jou Zimbabwe. Rechts voor jou Botswana. Geen mens te ontdekken. Alleen jij en de Afrikaanse natuur.

Je maakt een wandeling naar het uitzichtpunt op Kaoxa en de woeste onverstoorde natuur pakt jou met al jouw zintuigen.

‘s Avonds brandt het kampvuur en de dieren van Afrika zijn om je heen.

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Je maakt kennis met de geschiedenis van het oude Afrika. Toen wij westerlingen nog in de donkere middeleeuwen leefden. Was in Mapungube een koningrijk die toen al handelde met Azie en Arabie.

Het koningkrijk Mapungubwe is voortgekomen uit het Monomotapa Kingdom reageerde als een spin over zuidelijk Afrika. Monomotapa is nog veel ouder dan het 1000 jaar geleden verloren gegaande koningkrijk Mapungubwe.

Wist jij dat de huidige Modjadji Queen (de regenkoningin) een rechtsreekse afstammeling is van de Monomotapa?

Wij gaan jou inwijden in deze oer oude geschiedenis. Hoe is zit het nou echt met de mensheid. Hoe is de Afrikaanse cultuur onstaan. Waar komen de stammen nu echt vandaan en hoe is de ontwikkeling gegaan.

Terug naar jouw bestaan?

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Je gaat vandaag diep het nationale park in. Langs de machtige Limpopo rivier. Het mooie met het aangename meemaken.

Wat denk je van de Sashe rivier die uitkomt in de Limpopo rivier en de grens is tussen Botswana en Zimbabwe. Wij laten het jou zien van een uitzichtpunt… De mooiste van geheel Zuid-Afrika.

Ruig, woest, onverstoord en ongerept. Afrika zoals Afrika was, nog steeds is en hoort te zijn.

s’Avonds bij het kampvuur hebben we het er weer over en je bent inmiddels jouw westerse leven al compleet vergeten. Jij voelt je alsof je al weken in de bush bent, leeft en hoort.

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Vandaag gaan we een gebied bezoeken wat eigendom is geweest van Paul Kruger zelf. Het naast gelegen gebied behoorde toe aan Jan Smuts. Voor degenen die niet weet wie Jan Smuts was? Dit was de generaal van de boeren republiek die hier de eerste versie heeft geschreven van het handfest van de verenigde naties.

Er is meer wat jij gaat zien meemaken wat niet is uit te leggen maar wat je mee gemaakt moet hebben.

Je gaat naar de Koningsrots waar de koning 1000 jaar geleden leefde en uitkeek over zijn onderdanen. Veel bewijs is nog aanwezig ondanks dat de nederzetting is verdwenen in al lang vervlogen tijden.

Wilbur Smith heeft een aantal erg mooie boeken geschreven die specifiek over dit gebied en deze geschiedenis gaat. Zeer goed verwoord en als je het leest dan beleef je het ook. Alsof je er zelf deel van hebt uitgemaakt.

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Levens beschouwing van uit Afrikaans ogpunt. Hoe doen wij het en hoe kun jij het doen. Wat is nu echt belangrijk en waarom.

Inmiddels voel jij je weer een mens en heb je innerlijke rust gevonden.

Vandaag gaan we ook rots tekeningen bezoeken op Kaoxa. Een mooie en indrukwekkende wandeling door Big 5 gebied. Mega Baobab bomen sieren het landschap. Maar die had je zelf al ontdekt tijdens jouw eerste dag.

Relax, ontdek en ontwikkel jezelf en je gaat naar huis als een anders denkend mens. Jouw leven wordt nooit meer hetzelfde.

Gegarandeerd!

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Je hebt het al gemerkt in de eerste week. Wij koken samen en veelal Afrikaanse kost. Koken gebeurt meetal op het vuur zoals in vroegere tijden en nu nog steeds gebruikelijk in het huidige Afrika.

Vandaag gaan we voor traditioneel Afrika en traditioneel Afrikaans eten. We gaan het samen verzorgen en samen inkopen.

Er zit niets anders op dan voorraaden inslaan in de bewoonde wereld. 90km verderop ligt de meest noordelijk plaats van Zuid-Afrika aan de grensovergang met Zimbabwe. Deze multi culturele community met een mengelmoes van Zimbabwe, Zambia, Malawi tot aan Ethiopie aan toe.

Vandaag ga jij, je mengen in deze mengelmoes

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Relax en kom tot rust. De vele indrukken moeten een plaatsje krijgen. Een beetje lezen, rondkijken en staren over de Savanne. Wat wandelen door de bush. Wat jij wilt. Neem tijd voor jezelf en voor jouw eigen gedachten. Realtiveer waar sta jij nou eigenlijk in en met jouw leven?

Afrika is de beste plaats ter wereld om echt tot rust en tot jezelf te komen, jij gaat het meemaken.

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Bezoek aan Dongola en de regenmaak rots

Dongola heeft een diepe en vooral ook culturele religieuse betekenis voor de Monomotapa people van vroeger en het huidige koningkrijk van de regenkoningin.

Dongola is een berg/rots formatie in V vorm. 1x per jaar gaat de zon exact in de V vorm onder. In rechte lijn is Sudan staat exact dezelfde berg/rots formatie waar op exact hetzelfde tijdstip de zon ondergaat in de V van de berg. Ze noemen het de wereld gaat terug in moeder schoot en start opnieuw.

Zo zie je dat heel Afrika via Monomotapa zelfs vandaag nog met elkaar in verbinding staat.

Jij gaat deze spirituele en heilige plaats bezoeken.

Aansluitend ga je een bezoek brengen aan de regenmaak rots. Hier werd in vroegere tijden door de regenkoningin offers gebracht en gedanst. Het verhaal gaat dat de regekoningin zelfs vandaag de macht heeft over regen. Zij kan de oogst laten slagen of mislukken.

De rots wordt bewaakt door de snake man en honderden dassies als zijn onderdanen. Dompel je onder in deze unieke wereld.

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

We nemen jou mee naar de grootste en meest veelzijdige boerderij in Zuid-Afrika. Je weet niet wat je ziet en je kan haast niet bevatten wat jij meemaakt.

Duizenden en duizenden mensen die op de boerderij werken in naar omstandigheden goede omstandigheden.

Alles wat je kunt bedenken wat in Zuid-Afrika groeit en bloeit wat eetbaar is kom je hier tegen.

Even iets compleets anders maar wat een ervaring!

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

We nemen jou mee naar het westelijke gedeelte van het Nationale Park. Hier vindt je trouwens ook de meeste dieren geconcentreerd.

De grootste bomen zoals Baobab en Nyala trees. Onder de Nyala tree kan een kudde olifanten in de schaduw staan zo groot en zo mooi.

Bij de waterplas kun je uren doorbrengen. Vele dieren komen langs om te drinken. Van klein tot groot. Van jackhals, olifant tot leeuw en zebra. Ongeevenaard.

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)
Daghttps://www.ntshava.com/ :
Relax, relax en geniet

Helemaal niks. Je doet helemaal niets.

Alleen genieten van jouw ervaringen. Staren over de savanne en wie weet komen de dieren van Afrika jou bezoeken.

Lekker lui en rustig genieten en relaxen in Afrika

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Hou je van wandelen in de Afrikaanse bush? Achter iedere bocht een verrassing?

Wij nemen jou mee op wandel safari.

Picknicken n de bush op de meest waanzinnige locatie die er maar te vinden is.

s’Avonds een extra groot kampvuur om jouw laatste avond te vieren in de echte Afrikaanse wildernis.

Ontbijt, Lunch, Diner
Kaoxa (Mapungubwe Nationaal Park Conservancy)

Lekker uitgerust en toch maar zeer voldaan van jouw relax retraite in de wildernis. Je gaat naar huid met nieuwe inzichten en vooral nieuwe energie. Jouw leven is voor altijd veranderd en Afrika zit voor eeuwig in jouw hart.

Terug naar Johannesburg en daarna de westerse wereld. Niet leuk maar het zit er echt op. Wij gaan jou zeker nogmaals zien in Zuid-Afrika. 100%

Ontbijt

Veel gestelde vragen

Uitvouwen/Sluiten
Is er WiFi aanwezig in de bush van Zuid-Afrika?

Nee. WiFi is nergens in de nationale en overige wildparken aanwezig. Ook jouw telefonisch ontvangst is in het Mapungubwe Nationaal Park zo goed als nul…

Wel beschikken wij over de nodige communicatie mogelijkheden in het geval van calamiteiten en bijzonderheden.

Wanneer kan ik aankomen in Zuid-Afrika?

In overleg met ons kun jij jouw eigen aankomst dag bepalen. Deze retraite in Zuid-Afrika is speciaal voor jou en jouw eigen reisgezelschap. Er gaan dan ook geen andere mensen mee waar je op moet wachten of rekening mee hoeft te houden.

Is er een zwembad aanwezig in de wildernis

Helaas, geen zwembad in het meest ongerepte en onverstoorde deel van Zuid-Afrika.

Is er Airco aanwezig tijdens retraite Zuid-Afrika

Airco is aanwezig in de auto…. Verder geen airco, wel andere verkoelings middelen aanwezig.

Moet ik een verloopstekker meenemen naar Zuid-Afrika?

De verloopstekkers die je in Europ kunt kopen passen niet. Ondanks dat alle verkopende partijen zeggen van wel. Bij elke supermarkt en op bijna elke hoek van de straat kun je in Zuid-Afrika verloopstekkers kopen voor een euro of 5.

Tijdens de reizen heeft de chauffeur/gids er altijd wel een paar bij zich voor nood.

Hoe zit het met geld in Zuid-Afrika?

Neem geen contant geld mee uit Europa. Veel banken ik Europa hebben verouderde biljetten die in Zuid-Afrika niet meer geldig zijn.

Neem ook geen Euro’s, Dollars of wat voor andere valuta mee. Buitenlandse valuta (Alles wat geen Zuid-Afrikaanse Randen zijn) is waardeloos in Zuid-Afrika. Niemand zal ze aannemen en je kunt er niet mee betalen. Zuid-Afrikaanen kunnen geen buitenlandse valuta omwisselen en daardoor zijn deze onbruikbaar.

Pin hier in Zuid-Afrika ter plaatse contant geld. Zo heb je de minste wisselkosten en de juiste valuta. Pin niet te veel. Alleen wat je denkt zoal onderweg nodig te hebben.

Overal zijn pin automaten en bij bijna alle winkels, accommodaties en parken kun je met jouw pinpas betalen.

Vergeet niet om jouw buitenland blokkade van jouw pinpas te halen. Je bent tenslotte buiten Europa. Dan kun jij gewoon overal met jouw normale pinpas betalen. Geen probleem.

Hoe zit het met Malaria in Zuid-Afrika?

Wij zijn geen arts en mogen niet adviseren helaas.. Dit is erg strafbaar. Wij moeten jou dan ook doorverwijzen naar jouw huisarts of plaatselijke GGD.

Hou wel in de gaten dat Malaria alleen in bepaalde seizoenen voorkomt en het grootste gedeelte van het jaar is er dan ook GEEN kans op Malaria.

Zuid-Afrika doet erg veel aan Malaria bestrijding en slaagt daar erg goed in. Soms is er in een jaar zelfs helemaal geen kans op Malaria. Echter dit is van te voren niet te voorspellen.

Malaria KAN nog voorkomen bij stilstaand water net na de regentijd in nog een paar kleine gebieden in Zuid-Afrika.

Maak een goede afweging of je wel of geen Malaria tabletten wilt gaan gebruiken. Maak deze beslissing eventueel samen met een goede arts die of in Zuid-Afrika is geweest. Of weet hoe het echt zit.

Bovenstaande is een persoonlijke mening van Ntshava Safaris. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor jouw Malaria voorzorgsmaatregelen.

Ga ik de Big 5 zien?

Een keiharde garantie kan niemand geven. Het is en blijft natuur en wilde dieren. Nationale Parken en andere reservaten zijn geen dierentuin. Echter 95% van onze reizigers gaan naar huis met het gezien hebben van de Big 5 en vele andere bijzondere dieren van Afrika.

Is deze reis veilig? Is het veilig om rond te reizen?

Jazeker. Zuid-Afrika is ondanks af en toe onrustige berichten in de media een zeer veilig land om rond te reizen of / en om op safari te gaan. Uiteraard zorgen wij er voor dat je niet op plaatsen komt waar jij je zorgen om hoeft te maken. Wij kennen het land dusdanig goed dat wij weten waar wel en waar niet naar toe te gaan.

Zeker in de wildernis van Zuid-Afrika waar jij met deze retraite in Zuid-Afrika is het 100% veilig. De plaats die het dichtste bij is 90 km ver weg. Er is niemand anders in de directe omgeving.

Al met al kun je met een gerust hart op reis of op safari gaan in Zuid-Afrika. In Amsterdam, Brussel en andere plaatsen in Nederland en Belgie is het ook vaak niet echt slim om daar naar toe te gaan. In een land als Zuid-Afrika is het niet anders.

Uiteraard zorgen onze gidsen er ook voor dat alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen in de Afrikaanse natuur. Als je weet wat je doet is het absoluut veilig in de natuur reservaten. Zeker onder begeleiding. Luister dan ook een beetje naar jouw gids. Oke?

Heb je vragen? Wil je de brochure aanvragen? Contact ons vrijblijvend.

Ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika. Corona dip? Dit helpt echt!
31% Korting
Vanaf €2,895 €1,995
per Volwassene
 • Eco Toerisme
 • Geen massa toerisme
 • Zuid-Afrika en Safari Expert

Reis Informatie

 • Tot 6 personen SUV. Meer dan 6 in een Mini van
 • minimaal 2 per boeking, Maximaal 12
 • Niet mogelijk voor 1 persoon
 • Kaoxa in het Mapungubwe Nationaal Park Conservancy
 • Prive Chauffeur/gids/coach
 • Ontspannen en relax in Zuid-Afrika
 • Nederlands / Engels / Duits / Afrikaans
 • Kan het hele jaar
 • Johannesburg
 • Johannesburg
 • Easy / Medium
 • 8
 • 99
zuid-afrika ntshava safaris
Ntshava safaris
Zuid-Afrika rondreizen en safari's
luxe uitbreidingspakketten
4x4 mapungube kalahari
luxe rondreis safari op maat zuid-afrika
4x4 ongerept zuid-afrika camperreis
zuid-afrika met gezin
4x4 johannesburg kaapstad camper reis
Zuid-Afrika retraite met gids

Niet zomaar een Zuid-Afrika reisorganisatie.

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Goedkope safari krugerpark zuid-afrika

Flexibele Corona boekingsvoorwaarden

Gratis annuleren

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie