Kampeer Safari ongerept Afrika Prive reis 8 dagen

Relax in zuid-afrika retraite

Wat denk je? Ga je mee? Kamperen in de ongerepte wildernis?

Waanzinnig mooie kampeer reis in het echte Afrika

Buswalk safari mapungubwe

Kampeer Safari ongerept en onverstoord Afrika Prive reis

Kampeer Safari ongerept Afrika. Onder begeleiding van een gekwalificeerde gids/chauffeur. Mooier en spannender wordt het niet. Als je van avontuur houd dan is dit jouw safari reis. Onverstoort, ongerept ruig Afrika. Vol met historie in the middle of nowhere. De ultieme kampeer safari in de wildernis.

Let op! Minimaal 4 personen vanaf 12 jaar.

krugerpark vakantie zuid-afrika zonsondergang

Niet zomaar een safari in Zuid-Afrika Prive reis

Het is niet zomaar een kampeer safari. Kampeer Safari ongerept Afrika. Onder begeleiding van een ervaren fieldguide (ranger) die jou alles kan vertellen gaat leren over de Afrikaanse bush. Wildlife, Natuur en cultuur. De historie, waar de vroegere koningen van Afrika hebben gewoond. Geleefd en hebben gehandeld. Naast het vakantie vieren, big 5 spotten en safari’s is het ook educatie en bewustwording van flora en fauna. Heel bijzonder en zeer leerzaam.

Ook mogelijk in 15 dagen

Video Gallerij

Hoogtepunten

 • Mapungubwe Nationaal Park
 • Kaoxa
 • Monomotapa Kingdom
 • Kingdom of Mapungubwe
 • Safari’s
 • Tracking
 • Life skills in the bush

Reiscode: KSZA8NL

Inclusief/exclusief

Inclusief

 • 1e overnachting bij de luchthaven (Kempton Park)
 • Luchthaven Transfers (Johannesburg International OR Tambo)
 • Vervoer met chauffeur/gids
 • Kampeer benodigheden
 • Excursies zoals omschreven
 • Ontbijt, Lunch, Diner

Exclusief

 • Vliegticket
 • Alcoholische Dranken
 • Persoonlijke uitgaven en Tips
 • Entrees Nationale Parken (Conservation fees)

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg. Je wordt opgehaald van de luchthaven en slaapt jouw eerste nacht in Zuid-Afrika in een Guest Lodge vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend vertrek je vanaf hier voor jouw Safari kampeer vakantie. Lekker uitgerust na de vliegreis op avontuur.

Het is niet anders.. Mooi op tijd het kamp opbreken en vertrekken naar het mooiste gedeelte van Zuid-Afrika. Mapungubwe Nationaal Park. Echter Afrika, ruiger, ongetemt en woester wordt het niet. Helaas is het een stevig ritje van ongeveer 7 uur. Maar je wordt beloond en meer dan dat. Wat denk je van Baobab bomen? En dan van die hele hele grote.

Verkennen (te voet!) van het Game reserve. Uitleg van de wereld van de Monomotapa, de regen koningin van vroegere tijden. Weet jij waar Paul Kruger ook gewoond heeft vroeger? Nee? Nou hier. Daar waar jij nu kampeert. Kamperen op het vroegere prive bezit van Paul Kruger wat wil jij nog meer.

Vandaag laat jouw gids jouw deel 1 van het Mapungubwe Nationale Park zien. Het drie landen punt van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. De machtige Limpopo rivier en de fenomenale uitzichten over het echte Afrika. En in de tussentijd gaan we op zoek naar de Big 5. Vanavond BBQ boven op de Koningsrots. De zon zien ondergaan over Zimbabwe en de Afrikaanse bush. 

Deel 2 van het Nationale Park Mapungubwe. Langs de grens met Botswana. Met jouw prive gids door een van de mooiste gedeeltes van het park. Alleen al de rit (uurtje) om er te komen is een avontuur op zich. Hier zie dieren die je verder in Zuid-Afrika niet zo gek veel ziet. Wat denk je van naast de giga grote Baobabs van de Nyala Bomen? Het lijkt alsof deze er al eeuwen staan. Dit is Afrika op zijn best.

Het meest noordelijke stadje in Zuid-Afrika is Musina. Ookwel Messina genoemd. Musina is de laatste halteplaats voor de grens met Zimbabwe. (Beitbridge). Op weg naar Zimbabwe, Zambia, Mali en meerdere landen van Zuidelijk Afrika. Het krioelt dan ook van mensen met verschillende culturen, stammen en je weet niet wat je meemaakt. Uiteraard maken we ook een bezoek aan het nabij gelegen township en laten we ons verwennen met een locale lunch.

Laat je verrassen door deze leerzame en geweldige dag. Dromen komen uit in Afrika en zeker hier.

Ontbijt, Lunch, Diner
Mapungubwe / Musina: Klein Bolayi Game Lodge

Veel gestelde vragen

Moet ik mijn eigen tent spullen meenemen naar Zuid-Afrika?

Nee. Alles wat je nodig is tijdens het kamperen in de bush wordt door ons verzorgd. Van tent, bed tot handoeken en eetgerij.

Is er WiFi aanwezig tijdens het kamperen in de bush van Zuid-Afrika?

Nee. WiFi is nergens in de nationale en ovrige wildparken aanwezig. Wel kun je een Zuid-Afrikaanse sim kaart op de luchthaven aanschaffen waar je data op kunt zetten. Als er ergens ontvangs is (meestal in de kampen) of onderweg buiten de kampen heb je prima ontvangst en kun je met data het internet op.

Is kamperen gevaarlijk in Zuid-Afrika?

Nee. Alle plaatsen waar gekampeerd wordt zijn afgezet met wildhekken. Je kunt binnen deze afgezette gebieden vrij bewegen zonder problemen.

Op plaatsen waar wij soms komen waar geen wildhekken staan zal er iemand zijn om jou te bewaken. Hetzij iemand van het park. Hetzij iemand van ons.

Wanneer kan ik aankomen in Zuid-Afrika?

In overleg met ons kun jij jouw eigen aankomst dag bepalen. Deze reis is speciaal voor jou en jouw eigen reisgezelschap. Er reizen dan ook geen andere mensen mee waar je op moet wachten.

Hoe zit het met de maaltijden tijdens het kamperen in Zuid-Afrika?

Ontbijt, lunches en diners zijn inclusief in onze kampeer reizen. Echter overige versnaperingen, drankjes en alcoholische drankjes zijn voor eigen rekening.

Is er een zwembad bij de overnachtingsplaatsen in Zuid-Afrika?

Op 8 van de 10 locaties is er een zwembad aanwezig. Echter afhankelijk van de kampeerreis en de locaties kan het varieren.

Is er Airco aanwezig tijdens de reizen in Zuid-Afrika?

Alleen Airco is aanwezig in de auto…. Je gaat kamperen tenslotte..

Moet ik een verloopstekker meenemen naar Zuid-Afrika?

NEE!!

De verloopstekkers die je in Europ kunt kopen passen niet. Ondanks dat alle verkopende partijen zeggen van wel. Bij elke supermarkt en op bijna elke hoek van de straat kun je in Zuid-Afrika verloopstekkers kopen voor een euro of 5.

Tijdens de kampeer reizen heeft de chauffeur/gids er altijd wel een paar bij zich voor nood.

Hoe zit het met geld in Zuid-Afrika?

Neem geen contant geld mee uit Europa. Veel banken ik Europa hebben verouderde biljetten die in Zuid-Afrika niet meer geldig zijn.

Neem ook geen Euro’s, Dollars of wat voor andere valuta mee. Buitenlandse valuta (Alles wat geen Zuid-Afrikaanse Randen zijn) is waardeloos in Zuid-Afrika. Niemand zal ze aannemen en je kunt er niet mee betalen. Zuid-Afrikaanen kunnen geen buitenlandse valuta omwisselen en daardoor zijn deze onbruikbaar.

Pin hier in Zuid-Afrika ter plaatse contant geld. Zo heb je de minste wisselkosten en de juiste valuta. Pin niet te veel. Alleen wat je denkt zoal onderweg nodig te hebben.

Overal zijn pin automaten en bij bijna alle winkels, accommodaties en parken kun je met jouw pinpas betalen.

Vergeet niet om jouw buitenland blokkade van jouw pinpas te halen. Je bent tenslotte buiten Europa. Dan kun jij gewoon overal met jouw normale pinpas betalen. Geen probleem.

Hoe zit het met Malaria in Zuid-Afrika?

Wij zijn geen arts en mogen niet adviseren helaas.. Dit is erg strafbaar. Wij moeten jou dan ook doorverwijzen naar jouw huisarts of plaatselijke GGD.

Hou wel in de gaten dat Malaria alleen in bepaalde seizoenen voorkomt en het grootste gedeelte van het jaar is er dan ook GEEN kans op Malaria.

Zuid-Afrika doet erg veel aan Malaria bestrijding en slaagt daar erg goed in. Soms is er in een jaar zelfs helemaal geen kans op Malaria. Echter dit is van te voren niet te voorspellen.

Malaria KAN nog voorkomen bij stilstaand water net na de regentijd in nog een paar kleine gebieden in Zuid-Afrika.

Maak een goede afweging of je wel of geen Malaria tabletten wilt gaan gebruiken. Maak deze beslissing eventueel samen met een goede arts die of in Zuid-Afrika is geweest. Of weet hoe het echt zit.

Bovenstaande is een persoonlijke mening van Ntshava Safaris. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor jouw Malaria voorzorgsmaatregelen.

Ga ik de Big 5 zien?

Een keiharde garantie kan niemand geven. Het is en blijft natuur en wilde dieren. Nationale Parken en andere reservaten zijn geen dierentuin. Echter 95% van onze reizigers gaan naar huis met het gezien hebben van de Big 5 en vele andere bijzondere dieren van Afrika.

Uiteraard is e.a. wel een beetje afhankelijke van wat voor type reis jij hebt geboekt.

Is deze reis veilig? Is het veilig om rond te reizen?

Jazeker. Zuid-Afrika is ondanks af en toe onrustige berichten in de media een zeer veilig land om rond te reizen of / en om op safari te gaan. Uiteraard zorgen wij er voor dat je niet op plaatsen komt waar jij je zorgen om hoeft te maken. Wij kennen het land dusdanig goed dat wij weten waar wel en waar niet naar toe te gaan.

Al met al kun je met een gerust hart op reis of op safari gaan in Zuid-Afrika. In Amsterdam, Brussel en andere plaatsen in Nederland en Belgie is het ook vaak niet echt slim om daar naar toe te gaan. In een land als Zuid-Afrika is het niet anders.

Uiteraard zorgen onze gidsen er ook voor dat alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen in de Afrikaanse natuur. Als je weet wat je doet is het absoluut veilig in de natuur reservaten. Zeker onder begeleiding. Luister dan ook een beetje naar jouw gids. Oke?

Overzicht: Kampeer safari

Kampeer safari in het ongerepte Zuid-Afrika en je leert nog eens wat tijdens een kampeer safari.

Kampeer Safari ongerept Afrika. Dit is de traditionele manier waarop koloniale bezoekers vroeger door Afrika reisden. Kampeer safari’s begonnen in Oost-Afrika en de trend verplaatste zich naar het zuiden van Kenia, Tanzania naar Zuid-Afrika. Deze manier om Afrika te ervaren wordt steeds populairder in Zuidelijk Afrika. Omdat je in een kamp verblijft midden in de Afrikaanse oer natuur.


kampeer safari Zuid-Afrika
Kampeer safari Zuid-Afrika, het grote safari avontuur. Ongerept, ruig en onverstoord.

Lekker spannend! Kamperen in de wildernis.

Bezoekers die voor het eerst Afrika bezoeken, zijn soms een beetje geïntimideerd door het idee van niet permanente of tentenkampen in de wildernis. Zij zijn bezorgd dat de grotere en permanente lodges veiliger zouden zijn.


Ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika

Absoluut veilig

Dit is niet noodzakelijk het geval. Het belangrijkste om te begrijpen over de bush is dat dieren graag heel ver uit de buurt van mensen blijven, en dus is het slapen in mobiele kampen een zeer veilige ervaring.


foto safari krugerpark cheetah
kamperen in de wildernis. Het mooiste wat er is

Kampeer Safari ongerept Afrika prive reis.

Het is ook ongelooflijk en daarnaast de veel meer de moeite waard en veel intiemer dan een verblijf in de grotere, dure lodges in Afrika. De dikte van je muur is niet wat je beschermt tegen dieren in het wild. Hoewel je er misschien beter door slaapt. Dieren zien meestal vormen en zullen over het algemeen structuren en tenten in kampen vermijden. Verder zijn de gidsen ongelooflijk ervaren in het vermijden van ongewenste conflicten tussen mens en natuur.


kampeer safari bushwalk tracking
Verblijven in en naar de echte wilde Afrikaanse bush. Dat wil jij toch ook?

Comfortable kamperen in Zuid-Afrika. Kampeer Safari ongerept Afrika prive reis

Als jij je zich zorgen maakt over comfort? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Kampeer safari’s hebben alles wat je nodig hebt om het jou comfortabel te maken. Met veel minder impact voor de natuur. Je krijgt warme douches, comfortabele bedden, drie gezonde maaltijden per dag en ‘s avonds heerlijk gezelschap bij het vuur.


Verder wacht er een levensveranderende kampeer safari ervaring in de wildernis van Zuid-Afrika op jou.


Corona dip ontspannen en relaxen in Zuid-Afrika met olifant

Kampeer Safari’s Zuid-Afrika

De ultieme manier van op safari gaan. Verblijven in de Afrikaanse bush plant je midden in de wildernis. Als een tijdelijke gast in het huis van de natuur. Je sluimert omringd door de vreemde geluiden en geuren van de savanne. Onder de sterren aan de zuid Afrikaanse hemel. Voordat je je spullen inpakt zonder weer een spoor achter te laten. Het is niet nodig om in een toplodge te verblijven om de essentie van Afrika vast te leggen. Ga gewoon op een safari kampeer vakantie in Zuid-Afrika en luister naar de roep van het wild, de natuur. Een beter safari beleving is niet mogelijk.
uitbreidings karongwe pakket

Niet zomaar een safari reis

Het is niet zomaar een kampeer safari. Onder begeleiding van een ervaren fieldguide (ranger) rondreizen die jou alles kan vertellen en leren over en van de Afrikaanse bush. Wildlife, Natuur en cultuur. Naast het vakantie vieren, big 5 spotten en safari’s is het ook educatie en bewustwording van flora en fauna. Heel bijzonder en leerzaam. Sporen en markeringen van wildlife en meer. Net dat beetje extra wat er nodig is om echt op safari te zijn.
kampeer safari Zuid-Afrika
kampeer safari Zuid-Afrika

Wij doen het anders

Ntshava Safaris Camping Tours voor reizigers die een authentieke ervaring in Zuid-Afrika willen. Ervaar de sensatie van het slapen in nationale parken omringd door de dieren in het wild en geniet van de eenvoud van de natuur terwijl je de beste manier ontdekt om door Afrika te reizen.
kampeer safari Zuid-Afrika Krugerpark
kampeer safari Zuid-Afrika

Slaap onder de Afrikaanse sterren

Probeer jouw tent op te zetten en een kampvuur te maken met hulp van deskundige gidsen terwijl je wordt omringd door een adembenemend landschap. Begeef je op de reis van je leven terwijl je onder de sterren slaapt en luistert naar de geluiden van de dieren in de verte terwijl je de zon ziet ondergaan op de Afrikaanse vlaktes.
kampeer safari Zuid-Afrika
kampeer safari Zuid-Afrika, beter wordt het niet

Ga je mee kamperen in de ongerepte wildernis?


Hoogtepunten kamperen in de ongerepte wildernis

 • Mapungubwe Nationaal Park
 • Kaoxa
 • Monomotapa Kingdom
 • Kingdom of Mapungubwe
 • Safari's
 • Tracking
 • Life skills in the bush

Heb je vragen? Wil je de brochure aanvragen? Contact ons vrijblijvend.

Kampeer Safari ongerept Afrika Prive reis 8 dagen

Reis Informatie

 • Tot 6 personen SUV. Meer dan 6 in een Mini van
 • minimaal 4 per boeking, Maximaal 12
 • 1 persoonskamer (Tent) voor de gehele reis? Toeslag 35%
 • Canvas Tent
 • Prive Chauffeur/gids
 • Kampeer Safari
 • 7 x Ontbijt, 5 x Lunch, 6 x Diner
 • Nederlands / Duits / Engels / Afrikaans
 • Kan het hele jaar
 • Johannesburg
 • Johannesburg
 • Medium
 • 12
 • 99
zuid-afrika ntshava safaris
Ntshava safaris
Zuid-Afrika reizen en safari's
kampeer safari zuid-afrika begeleid Krugerpark
4x4 mapungube kalahari
luxe rondreis safari op maat zuid-afrika
4x4 ongerept zuid-afrika camperreis
zuid-afrika met gezin
4x4 johannesburg kaapstad camper reis
Zuid-Afrika retraite met gids

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie