Groepsreis Kampeer Safari Zuid-Afrika - 15 Days

15 Dagen Kampeer Safari Groepsreis Zuid-Afrika

Groepsreis Kampeer Safari Zuid-Afrika. Safari vakantie. Kleinschalige groepsreis met maximaal 12 personen. 15 dagen kampeer safari in Zuid-Afrika. Onder begeleiding van een gekwalificeerde gids/chauffeur. Mooier en spannender wordt het niet. Als je van avontuur houd dan is dit jouw safari reis. Groepsgrote maximaal 12 personen.

Zuid-Afrika kampeer safari Mapungubwe
15 dagen kampeer safari Zuid-Afrika

Niet zomaar een groepsreis safari in Zuid-Afrika

Het is niet zomaar een kampeer safari met een groep. Onder begeleiding van een ervaren fieldguide (ranger) die jou alles kan vertellen en leren over en van de Afrikaanse bush. Wildlife, Natuur en cultuur. Naast het vakantie vieren, big 5 spotten en safari’s is het ook educatie en bewustwording van flora en fauna. Heel bijzonder en leerzaam.

15 dagen kampeer safari zuid-afrika
Afrika beleven tot de max. Er gaat niets boven een kampeer safari in Zuid-Afrika.

Groepsreis Kampeer safari Zuid-Afrika en je leert nog eens wat

Dit is de traditionele manier waarop koloniale bezoekers vroeger door Afrika reisden. Kampeer safari’s begonnen in Oost-Afrika en de trend verplaatste zich naar het zuiden van Kenia, Tanzania naar Zuid-Afrika. Deze manier om Afrika te ervaren wordt steeds populairder in Zuidelijk Afrika. Omdat je in kampen verblijft die elke dag kunnen verhuizen.

kampeer safari Zuid-Afrika
Kampeer safari Zuid-Afrika, het grote safari avontuur

Lekker spannend! Kamperen in de wildernis met een groeps safari

Groepsreis Kampeer Safari Zuid-Afrika. Bezoekers die voor het eerst Afrika bezoeken, zijn soms een beetje geïntimideerd door het idee van niet permanente of tentenkampen in de wildernis. Zij zijn bezorgd dat de grotere en permanente lodges veiliger zouden zijn.

Dit is niet noodzakelijk het geval. Het belangrijkste om te begrijpen over de bush is dat dieren graag heel ver uit de buurt van mensen blijven, en dus is het slapen in mobiele kampen een zeer veilige ervaring.

Groepsreis Kampeer Safari Zuid-Afrika. Het is ook ongelooflijk en daarnaast de moeite waard en veel intiemer dan een verblijf in de grotere lodges in Afrika. De dikte van je muur is niet wat je beschermt tegen dieren in het wild. Hoewel je er misschien beter door slaapt. Dieren zien meestal vormen en zullen over het algemeen structuren en tenten in kampen vermijden. Verder zijn de gidsen ongelooflijk ervaren in het vermijden van ongewenste conflicten tussen mens en natuur.

Verblijven in en reizen door de Afrikaanse bush. Dat wil jij toch ook?

Comfortable kamperen in Zuid-Afrika

Groepsreis Kampeer Safari Zuid-Afrika. Als jij je zich zorgen maakt over comfort? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Kampeer safari’s hebben alles wat je nodig hebt om het jou comfortabel te maken. Met veel minder impact voor de natuur. Je krijgt warme douches, comfortabele bedden, drie gezonde maaltijden per dag en ‘s avonds heerlijk gezelschap bij het vuur.

Verder wacht er een levensveranderende kampeer safari ervaring in de wildernis van Zuid-Afrika op jou.

Anders reizen (van Lodge naar Lodge) De magie van Afrika

Download het reisplan.
Close
Bijna klaar!
Laat jouw email achter, klik op de onderstaande button en je ontvangt het reisplan rechtstreeks in jouw email box.

Zuid-Afrika reizen en safari’s van Ntshava Safaris

Overzicht

Kampeer Safari’s Zuid-Afrika

De ultieme manier van op safari gaan. Verblijven in de Afrikaanse bush plant je midden in de wildernis. Als een tijdelijke gast in het huis van de natuur. Je sluimert omringd door de vreemde geluiden en geuren van de savanne. Onder de sterren aan de zuid Afrikaanse hemel. Voordat je je spullen inpakt zonder weer een spoor achter te laten. Het is niet nodig om in een toplodge te verblijven om de essentie van Afrika vast te leggen. Ga gewoon op een safari kampeer vakantie in Zuid-Afrika en luister naar de roep van het wild, de natuur. Een beter safari beleving is niet mogelijk.

Het is niet zomaar een kampeer safari. Onder begeleiding van een ervaren fieldguide (ranger) rondreizen die jou alles kan vertellen en leren over en van de Afrikaanse bush. Wildlife, Natuur en cultuur. Naast het vakantie vieren, big 5 spotten en safari’s is het ook educatie en bewustwording van flora en fauna. Heel bijzonder en leerzaam. Sporen en markeringen van wildlife en meer. Net dat beetje extra wat er nodig is om echt op safari te zijn.

kampeer safari Zuid-Afrika
kampeer safari Zuid-Afrika

Ntshava Safaris Camping Tours voor reizigers die een authentieke ervaring in Zuid-Afrika willen. Ervaar de sensatie van het slapen in nationale parken omringd door de dieren in het wild en geniet van de eenvoud van de natuur terwijl je de beste manier ontdekt om door Afrika te reizen.

kampeer safari Zuid-Afrika Krugerpark
kampeer safari Zuid-Afrika Krugerpark

Probeer jouw tent op te zetten en een kampvuur te maken met hulp van deskundige gidsen terwijl je wordt omringd door een adembenemend landschap. Begeef je op de reis van je leven terwijl je onder de sterren slaapt en luistert naar de geluiden van de dieren in de verte terwijl je de zon ziet ondergaan op de Afrikaanse vlaktes.

kampeer safari Zuid-Afrika
kampeer safari Zuid-Afrika, beter wordt het niet

Hoogtepunten

 • Pilanesberg Nationaal Park
 • Marakele Nationaal Park
 • Mapungubwe Nationaal Park
 • Kruger Nationaal Park

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg. Je wordt opgehaald van de luchthaven en slaapt jouw eerste nacht in Zuid-Afrika in een Guest Lodge vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend vertrek je vanaf hier voor jouw Safari kampeer vakantie. Lekker uitgerust na de vliegreis op avontuur.

Kennismaking met jouw gids en vertrek naar Pilanesberg Nationaal Park. Pilanesberg is eigenlijk een oude vulkaan. Wist jij dat? Wereld beroemd natuurpark mede vanwege het dichtbij gelegen Sun City. Het Las Vegas van Afrika. Zodra je Pretoria voorbij bent dan waan jij je al in echt Afrika. De wegen worden smaller (en slechter) en de natuur wordt mooier. Mooie rit van ongeveer 4 uur.

Rondrit door het park met jouw ervaren prive gids. Alle dieren van Afrika zijn vertegen woordigd en uiteraard ook de Big 5. Pilanesberg is niet zo heel groot maar wel een mooi en bijzonder park.

Vertrek na het opbreken van het kamp naar Marakele Nationaal Park. Deze rit van North West Province naar Limpopo Province duurt ongeveer 4 uur. Marakele stelt nooit teleur. Een ongelofelijk mooi gelegen Nationaal park. Niet zo heel bekend. Gelukkig maar. De vergezichten zijn eindeloos. Uiteraard Big 5. Laat je verrassen.

In de ochtend verken je het park met jouw eigen prive gids. Deze laat jou een droom locatie zien boven op de Kransberg. Alleen dit al is de moeite waard. In de middag ga je mee met een locale park ranger in een open safari auto op zoek naar de Big 5

Het is niet anders.. Mooi op tijd het kamp opbreken en vertrekken naar het mooiste gedeelte van Zuid-Afrika. Mapungubwe Nationaal Park. Echter Afrika, ruiger, ongetemt en woester wordt het niet. Helaas is het een stevig ritje van ongeveer 7 uur. Maar je wordt beloond en meer dan dat. Wat denk je van Baobab bomen? En dan van die hele hele grote.

Dag07 :
Mapungubwe

Verkennen (te voet!) van het Game reserve. Uitleg van de wereld van de Monomotapa, de regen koningin van vroegere tijden. Weet jij waar Paul Kruger ook gewoond heeft vroeger? Nee? Nou hier. Daar waar jij nu kampeert. Kamperen op het vroegere prive bezit van Paul Kruger wat wil jij nog meer.

Dag08 :
Mapungubwe

Vandaag laat jouw gids jouw deel 1 van het Mapungubwe Nationale Park zien. Het drie landen punt van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. De machtige Limpopo rivier en de fenomenale uitzichten over het echte Afrika. En in de tussentijd gaan we op zoek naar de Big 5. Vanavond BBQ boven op de Koningsrots. De zon zien ondergaan over Zimbabwe en de Afrikaanse bush. 

Dag09 :
Mapungubwe

Deel 2 van het Nationale Park Mapungubwe. Langs de grens met Botswana. Met jouw prive gids door een van de mooiste gedeeltes van het park. Alleen al de rit (uurtje) om er te komen is een avontuur op zich. Hier zie dieren die je verder in Zuid-Afrika niet zo gek veel ziet. Wat denk je van naast de giga grote Baobabs van de Nyala Bomen? Het lijkt alsof deze er al eeuwen staan. Dit is Afrika op zijn best.

Je verlaat Mapungubwe en gaat naar het Krugerpark. Ongeveer 2 uur rijden naar de meest noordelijke toegang. Pafuri Gate. Hier ga je naar binnen en via het fevertree bos verken je Pafuri Area en ga je naar het restcamp Punda Maria. Het eerste restcamp van het Krugerpark. Ook het meest noordelijke restcamp. Hier zetten wij ons kamp weer op.

Eerst wat relaxen in het kamp en in de middag ga je met een Krugerpark ranger mee op safari in een open safari auto. Dit is een heel bijzonder stukje Krugerpark. Ook wel de tuin van het Kruger genoemd vanwege de grote verscheidenheid aan vegetatie. 

Dag12 :
Krugerpark

We gaan er een dag over doen maar zover is het eigenlijk niet. We gaan wild spotten! Zoveel mogelijk. Jouw gids laat jouw mooie en wildrijke plaatsen zien onderweg naar Shingwedzi Restcamp. Shingwedzi is ons favoriete kamp in het Krugerpark. Shingwedzi scoort altijd. Ook wereld broemd door het boek van Kobi Kruger. (All things wild and wunderfull)

Dag13 :
Krugerpark

In de ochtend rijd jouw gids met jou langs de Shingwedzi rivier richting Mozambique op zoek naar de Big 5 in een fabelachtige omgeving. In de namiddag ga je met een park ranger mee in een open safari auto voor een sunset safari en uiteraard op zoek naar de Big 5 en wat je verder zoals tegen komt.

Dag14 :
Krugerpark

Via, via en via, via gaan wij met jou door het Krugerpark naar jouw laaste overnachting. Nog 1 keer de tent opzetten en jouw laaste nacht langs de Letaba rivier. Een van de grootste rivieren van het Krugerpark. Geniet ervan!

Helaas… Het zit er op. Vroeg het kamp opbreken, het Krugerpark uit en via de binnenlanden terug naar de luchthaven van Johannesburg.. Een rit van ongeveer 7 uur.

Inclusief/exclusief

Inclusief

 • 1e overnachting bij de luchthaven (Kempton Park)
 • Luchthaven Transfers (Johannesburg International OR Tambo)
 • Vervoer met chauffeur/gids
 • Kampeer benodigheden
 • Excursies zoals omschreven
 • Ontbijt, Lunch, Diner

Exclusief

 • Vliegticket
 • Alcoholische Dranken
 • Persoonlijke uitgaven en Tips
 • Entrees Nationale Parken (Conservation fees)

Veel gestelde vragen

Uitvouwen/Sluiten
Moet ik mijn eigen tent spullen meenemen naar Zuid-Afrika?

Nee. Alles wat je nodig is tijdens het kamperen in de bush wordt door ons verzorgd. Van tent, bed tot handoeken en eetgerij.

Is er WiFi aanwezig tijdens het kamperen in de bush van Zuid-Afrika?

Nee. WiFi is nergens in de nationale en ovrige wildparken aanwezig. Wel kun je een Zuid-Afrikaanse sim kaart op de luchthaven aanschaffen waar je data op kunt zetten. Als er ergens ontvangs is (meestal in de kampen) of onderweg buiten de kampen heb je prima ontvangst en kun je met data het internet op.

Is kamperen gevaarlijk in Zuid-Afrika?

Nee. Alle plaatsen waar gekampeerd wordt zijn afgezet met wildhekken. Je kunt binnen deze afgezette gebieden vrij bewegen zonder problemen.

Op plaatsen waar wij soms komen waar geen wildhekken staan zal er iemand zijn om jou te bewaken. Hetzij iemand van het park. Hetzij iemand van ons.

Wanneer kan ik aankomen in Zuid-Afrika?

In overleg met ons kun jij jouw eigen aankomst dag bepalen. Deze reis is speciaal voor jou en jouw eigen reisgezelschap. Er reizen dan ook geen andere mensen mee waar je op moet wachten.

Hoe zit het met de maaltijden tijdens het kamperen in Zuid-Afrika?

Ontbijt, lunches en diners zijn inclusief in onze kampeer reizen. Echter overige versnaperingen, drankjes en alcoholische drankjes zijn voor eigen rekening.

Is er een zwembad bij de overnachtingsplaatsen in Zuid-Afrika?

Op 8 van de 10 locaties is er een zwembad aanwezig. Echter afhankelijk van de kampeerreis en de locaties kan het varieren.

Is er Airco aanwezig tijdens de reizen in Zuid-Afrika?

Alleen Airco is aanwezig in de auto…. Je gaat kamperen tenslotte..

Moet ik een verloopstekker meenemen naar Zuid-Afrika?

NEE!!

De verloopstekkers die je in Europ kunt kopen passen niet. Ondanks dat alle verkopende partijen zeggen van wel. Bij elke supermarkt en op bijna elke hoek van de straat kun je in Zuid-Afrika verloopstekkers kopen voor een euro of 5.

Tijdens de kampeer reizen heeft de chauffeur/gids er altijd wel een paar bij zich voor nood.

Hoe zit het met geld in Zuid-Afrika?

Neem geen contant geld mee uit Europa. Veel banken ik Europa hebben verouderde biljetten die in Zuid-Afrika niet meer geldig zijn.

Neem ook geen Euro’s, Dollars of wat voor andere valuta mee. Buitenlandse valuta (Alles wat geen Zuid-Afrikaanse Randen zijn) is waardeloos in Zuid-Afrika. Niemand zal ze aannemen en je kunt er niet mee betalen. Zuid-Afrikaanen kunnen geen buitenlandse valuta omwisselen en daardoor zijn deze onbruikbaar.

Pin hier in Zuid-Afrika ter plaatse contant geld. Zo heb je de minste wisselkosten en de juiste valuta. Pin niet te veel. Alleen wat je denkt zoal onderweg nodig te hebben.

Overal zijn pin automaten en bij bijna alle winkels, accommodaties en parken kun je met jouw pinpas betalen.

Vergeet niet om jouw buitenland blokkade van jouw pinpas te halen. Je bent tenslotte buiten Europa. Dan kun jij gewoon overal met jouw normale pinpas betalen. Geen probleem.

Hoe zit het met Malaria in Zuid-Afrika?

Wij zijn geen arts en mogen niet adviseren helaas.. Dit is erg strafbaar. Wij moeten jou dan ook doorverwijzen naar jouw huisarts of plaatselijke GGD.

Hou wel in de gaten dat Malaria alleen in bepaalde seizoenen voorkomt en het grootste gedeelte van het jaar is er dan ook GEEN kans op Malaria.

Zuid-Afrika doet erg veel aan Malaria bestrijding en slaagt daar erg goed in. Soms is er in een jaar zelfs helemaal geen kans op Malaria. Echter dit is van te voren niet te voorspellen.

Malaria KAN nog voorkomen bij stilstaand water net na de regentijd in nog een paar kleine gebieden in Zuid-Afrika.

Maak een goede afweging of je wel of geen Malaria tabletten wilt gaan gebruiken. Maak deze beslissing eventueel samen met een goede arts die of in Zuid-Afrika is geweest. Of weet hoe het echt zit.

Bovenstaande is een persoonlijke mening van Ntshava Safaris. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor jouw Malaria voorzorgsmaatregelen.

Via onderstaand formulier kunt je ook jouw aanvraag versturen.

Groepsreis Kampeer Safari Zuid-Afrika
Vanaf €1,795.00
per Volwassene

Reis Informatie

 • Minivan + trailer
 • Maximaal 12 personen
 • 1 persoonskamer (Tent) voor de gehele reis? Je kunt dit aangeven bij de checkout (Extra diensten)
 • Canvas Tent
 • Chauffeur/gids
 • Kampeer Safari
 • 14 x Ontbijt, 11 x Lunch, 13 x Diner
 • Nederlands / Engels / Afrikaans
 • Kan het hele jaar
 • Johannesburg
 • Johannesburg
 • Medium
 • 12
 • 99
Rondreizen Zuid-Afrika Ntshava Safaris

Extra korting nodig?

Vraag hier om jouw kortingsbon