Groepsreis Ontdek Zuid-Afrika - 15 Days

Groepsreis Ontdek Zuid-Afrika

Ontdek Zuid-Afrika tijdens deze groepsreis zoals bij niemand anders kan.

Video Gallery

Ntshava Safaris kleinschalige groepsreizen.

Groepsreis Ontdek Zuid-Afrika van 15 dagen. Kleinschalige groepsreis met maximaal 12 personen. Ontdek Zuid-Afrika in een kleine groep. Persoonlijk en altijd in een goede sfeer. Geen massa toerisme en van de gebaande paden af. Wij doen het dan ook anders dan anderen.

Je kunt ook onze magie van Afrika groepsreis hier bekijken

Als je nog nooit in Zuid-Afrika bent geweest en graag kennis wilt maken en Zuid-Afrika wilt gaan ontdekken voor de eerste keer. Dan is dit de rondreis voor jou. Met de hoogte punten die je gezien en ervaren moet hebben als je in Zuid-Afrika bent geweest.

Erg mooie reis. Helemaal niets mis mee.

Een goede en werkelijk mooie rondreis door het kleurrijke en een van de mooiste delen van Zuid-Afrika. Veel Zuid-Afrika zien met niet te grote reisafstanden. En we nemen ruim de tijd voor alle bezienswaardigheden.

Relaxt en ruim de tijd op heerlijke locaties en accommodaties. Zuid-Afrika heeft het allemaal. Niet voor niets de regenboog natie.

Het vervoer is in een comfortabele minivan met voldoende beenruimte en van alle gemakken voorzien. Wij laten jou de mooiste plaatsen zien in Zuid-Afrika en de beste Zuid-Afrika ervaringen meemaken. Wij gaan altijd net die ene stap verder, veeleisend voor ons en voor jouw Zuid-Afrika reis.

15 dagen Zuid-Afrika Groepsreis. Meer dan 2 weken.

Tijdens deze Zuid-Afrika rondreis, je zou bijna expeditie of ontdekkingstocht gaan zeggen over deze rondreis, zul jij de vele verschillende landschappen die Zuid-Afrika te bieden heeft gaan ervaren en mee maken.

Van het Hoogveld, het laagveld, de Savanne, ruige bergen, halfwoestijn, strand en zee, moerassen met mangroves en het wildlife op het land en in het water.

Zuid-Afrika is het mooiste land ter wereld.

Alle landschappen van de wereld zijn vertegenwoordigd. Niet voor niets de regenboog natie. Laat jou verrassen door veelzijdig Zuid-Afrika. Kun jij je groepsreis niet vinden dan kun je ook onze andere website bezoeken.

Contact ons voor de brochure van deze 15 daagse groepsreis Ontdek Zuid-Afrika Brochure Nummer: GOZA15

Reis overzicht

Kleinschalige groepsreis met maximaal 12 deelnemers per reis.

Ontdek de magie van Afrika in ruim twee weken. Onze Zuid-Afrika reizen gaan altijd van de gebruikelijke en gebaande paden af. Cultuur, Natuur en meer.

Een goede en werkelijk mooie rondreis door het kleurrijke en een van de mooiste delen van Zuid-Afrika. Veel Zuid-Afrika zien met niet te grote reisafstanden. En we nemen ruim de tijd voor alle bezienswaardigheden.

Meer zien, meer beleven, meer ervaren, meer ontdekken, Dat is waar het bij ons om draait. Wij zijn geen toeristen, vakantie fabriek of mega grote tour operator maar een organisatie van liefhebbers van Natuur, Cultuur en het welzijn van Zuid-Afrika.

Onze persoonlijke ervaringen hebben wij in al onze reizen verwerkt. Doordat wij al jaren wonen, werken en leven in Zuid-Afrika heeft ieder van ons heel veel kennis opgedaan waar andere reis organisaties echt niet aan kunnen tippen. Dat alleen al maakt onze reizen toch wat anders dan anders.

Wie droomt er niet van Afrika..

Wij nodigen jou uit om samen met ons te genieten van Afrika en alles wat dit prachtige land jou te te bieden heeft. Wij laten jou het beste zien en beleven van wat Zuid-Afrika heeft te bieden. Afrika een plaats vol met wonderlijke magie en schoonheid. Het is er nog en wij laten jou zien waar.

De beat van een drum. Een leeuw brult, Hyena’s janken, het kampvuur brand en verhalen van Afrika worden verteld. Al onze reizen zijn persoonlijk en gemoedelijk. Jij komt als gast en vertrekt als een goede vriend.

Vergeet niet… Als Afrika eenmaal in jouw hart zit gaat het nooit meer weg.

Hoogtepunten

 • Panorama Route
 • St Lucia
 • Isimangoliso Wetlands Park
 • Boot cruise
 • Golden Gate Highlands
 • Cultureel optreden
 • Safari Kruger Park
 • Bezoek Soweto
 • Marloth Park Private Nature Reserve
 • Wildlife Rehabilitatie Centrum
 • Cape Vidal
 • Royal Natal Nationaal Park
 • Clarens

Itinerary

Expand/Close

Aankomst Johannesburg Airport. Wij halen jou van het vliegveld in Johannesburg en brengen jou naar jouw eerste overnachting waar jij van jouw eerste avond en nacht in Zuid-Afrika kunt gaan genieten.

Het gezellige guesthouse is vlakbij de luchthaven en de perfecte plek om even bij te komen. Een goede nachtrust is heel belangrijk voordat jij aan de rondreis gaat beginnen.

Soweto Na een welverdiende nachtrust en een goed stevig ontbijt ga je op pad en breng jij vandaag een bezoek aan het bekendste township
van Zuid- Afrika; Soweto. (SOuth WEst TOwnship)

Hier maak je in de ochtend kennis met het dagelijkse leven van de locale bevolking en breng je een bezoek aan het Hector Pieterson Memorial en uiteraard aan het apartheids museum.

Vertrek Johannesburg. Na het ontbijt vertrek je langzaam richting het oosten van Zuid-Afrika. Het einddoel van deze dag is een privé wildreservaat grenzend aan het zuiden van het Krugerpark op loopafstand van het Nationale Park. Alleen gescheiden door de Crocodile River.

Hier zul jij voor de komende nachten verblijven midden in de bush en verblijft midden tussen de dieren van Afrika. Een mooiere start van jouw Safari avontuur bij het Krugerpark kun jij haast niet maken.

Relaxen en Avond Safari. Vandaag is een relatief relaxte dag zodat je een beetje kunt wennen maar vooral kunt genieten van het leven in de Afrikaanse bush.

Na een vliegreis en een gedeeltelijke reisdag is het heerlijk om rustig bij te komen in deze droom omgeving met de dieren van Afrika binnen hand bereik en om je heen. Met een beetje geluk hebt komen er een aantal dieren van Afrika jou vandaag bezoeken als je op het terras zit te relaxen.

In de namiddag staat jou een open auto safari te wachten en ga je verder de Afrikaanse bush verkennen en op zoek naar meer dieren van de Big 5. De ranger haalt jou op en levert jou daar naar afloop weer keurig af.

Als je het op prijst stelt zullen wij een barbecue organiseren en het kampvuur ontsteken. Genieten van de geluiden van de bush bij knapperend vuur is een ervaring op zich.

Krugerpark Safari. Het gaat gebeuren. Een volle dag in een open auto door het Krugerpark. Dit is een lange maar o zo mooie dag. Hier gaat het allemaal om. Vroeg in de ochtend wordt je opgehaald en aan het einde van de dag weer afgeleverd.

Onze ervaring is dat na het spotten van een dag van dieren en hopelijk de hele Big 5 dat de kans groot is dat jij heel snel naar jouw bed verdwijnt. Moe maar voldaan nagenietend van het beroemdste en grootste wildpark ter wereld.

En voor de onvermoeibaren onder ons gaan we het kampvuur hoog opsteken om na te genieten in de Afrikaanse bush met de geluiden van de dieren op de achtergrond. Zeer grote kans dat je de leeuwen zult horen brullen.

Deze dag is erg speciaal en hier zullen jouw Safari dromen absoluut gaan uitkomen. Als je weer thuis bent kun je met volle overtuiging van de daken schreeuwen:

IK WAS OP SAFARI IN HET KRUGERPARK VAN ZUID-AFRIKA!

Via de panoramaroute/Blyde River Canyon naar Hoedspruit. Je gaat met eigen ogen de op twee na grootste canyon ter wereld zien. Vanuit de hele
wereld komen er mensen om deze wonderen van de natuur te gaan aanschouwen.

Wereldberoemde natuurverschijnselen zoals de drie rondavels, Burckes luck Potholes, Gods Window en watervallen krijg jij vandaag te zien.Een fenomenaal mooie dag en een van de vele hoogte punten van deze rondreis.

Bezoek aan een wildlife rehabilitatie centrum die er echt toe doet. Wilde dieren die door menselijke oorzaak in de problemen zijn geraken worden hier
weer opgelapt om terug de natuur in te kunnen.

Zeer leerzaam en iets wat je niet mag missen in Afrika. Note: (Indien dag 7 op een zondag valt dan wordt dit bezoek gedaan op dag 6 en de panoramaroute op dag 7)

Reisdag naar Piet Retief Via de binnenlanden met vele verschillende landschappen ga je op weg naar de Indische oceaan. Omdat het een stevig ritjes is maak je een tussenstop met overnachting in Piet Retief.

Boeren historie komt hier tot leven. We maken een stop bij de Samosa mevrouw en wat dit inhoud dat blijft een verrassing..Mooie dag!

Naar St Lucia. Na de middag kom je aan bij de Indische oceaan en St Lucia. Isimangaliso staat bekend zoals omschreven bij het Unesco Wereld erfgoed als het enigste nog onaangetaste moeras en mangrove gebied in Afrika. Schitterend gelegen aan de Elephant Coast van Zuid-Afrika. St Lucia is volledig omsloten door water.

Aan de ene kant de Oceaan aan de andere kant Lake St Lucia. De enigste toegangsweg is via een brug over Lake St Lucia en wie weet zie jij de Nijlpaarden al vanaf de brug. (Kijk wel goed om je heen omdat de Nijlpaarden hier ’s avonds en ’s nacht gewoon over straat door het dorpje lopen, heel bijzonder)

Boottocht Lake St Lucia. Na een beetje te hebben uitgeslapen en een overheerlijk ontbijt ga je vandaag een boottocht maken op Lake St Lucia. Je zult je verbazen dat het Isimangaliso Wetlandspark zo anders is dan de bush waar je de dagen hiervoor verbleef. Bij St Lucia en in Lake St Lucia bevindt zich de grootste Nijlpaarden kolonie van geheel Afrika.

Ruim 800 Nijlpaarden in 1 leefgebied wonen hier samen met evenzoveel krokodillen. De bootocht zal jou onder andere voeren langs de oude mangroves en je zult naast Nijlpaarden en Krokodillen ook vele andere dieren gaan zien. Met een beetje geluk kun je zelfs de Afrikaanse vis arend van dichtbij bekijken.

Isimangolisa en Cape Vidal. Je staat niet te gek laat op en gaat via de in het dorp gelegen toegangspoort een rondrit maken door het Isimangaliso Wetlands Park. Je gaat ook naar het midden in het wetlands park gelegen Cape Vidal, een van de mooiste en beroemdste stranden van Afrika. Met een beetje geluk zie je hier olifanten op het strand en walvissen voor de kust..Hoe geweldig is dat!

Het gedeelte wat we gaan bezoeken is het duingebied. Hier vindt je de hoogste en het breedste duingebied van Afrika. Je krijgt daarnaast ruim de tijd om te genieten van het strand aan de Indische Oceaan, Cape Vidal. Ook ga je hier bij Cape Vidal van een kleine picknick genieten en zie jij de kracht van de machtige Indische Oceaan. Er zijn nog maar een paar plaatsen in Afrika waar Samango Apen voorkomen en Cape Vidal is er eentje van.

Deze apen aanschouwen is altijd een lust voor het oog. Het strand is honderden kilometers lang en je zou in theorie naar Mozambique kunnen lopen over het strand. (200 kilometer noordelijker)

Reisdag naar BergVille. Vandaag verlaat jij St Lucia en de wetlands aan de Oceaan en gaan wij langs de kust tot aan Durban en daar gaan wij dan het binnenland in. Deze niet zo erg lange reis dag brengt jou naar het Royal Natal Nationaal Park en de hooglanden van Zuid-Afrika. Hier bevinden zich de hoogste bergen van Zuid-Afrika tot ruim 3000 meter hoogte. Het uitzicht op het Amphi Theater is fenomenaal. Hier ga jij dan ook in de buurt overnachten.

Golden Gate Highlands. En Clarens. Wij gaan een erg mooie tocht maken door de hooglanden. Wij gaan naar het Nationale Park De Golden Gate Highlands. Deze tocht voert jou door een landschap wat jij nergens anders in Afrika kunt vinden. Erg hoog en heel bijzonder het heeft wel iets weg van een maanlandschap.

Vele diersoorten hebben zich aan deze hoogte aangepast en de uitzichten zijn spectaculair. Wij rijden dwars door het Nationale park en maken voor de lunch een stop in het dorpje Clarens waar jij heerlijk kunt gaan lunchen, een beetje relaxen op de leuke terrasjes.

En voor de dames onder ons. Heerlijk shoppen in de leuke winkeltjes en boetiekjes die jij hier allemaal kunt vinden… In een 15 dagen Zuid-Afrika Groepsreis hoort dat er ook een beetje bij..

Rustdag midden tussen de Drakensbergen. Als je zin hebt kun je een wandeltocht maken in het Nationale park Royal Natal bij het Amfibie Theater naar één van de vele watervallen.

We gaan terug van Bergville naar Johannesburg Airport. Ja.. Het zit er op… Vandaag brengen wij jou naar het vliegveld in Johannesburg waar je rond een uur of twee zult aankomen in de middag.

Inclusief / Exclusief

Inclusief

 • Accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Excursies zoals omschreven
 • Vervoer + gids / chauffeur
 • 1e overnachting Johannesburg
 • Afhalen Luchthaven + transfer naar 1e overnachting.
 • Afzetten Luchthaven aan het einde van de rondreis

Exclusief

 • Vliegticket
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Entree's Nationale Parken (Comservation fees)

Veel gestelde vragen

Expand/Close
Hoe zit het met geld

Neem geen contant geld mee. In Zuid-Afrika kun je overal geld pinnen. Ook kun je met jouw pinpas bijna overal gewoon afrekenen. (wel de buitenland blokkade van jouw pas laten afhalen door jouw bank)

In Zuid-Afrika worden alleen randen geacepteerd als contante betaalmiddel. Dollars, Euro’s of enige andere buitenlandse valuta zijn in Zuid-Afrika niet te gebruiken. NIemand zal deze accepteren. Voor Zuid-Afrikanen zijn buitenlandse valuta NIET inwisselbaar en daardoor voor hun dus waardeloos.

Als je contanten wilt hebben pin dan ter plaatse in Zuid-Afrika. Je hebt op deze manier ook nog eens de beste wisselkoers.

Pin niet op de luchthaven (veel te duur). Onderweg maken wij een stop waar je veilig en vetrouwd geld kunt pinnen als jij dat zou willen.

Hoe zit het met Internet / Wifi

De meeste locaties beschikken inmiddels wel over redelijk goede WiFi.

Hou er wel rekeing mee dat het om draadloos internet gaat. Als het bijvoorbeeld zwaar bewolkt is dan wordt het signaal snel minder.

Echter het hebben van WiFi overal een 100% garantie is dit helaas niet. Soms werkt het wel en soms werkt het niet.. Op Locaties ver van de bewoonde wereld is het signaal soms niet sterk genoeg.

Maar de overgrote delen van jouw reis zul jij over Wifi kunnen beschikken. Hetwel gratis of tegen een kleine vergoeding.

Hoe zit het met een verloop stekker

In Zuid-Afrika hebben wij andere stopcontacten dan in Europa. Echter in de meeste accommodaties zijn er verloopstekkers aanwezig.

Koop in geen geval een verloopstekker in Europa. In 99 van de 100 gevallen passen deze niet. Ondanks dat de verkoper aangeeft dat dit wel zo is.

Voor rond de 5 Euro kun je bij elke supermarkt een verloopstekker aanschaffen.

Reis informatie

 • Minivan + bagage trailer
 • Maximaal 12 personen
 • 3 sterren Lodges, Hotels en Guesthouses
 • Makkelijk
 • Johannesburg International Airport (OR Tambo)
 • Johannesburg International Airport (OR Tambo)
 • Gehele jaar mogelijk. Geen beperkingen.
 • Volledig begeleid
 • Rondreis in een groep
 • Ontbijt inclusief
 • Nederlands of Engels

Onderhoud

Binnenkort weer beschikbaar

We zijn nog even hard aan het werk

info@ntshava.com