Foto Safari Krugerpark Zuid-Afrika, 12 dagen foto safari meerdere locaties

foto safari krugerpark zuid-afrika

Ga je mee op foto safari in het Krugerpark?

Altijd al een fotosafari willen maken? Het Krugerpark stelt nooit teleur. Prive gids en een open safari auto voor jullie alleen!

de magie van Afrika in 20 dagen rondreis

Maak een foto Safari reis in het Kruger Park van Zuid-Afrika met prive gids

Foto Safari Krugerpark Zuid-Afrika. Een privé Zuid-Afrika fotoreis of foto safari met een deskundige en ervaren chauffeur / gids in het Krugerpark. Dat is het mooiste wat er is. Zo geniet jij op en top van jouw fotoreis in Zuid-Afrika.

Privé foto safari reis zonder andere mensen, alleen voor jou en jouw reis gezelschap

bushwalk safari krugerpark

Tijdens alle privé foto safari’s (exclusief voor jou en jouw reisgezelschap) hebben jij en jouw reisgezelschap altijd een volledige bank voor zichzelf, zodat je in alle richtingen vrij zicht hebt om te fotograferen. En ook om maar niets te hoeven missen.

Houdt jij van reizen, wildlife, Afrika en is fotograferen jouw werk of jouw hobby? Overweeg dan eens om een fotografiereis naar het Krugerpark in Zuid-Afrika te maken. Op deze foto reis gaat een professionele gekwalificeerde gids / chauffeur mee die jou de beste foto locaties zal laten zien en die jou alles kan vertellen over wildlife, Zuid-Afrika en de landschappen.

Hoogtepunten foto safari Krugerpark

 • Halen en brengen van luchthaven van Johannesburg OR Tambo International
 • 1e overnachting in Johannesburg (Kempton Park)
 • 4 nachten Greater Kruger Park (Marloth Park)
 • 3 nachten Skukuza main camp Krugerpark
 • 3 nachten Mjejani Private Nature Reserve Greater Kruger Park
 • Prive gids met open safari auto voor de hele reis

Video Gallerij

Reiscode: FS12NL

Inclusief/exclusief

Inclusief

 • Transfers van en naar de luchthaven van Johannesburg OR Tambo International
 • 1e overnachting bij de luchthaven (Kempton Park)
 • 10 nachten Greater Kruger Park
 • Prive gids
 • Prive open safari auto
 • Inclusief ontbijt 9x

Exclusief

 • Entree Krugerpark (Conservation fees)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Persoonlijke uitgaven en tips

Aankomst in Johannesburg OR Tambo International. Transfer naar de 1e overnachting in Kempton Park op 10 minuten van de luchthaven.

Je kunt zelf jouw aankomsttijdstip bepalen, je wordt opgehaald van de luchthaven.

Ontbijt
Kempton Park (Johannesburg): Aero Guest Lodge

Naar het Greater Kruger Park / Marloth Park. Marloth park wordt de eerste dagen als uitvals basis gebruikt voor de foto safari’s in het Krugerpark. Marloth Park ligt naast Crocodile Bridge Gate en is de perfecte locatie om te starten.

Marloth Park is een 5000 hectare groot prive reservaat en wordt alleen gescheiden met het Krugerpark door de Crocodile river. Ook lopen er veel dieren van Afrika vrij rond in Marloth Park. Ook hier kun jij waarschijnlijk al mooie foto’s maken. Maar je komt natuurlijk voor het wereld beroemde Kruger Nationaal Park!

Ontbijt
Greater Kruger: Marloth Park: Beyond the Boma

Foto Safari Krugerpark: Zuidelijk deel

Het gebied tussen Marloth Park (Crocodile bridge Gate), Lower Sabie, Malelane en Berg en Dal is het meest wildrijke deel van het Krugerpark. Hier breng je dan ook een groot deel van deze foto safari in het Krugerpark door.

Samen met de gids is er dagelijks overleg waar en hoelang je de verschillende dagen doorbrengt.

Dit gebied is erg rijk aan Big 5 inclusief, cheetah, wilde honden, heyena en nog veel meer. Vergeet ook de grote roofvagels niet!

Ontbijt
Greater Kruger: Marloth Park: Beyond the Boma

Foto safari Krugerpark: Zuidelijk deel

Ontbijt
Greater Kruger: Marloth Park: Beyond the Boma

Foto safari Krugerpark: Zuidelijk deel

Ontbijt
Greater Kruger: Marloth Park: Beyond the Boma

Van Crocodile bridge gate dwars door het Krugerpark naar Skukuza in open safari auto. Skukuza is het kloppend hart van het Krugerpark. Het grootste kamp en wereld beroemd om zijn vele wildlife sightings. Dit mag je niet overslaan.

Ontbijt
Skukuza Main Camp Kruger Park

Foto safari Krugerpark: Midden

Ontbijt
Skukuza Main Camp Kruger Park

Foto safari Krugerpark: Midden

Ontbijt
Skukuza Main Camp Kruger Park

Dwars door het Krugerpark in open safari auto naar Mjejani. Mjejani is een Big 5 natuurreservaat wat grenst aan het Krugerpark. Mjejani heeft een eigen prive entree brug over de Crocodile River als ingang en uitgang. Heel bijzonder.

Mjejani is zeer wildrijk en de dieren zijn vrij eenvoudig te spotten. Ook dit mag niet ontbreken in een foto safari in het Krugerpark.

Ontbijt
Mjejani Private Nature Reserve

Foto safari Krugerpark en/of Mjejani private nature reserve

Ontbijt
Mjejani Private Nature Reserve

Foto safari Krugerpark en/of Mjejani private nature reserve

Ontbijt
Mjejani Private Nature Reserve

De foto safari in het Krugerpark zit erop… Vandaag wordt je terug gebracht naar de luchthaven van Johannesburg.

Hopelijk met een schat aan geweldige foto’s en een waanzinnige ervaring rijker! Maar dit gaat wel lukken!

Ontbijt

Tips van Brutus Östling Wildlife fotograaf

Beschermen van jouw uitrusting

Lenzen en camera’s zijn voor fotografen heilig, daar mag absoluut helemaal niets mee gebeuren. Jouw uitrusting beschermen is dan ook van het grootste belang! Als jij geen lenzen of camera’s hebt die tegen een vochtige omgeving kunnen, neem dan absoluut iets mee om ze tegen water te kunnen beschermen. Östling gebruikt L-lenzen, omdat deze waterdicht zijn.

Beschermen van jouw uitrusting

Lenzen en camera’s zijn voor fotografen heilig, daar mag absoluut helemaal niets mee gebeuren. Jouw uitrusting beschermen is dan ook van het grootste belang! Als jij geen lenzen of camera’s hebt die tegen een vochtige omgeving kunnen, neem dan absoluut iets mee om ze tegen water te kunnen beschermen. Östling gebruikt L-lenzen, omdat deze waterdicht zijn.

Gebruik stabilisatie-technologie

Östling gebruikt lenzen met Image Stabilizer-technologie. Vooral bij lange telelenzen of het fotograferen met een sterke zoom komt dit heel erg van pas: het maakt de foto’s scherper.

Neem lenzen met een vast brandpunt en een geringe scherptediepte mee

Lenzen met een vast brandpunt en met een groot diafragma die een geringe scherptediepte geven en daarmee een onscherpe, zachte achtergrond geven moet jij als je deze hebt zeker ook meenemen wanneer jij wilde dieren fotografeert.

Vroeg op voor warm licht en actie

Wie de mooiste foto’s van wilde dieren wil maken, zal vroeg op moeten staan. ‘s Morgens heb je namelijk het mooiste licht en kun jij de mooiste actiefoto’s van dieren maken. Wildlife in de natuur is veel actiever in de vroege morgen.

Geniet ook van slecht weer

Niet alleen een blauwe lucht of een zonnetje is altijd mooi voor foto’s, zware regenbuien kunnen ook mooi zijn! Het geeft vaak schitterende beelden, soms vol met drama. Ga er dan ook op uit wanneer het wat minder of zelfs slecht weer is, en probeer daarvan ook te genieten!

Zelf in beweging blijven

Wanneer jij zelf blijft stil staan,  kun jij andere – mogelijk meer interessante – invalshoeken missen. Blijf dus zelf ook in beweging om telkens nieuwe opnamehoeken te gaan zoeken. Let daarbij vooral ook op de achtergrond. Een prachtig wild dier in actie tegen een slechte achtergrond kan alsnog een slechte foto worden. Houd daar dan ook vooral rekening mee! Als het mogelijk is, probeer dan te werken met een groothoeklens. Zo kom je veel dichtbij zonder het onderwerp te hoeven storen.

Let ook op de stand van de zon

Fotografeer niet alleen met de zon in je rug. Vaak heeft een foto met belichting vanaf de achterzijde veel meer impact, dus gebruik je flitser om je onderwerp te belichten als je niet wilt dat alles te donker wordt.

Oppassen

Wilde dieren zijn natuurlijk gevaarlijk en jij wordt altijd als een indringer gezien. Wees altijd op je hoede en stoor de dieren niet!

Windrichting is essentieel

Wanneer je in de natuur fotografeert, is de windrichting echt heel belangrijk. Let altijd op de windrichting, vooral als jij de mogelijkheid hebt om eventueel een andere plek te kiezen. In een omgeving met veel wind is het werken met zoogdieren het tegenovergestelde van werken met vogels. Wanneer je vogels fotografeert, probeer dan altijd te werken met wind in de rug.

De reden is dat vogels alles TEGEN de wind in doen; van opstijgen en landen tot paren en poetsen, terwijl ze tegen de wind in hun evenwicht proberen te houden op takken. Om een vogel vanaf de voorzijde te fotograferen, moet je de wind in de rug hebben. Wanneer je met grote zoogdieren werkt, is het precies andersom.

Als de wind achter je vandaan komt, zal een wolf of een hert je al van grote afstand horen en ruiken, en krijg jij nooit goede foto’s. Maar als de wind komt uit de richting waarin je het dier ziet, dan zullen ze heel dichtbij komen wanneer jij stil bent en je niet beweegt.

Fotograferen van wilde dieren is géén wedstrijd!

Wildlife fotografie is echt heel erg leuk, maar je moet het niet als een wedstrijdje zien. Je bent een bezoeker in een andere wereld en de foto’s die je maakt zijn om die wereld door te geven aan anderen. Blijf dat goed onthouden!

Luister naar de gids

Luister altijd naar jouw begeleidende gids of ranger. Als er iets niet kan dan kan het niet. Jouw gids is er speciaal voor om jouw een zo groot mogelijk plezier en voldoening te geven tijdens jouw fotoreis en foto safari. Maar hij zal ook altijd waken over jouw veiligheid.

Ga ik de Big 5 zien?

Een keiharde garantie kan niemand geven. Het is en blijft natuur en wilde dieren. Nationale Parken en andere reservaten zijn geen dierentuin. Echter 95% van onze reizigers gaan naar huis met het gezien hebben van de Big 5 en vele andere bijzondere dieren van Afrika.
Uiteraard is e.a. wel een beetje afhankelijke van wat voor type reis jij hebt geboekt.

Is deze reis veilig? Is het veilig om rond te reizen?

Jazeker. Zuid-Afrika is ondanks af en toe onrustige berichten in de media een zeer veilig land om rond te reizen of / en om op safari te gaan. Uiteraard zorgen wij er voor dat je niet op plaatsen komt waar jij je zorgen om hoeft te maken. Wij kennen het land dusdanig goed dat wij weten waar wel en waar niet naar toe te gaan.

Al met al kun je met een gerust hart op reis of op safari gaan in Zuid-Afrika. In Amsterdam, Brussel en andere plaatsen in Nederland en Belgie is het ook vaak niet echt slim om daar naar toe te gaan. In een land als Zuid-Afrika is het niet anders.

Uiteraard zorgen onze gidsen er ook voor dat alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen in de Afrikaanse natuur. Als je weet wat je doet is het absoluut veilig in de natuur reservaten. Zeker onder begeleiding. Luister dan ook een beetje naar jouw gids. Oke?

Beschrijving: Foto safari Krugerpark

Natuur en wildlife fotografie in het krugerpark van Zuid-Afrika


foto safari krugerpark-marloth park

Heb jij ook een fotografie droom?

Steeds meer hobby en zeer zeker professionele fotografen hebben de droom om de schoonheid van wildlife in Zuid-Afrika vast te leggen en de mooiste, meest optimale en meest ideale foto te maken.

Foto Safari Krugerpark Zuid-Afrika. Als je het doet, doe het dan goed.


Landschap Zuid-Afrika rondreis

Om het fotograferen van wildlife in Zuid-Afrika en met name in het Krugerpark tot een succes te maken hebben wij een naar onze mening de ideale Fotoreis ontworpen van 12 dagen in en om het Krugerpark van Zuid-Afrika.


Het grote voordeel van deze 12 dagen is dat er genoeg tijd en gelegenheid is voor de betere fotografie. Geen haastig en snel opzetten en weer vertrekken maar jij krijgt ruimschoots de tijd om te doen waar jij voor gekomen bent. En dat is de perfecte foto maken van wildlife in het Krugerpark.
krugerpark vakantie marloth park

Alle tijd en op meerdere locaties

Wij nemen alle tijd en er is geen ander gezelschap bij betrokken. Tijdens deze fotoreis krijg jij alle tijd. Geen last van andere mensen die jou in de weg kunnen lopen terwijl jij net jouw foto apparatuur in stelling hebt gebracht.
Jij verblijft meerdere nachten op dezelfde plaats, zodat jij niet te veel tijd verliest met in- en uitpakken. De accommodaties zijn van een goed niveau, gelegen op de mooiste plaatsen en uiteraard comfortabel.
foto safari krugerpark olifant

Foto Safari reis Zuid-Afrika Kruger Park

Met de Afrikaanse ondergaande zon, Afrikaanse en bijzondere landschappen met unieke natuurverschijnselen maakt het fotograferen van wilde dieren in Zuid-Afrika fenomenaal. Er is geen beter plek op de wereld om een safari te combineren met wildlife fotografie.
foto safari krugerpark wildlife
Foto Safari Krugerpark Zuid-Afrika 12 dagen

Het juiste moment op de juiste plaats

Om de wilde dieren van Afrika te fotograferen is het zeer belangrijk dat jij op het juiste moment op de juiste plaats bent. Het is vaak een kwestie van een seconde te vroeg of een seconde te laat. En dat geld niet alleen voor de dieren op het land maar ook voor de dieren in de lucht en in het water. Veel dieren zijn de hele dag bezig met rondtrekken en ze blijven dan ook niet erg lang op een en dezelfde plaats.
Zambia
De mooiste zonsondergang ter wereld

Het juiste licht is in de ochtend of in de namiddag

Territoriums worden door de dieren van Afrika dagelijks nauwkeurig uitgepluist. Het is dan ook van het grootste belang als je mooie en goede foto’s wilt maken dat je weet waar de territoria zijn en hoe het gedrag van de dieren is om ze te kunnen spotten op het juiste moment en dan ook nog bij voorkeur op het juiste moment bij het juiste licht. Geen eenvoudige opgave dus.
foto safari krugerpark leeuw

Jij krijgt de mogelijkheid om te fotograferen tijdens de zogenaamde gouden uren. Dan is het licht het mooist en is de temperatuur het meest aangenaam.


In het gehele gebied dat jij gaat doorkruisen is de Big5 te spotten. De aanwezigheid van de Big5 is van een groot belang om de balans in zo’n enorm gebied in stand te houden. Natuurlijk zijn er veel meer prachtige diersoorten en soorten wildlife te vinden.
safari krugerpark cheetah gespot

Ook in de avond op pad

Wij zullen hier zeker ook stilstaan voor de “normale” soorten zoals giraffen, zebra’s, impala’s en apen. In principe ben jij de hele dag op pad om te fotograferen.
Tijdens jouw verblijf in het Krugerpark organiseren we Eén avond een publieke nacht safari (met anderen) Het is een bijzondere ervaring om het wild ’s nachts te spotten en te fotograferen. Met een beetje geluk zie jij allerlei dieren die jij overdag niet te zien krijgt.
limpopo rivier mapungubwe retraite en relax

Deze fotoreis is specifiek gericht op het fotograferen van wilde dieren op Safari in Zuid-Afrika. Deze foto safari’s gaan per open jeep om de schoonheid van de bush te ontdekken en die in beeld te brengen.


foto safari krugerpark luipaard

Ga je mee op foto safari in het Krugerpark?


Hoogtepunten Foto Safari Krugerpark Zuid-Afrika

 • Halen en brengen van luchthaven van Johannesburg
 • 1e overnachting in Johannesburg (Kempton Park)
 • 4 nachten Greater Kruger Park (Marloth Park)
 • 3 nachten Skukuza main camp Krugerpark
 • 3 nachten Mjejani Greater Kruger Park
 • Prive gids met open safari auto voor de hele reis

Heb je vragen? Wil je de brochure aanvragen? Contact ons vrijblijvend.

Foto Safari Krugerpark Zuid-Afrika, 12 dagen foto safari meerdere locaties

Reis informatie

 • Transfers in SUV of minivan. Safari's in open safari Jeep
 • Minimale boeking 2 personen. Maximaal 8
 • Guesthouse, lodges en chalets
 • Easy / Medium
 • Johannesburg
 • Johannesburg
 • Kan het hele jaar
 • Prive gids / Prive open safari auto
 • Foto Safari Krugerpark
 • Ontbijt 9x inclusief (Verblijf Skukuza is Self Catering)
 • 12
 • 99
zuid-afrika ntshava safaris
Ntshava safaris
Zuid-Afrika reizen en safari's
kampeer safari zuid-afrika begeleid Krugerpark
4x4 mapungube kalahari
luxe rondreis safari op maat zuid-afrika
4x4 ongerept zuid-afrika camperreis
zuid-afrika met gezin
4x4 johannesburg kaapstad camper reis
Zuid-Afrika retraite met gids

De echte Zuid-Afrika expert sinds 1996

Zuid-Afrika-reizen-en-safari

Flexibele boekingsvoorwaarden

Deze website gebruikt cookies voor een goede prestatie